Zamena plivajućeg zamajca na standardni
Re: Laguna 2 dCi
Jel ti treba pomoc ili misljenje? 
Mene npr. zanima kakav je taj 2.0dci? Nikad ga nisam vozio niti znam nekog ko ima auto sa njim.

Mene npr. zanima kakav je taj 2.0dci? Nikad ga nisam vozio niti znam nekog ko ima auto sa njim.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nije 2.0dCi već 1.9dCi u ovom slučaju.
E sad, što se zamajca tiče, nisam imao ličnog iskustva ali znam za par slučajeva gde su ljudi nakon te konverzije sa plivajućeg na običan zamajac bili izuzetno nezadovoljni ponašanjem automobila i niko se do kraja nije zadržao na tome jednostavno, loše rešenje.
Neki su se vraćali na klasičan set kvačila plaćajući sve nanovo, neki su prodali kola, možda si baš ti jedan od srećnih kupaca
E sad, što se zamajca tiče, nisam imao ličnog iskustva ali znam za par slučajeva gde su ljudi nakon te konverzije sa plivajućeg na običan zamajac bili izuzetno nezadovoljni ponašanjem automobila i niko se do kraja nije zadržao na tome jednostavno, loše rešenje.
Neki su se vraćali na klasičan set kvačila plaćajući sve nanovo, neki su prodali kola, možda si baš ti jedan od srećnih kupaca

Nuk, hvala.
Mozes li mi reci da li to nesto smeta motoru, ili ljudi prodaju jer samo nisu zadovoljni ponasanjem auta?
Pitam jer ako ne smeta motoru ja ne bih menjao jer mi odgovara ponasanje auta u voznji i sa tim fiksnim...
EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme
ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Mozes li mi reci da li to nesto smeta motoru, ili ljudi prodaju jer samo nisu zadovoljni ponasanjem auta?
Pitam jer ako ne smeta motoru ja ne bih menjao jer mi odgovara ponasanje auta u voznji i sa tim fiksnim...

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme

Pa trebalo bi da probas neku sa plivajucim da bi video kolike su razlike
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bojane, da li zelis da se raspitas o vozilu ili zelis da ga predstavis? Ukoliko ne zelis da predstavis vozilo onda cu premestiti temu u odgovarajuci podforum jer joj ovde nije mesto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Znam kolike su razlike i sta su razlike, ne treba mi usporedba nego iskustva da li taj zamajac smeta motoru!
Moze druze premesti temu, nov sam pa nisam znao gde da postavim.
Moze druze premesti temu, nov sam pa nisam znao gde da postavim.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Laguna 2 dCi
Motoru ne smeta, jedino mozda menjacu. Jer su kod fiksnog sile na oprugama lamele a kod plivajuceg u samom zamajcu de nalaze opruge koje su realno jace, vece, za amortizaciju udara Nm.
Znaci lamele ce stradati pre vremena... Ok, hvala na komentaru... Vozicu jos neko vreme tako, pa cu za 7-10000 videti da promenim sve sto treba, ali msm da cu ostaviti taj fiksni, odgovara mi, a najvise jer je mnogo jeftinije...
I dalje su iskustva drugih dobro dosla...
I dalje su iskustva drugih dobro dosla...

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nece lamela stradati nego menjac. Dag ti je napisao da su sa plivajucim zamajcem opruge u zamajcu, a kod obicnog zamajca su opruge na lameli (kod plivajuceg nema opruga na lameli). Kada nema plivajuceg vibracije i "pulsevi" obrtnog momenta opterecuju menjac koji verovatno nije proracunat za takvu eksploataciju, sto naravno moze negativno da utice na njegov vek.

Re: Zamena plivajućeg zamajca na standardni
Zar je neko sumnjao da su naši majstori bolji od inženjera u renou?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nisu naši majstori u pitanju, Valeo između ostalih, proizvodi te setove za konverziju. Ja to svakako ne bih stavljao na svoj auto..
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ima li sta lepse kratkorocne ustede od par stoja, a vozis se to vreme kao gospodin. Kad zvekne onda kuku lele, ali dok radi nema greske (ne bih hteo da se iko oseti prozvanim). Ne mora da znaci da menjac nece izdrzati konverziju, ali sigurno ce vise biti izlozen torzionim oscilacijama. Pricao sam sa nekim taksistom u NS sto vozi one Jette 1.6 dizel, kaze da su i na njima menjani plivajuci za ne plivajuce. Sad, taksista je to, kod njih su price zaista raznorazne.

Ja sam na 406 2.0 HDI stavljao taj Valeo zamenski set. Auto se normalno ponasa i dan danas, presao 60-80k od zamene.
I u servisu su iskustva da se na HDI nisu ljudi bunili posle zamene, zato su mi i preporucili da to uradim.
Svakako, takve stvari bih radio samo na slabijim motorima, do nekih 250Nm max. Sve preko ne znam kako bi funkcionisalo.
I u servisu su iskustva da se na HDI nisu ljudi bunili posle zamene, zato su mi i preporucili da to uradim.
Svakako, takve stvari bih radio samo na slabijim motorima, do nekih 250Nm max. Sve preko ne znam kako bi funkcionisalo.