MLAD polovnjak do 13-14000
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Re: MLAD polovnjak do 13-14000
Brat je kupio novu Octaviu pre par meseci (sajam automobila) i ja sam odusevljen.. Za te pare nivo opreme i motorizacija je odlicna naspram drugih marki (on je uzeo 2.0 TDI 150KS i najveci paket opreme). Pogotovo prostor na zadnjoj klupi i u gepeku, sto ce ti sad biti najpotrebnije.
Nisu to bili neki strašni kvarovi heroj ali ja sam čovek koji voli da mu na autu baš sve radi kako je predviđeno. To su bili redom: donja brava, dva puta senzor temperature goriva, senzor pritiska klime i dopuna, termostat, naprslo crevo interkulera, crkao prekidač svetla, crkao točkić (potenciometar) za navigaciju kroz meni comand-a, čulo mi se povremeno neko škripanje iz volana, malo malo pa se palio "check engine" pa sam gasio. Ne mogu više ni da se setim svih sitnica ali sam jednoga dana rekao sebi: "dosta je."
I ja sam gledao Oktaviju, ali kako imam dva mala deteta, supruga sedi izmedju njih. U Oktaviji je to nemoguca misija na duze staze zbog ogromnog tunela u sredini.
Zato smo uzeli prvo Aurisa a zatim i Ceed SW koji imaju ravan pod pozadi i treca osoba moze komotno da se vozi do mora a da ga ne bole noge.
Zato smo uzeli prvo Aurisa a zatim i Ceed SW koji imaju ravan pod pozadi i treca osoba moze komotno da se vozi do mora a da ga ne bole noge.
Sve to za samo godinj dana???!!!nenad.fil napisao:Nisu to bili neki strašni kvarovi heroj ali ja sam čovek koji voli da mu na autu baš sve radi kako je predviđeno. To su bili redom: donja brava, dva puta senzor temperature goriva, senzor pritiska klime i dopuna, termostat, naprslo crevo interkulera, crkao prekidač svetla, crkao točkić (potenciometar) za navigaciju kroz meni comand-a, čulo mi se povremeno neko škripanje iz volana, malo malo pa se palio "check engine" pa sam gasio. Ne mogu više ni da se setim svih sitnica ali sam jednoga dana rekao sebi: "dosta je."
Katastrofa.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: MLAD polovnjak do 13-14000
Realno jeste da ti se smuci auto. Jos si ga licno birao u Nemackoj.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
skoro da ne verujem koliko je problem covek imao za godinu dana, ja bi bas ispi*deo da mi se ovo dogodilo (ma koliko volim Mercedes), razumem ga sto se odlucio da juri nov auto..
sada mi je jos vise drago sto nisam naseo na foru da BMW/Mercedes/Audi idu super posle 120000 jer se oni tek tada razrade, secam se da si ti samo nesto malo pre mene uzeo auto i da sam i ja razmisljao u istom pravcu ali onda mi je razum prevladao...
ako covek vec ima dovoljno novca, onda treba da juri max 3-4 godine star auto sa do 80000 kilometara, sve preko toga je po meni relativno rizicno (posebno kod premiuma gde sure za odrzavanje)... ko voli, neka izvoli
sada mi je jos vise drago sto nisam naseo na foru da BMW/Mercedes/Audi idu super posle 120000 jer se oni tek tada razrade, secam se da si ti samo nesto malo pre mene uzeo auto i da sam i ja razmisljao u istom pravcu ali onda mi je razum prevladao...
ako covek vec ima dovoljno novca, onda treba da juri max 3-4 godine star auto sa do 80000 kilometara, sve preko toga je po meni relativno rizicno (posebno kod premiuma gde sure za odrzavanje)... ko voli, neka izvoli

