Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od McGruja »

Drljao sam malo Samsung Galaxy S2 tokom vikenda, jednostavno mi se ne sviđa
Mislim da nisam zadovoljan Samsungom, generalno

Na papiru je 1.4GHz dual core, AMOled, sve vrhunski, ali jednostavno, nema šta da traži uporedivši ga čak sa Desire S sa 1GHz
Neke stvari su bolje kod Samsunga, kao što je kamera, ali Sence kod HTCa je bolji

Čisto subjektivan utisak, naravno, ne verujem da ću ikada razmišljati o Samsungu kao telefonu
Ostala mi je Motorola kao proizvođač, kao i SonyE, ali zaista najviše cenim HTC
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

to jeste neki paradoks koji me mori u poslednjih godinu dve, jer do tada nikada nisam cuo za htc, samo sam saznao da je kineski proizvodjac, kao i zte, ali ima primamljive telefone, na odlicnoj platformi.

i da definitivno desire ima bolji dizajn u tom delu, i jos jedna stvar, a to su mehanicki tasteri i onaj opticki dzojstik, je ono sto mi je najbolje kod desire-a.

sad sto se tice telefona, a da nije htc bih ti preporucio jeste nova motorola, i postavio sam ti link pre neku stranu. VIdis da je bas bas brz, i cvrst, i odlicna kamera za tu vrstu telefona, plus solidan blic. Kazem samo da probas ako negde ima u ponudi, samo da vidis kakav je tel u pitanju, u vipu ga ima. I normalno jedino ako imas dobar paket, pa tako da te izadje jeftinije, nego u slobodnoj prodaji. A na sta trebas da obratis paznju u slobodnoj prodaji jeste duzina garancije i da li je u originalnom pakovanju, a ne one varijante da su donosili telefone iz nemacke u grupi u nekoj putnoj trobi, a uzimaju genericke kutije za razne telefone iste. :durise:
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Htc je tajlandska firma
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tajvanska ;)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Tajvanska ...a Tajvan je kineski... i na mom HTCu piše made in China :)

edit : preteče me Geza :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

:plusone:

to je isto kao da kazu ovo je kosovski proizvod, ili vojvodjanski ili sumadijski,a ne srpski !!!!
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

sebekkg napisao:to jeste neki paradoks koji me mori u poslednjih godinu dve, jer do tada nikada nisam cuo za htc, samo sam saznao da je kineski proizvodjac, kao i zte, ali ima primamljive telefone, na odlicnoj platformi.
HTC nije tako nova firma. Sa Tajvana je i ranije se zvala QTEC. I tada je radila gotovo isključivo smart telefone sa touch screenom i Windows Mobile operativnim sistemom. Veći deo proizvodnje radila je u saradnji sa velikim operaterima i QTEC telefoni su se prodavali i pod brendovima Vodafon, Orange, T-Mobile... Nisu bili loši, ali ništa specijalno. Pre nekih 5 godina se restruktiriraju, menjaju ime u HTC i kreću sa vrtoglavim usponom. Počinju da rade izuzetno kvalitetno urađene telefone. Jedna su od prvih firmi koji usvajaju Android kao platformu. Meni lično se dopada što su do sada dosta koristili aluminijum, za razliku od Samsunga, ali su im slabije baterije i ekrani.
Širim haos!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

to za baterije i meni ne ide u glavu, a za ekrane je normalno, posto za dobar ekran moraju platiti debeeeelu licencu, za sta samsung i moze, jer ne radi samo telefone, pa izbacuje pare iz resora bele tehnike, televizora.....

a zato najbolje ekrane i imau samsung koji i pravi jedne od najjacih panela, kao i panasonic, i tek za njima lg.

pa tehnologiju najpre implementiraju kod sebe. nisu ni onu mutavi :D
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Moja greska, mislio sam da je tajland u pitnju mada i za tajvan kazu da je "drzava u drzavi" sto je i nebitno jel'te.
Svakako, HTC se dokazao na trzistu sa neprednim tehnoloskim resenjima za kojima mnogi i dalje kaskaju.
Licno sam uvek bio fasciniran cinjenicom da su radili sa svim platformama i uvek su bili u vrhu
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

QTEC S200 je bio moj prvi telefon kojim sam bio oduševljen, ali mi je jači utisak ostavila Motorola MPX 200
To je bio sam početak Smart telefona koji su zamenjivali kancelarijski kompjuter
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Ja se sa Motorolom svaki dan odusevljavam, odradili su telefon svaka im cast, inace ko god ga je gledao odusevio se.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Da, tvoj telefon je odličan :doubleup:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

A kako je meni bilo kada sam kupio mpx220 i posle par sati sednem na njega onako rasklopljenog (splet cudnih okolnosti) i polomim mu taj mehanizam za otvaranje. Masku naravno da nisam mogao da nadjem nigde ali posto je radio normalno, osim sto je landarao, nosio sam ga jos 2 godine kao sekundarni telefon, jednostavno sam ga obozavao
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Telefon je bio neuništiv, svaka ti čast za gaženje :)
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Jel zna neko kad stize Samsung Galaxy S3 ? Koliko sam cuo trebao je vec u martu da bude u prodaji,ali vidim da jos nema nista od toga bar jos par meseci. :-|
Odgovori