Auu ja imao samo dopunu klime pa odlepio...
Ne izlazim iz auta pa mi svaka intervencija nezgodna
Tako bih i ja postupio.
A koliko je bila presla mecka
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Ne izlazim iz auta pa mi svaka intervencija nezgodna
Tako bih i ja postupio.
A koliko je bila presla mecka
Po servisnim izvodima tada je imala 140.000 pritom nije neki banana plac ima kola u vrednosti od jedno 20 miliona, porše, ferari, g klase, s klase par novijih rs6-ica, tada sam pao na dupe. Vlasnici i radnici Nemci, ozbiljna priča, može proba, dilerske tablice, otišli smo sami da probamo auto, niko nam nije rekao da se vratimo u određeno vreme... sve u najboljem redu. Očigledno nisam imao sreće.
Još nešto, pizdeo sam i ja kada mi se sve to dešavalo ali znate kako nada umire poslednja, sve sam mislio:"samo još ovo da sredim i biće savršen," samo se to nikako nije dešavalo. Onda sam do kraja poludeo, stavio u oglas i prvi koji je DOŠAO, kupio ga je.
Još nešto, pizdeo sam i ja kada mi se sve to dešavalo ali znate kako nada umire poslednja, sve sam mislio:"samo još ovo da sredim i biće savršen," samo se to nikako nije dešavalo. Onda sam do kraja poludeo, stavio u oglas i prvi koji je DOŠAO, kupio ga je.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: MLAD polovnjak do 13-14000
A prvi vlasnik te mecke se sigurno slatko navozao sa njom bez kvarova, bezbrizno, znajuci sta god da mu se desi da ce kvar biti otklonjen, popravku, slep, prenociste, pa u nekim slucajevima i zamensko vozilo sve u okviru mobilne garancije.
Vlasnik novog auta kupuje mnogo vise od auta, sigurnost nema cenu, ne da u smislu da se nista lose ne moze desiti, vec u svakom slucaju fabrima stoji iza tebe.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Vlasnik novog auta kupuje mnogo vise od auta, sigurnost nema cenu, ne da u smislu da se nista lose ne moze desiti, vec u svakom slucaju fabrima stoji iza tebe.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Samo sto se nekad za zamenu dela čeka mesecima. Nama je na prošloj Octaviji crkao levi i zadnji brisač. Ajde za zadnji, ali prednji levi smo čekali ja mislim 3 meseca.
Vožen je auto sa desnim brisačem prebačenim na levu stranu auta.
Tapatalk Pro
Vožen je auto sa desnim brisačem prebačenim na levu stranu auta.
Tapatalk Pro
A rvanje oko priznsnja garancije... do duse ovo se odnosi na srb.
Kod Octavie "multilink pozadi pored 1.8 TSI-a imaju sve verzije RS-a, kao i 1.6 TDI i 2.0 TDI u 4x4 verzijama...Heinz napisao:Samo 1.8 TSI, provereno.
Odnosno sve 4x4 i motori preko 150KS (150KS takođe ima torziju).

multilink:

Praktično jedan točak ima kompleksnije vešanje nego svi torzija sa svim elementima zajedno. Multilink Octavia ima nešto kraće međuosovinsko rastojanje - verovatno i krilo mora da je malo drugačije da točak ne bi izgledao smešno.
Elem, A7 se sasvim fino ponaša na putu, da sam šokiran činjenicom da Golf ima multilink, a Škoda ne. Čak je i stara Škoda bila mnogo udobnija nego Golfika na zadnjoj klupi, i to bi svako ko se vozi morao da primeti.

multilink:

Praktično jedan točak ima kompleksnije vešanje nego svi torzija sa svim elementima zajedno. Multilink Octavia ima nešto kraće međuosovinsko rastojanje - verovatno i krilo mora da je malo drugačije da točak ne bi izgledao smešno.
Elem, A7 se sasvim fino ponaša na putu, da sam šokiran činjenicom da Golf ima multilink, a Škoda ne. Čak je i stara Škoda bila mnogo udobnija nego Golfika na zadnjoj klupi, i to bi svako ko se vozi morao da primeti.
Pa ako posmatras da je golf = megan, a octavia = logan, onda je sasvim jasno sta i kakoda sam šokiran činjenicom da Golf ima multilink, a Škoda ne.

Mislio sam konkretno na udobnost, ne na cenu. Sa te strane je potpuno logično.
Torzija se koristi da se poveća gepek - za Octaviu nisam našao informaciju da se gepek razlikuje, tj izgleda da je veliki gepek mogao da bude i još veći.
Torzija se koristi da se poveća gepek - za Octaviu nisam našao informaciju da se gepek razlikuje, tj izgleda da je veliki gepek mogao da bude i još veći.