Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Re: Beograd

Post od Mladen7 »

Rakhil napisao:Ja sam veliki protivnik beogradizacije u svakom pogledu i sanjam opstu decentralizaciju, ali ni uz najbolju volju ne vidim gde su te pare koje Beograd sisa iz Srbije, gde to ide i gde se upucava...

Bas da vidim ko ce prvi da ispadne glup i pomene most na Adi...
:plusone:
Delija napisao:
paja napisao:Ništa ja tebe ne razumem.
Delija napisao:...Pa 2/3 (ako ne i vise) cele administracije iz cele Srbije je u BGu - to su stotine hiljada lezilebovica koje treba najuriti sa drzavnih jasli na ulicu - oni ne placaju porez, vec trose pare koje porez donese drzavi...
Ni ja tebe ne razumem, prvo u celoj Srbiji ima ko što kažeš stotine hiljada ljudi koji imaju plate iz budžeta, u to spadaju i profesori,doktori, policija, vojska...ne samo državna administracija.
Dal može biti u Ns ima neka pokrajinska skupština, i sav buljuk uz to?
Da ne pominjem bukvalno svaku opštinu u Srbiji i koliko su efikasni i potrebni baš svi zaposleni.

Inače i ja se slažem da je državni aparat preglomazan, verovatno bi moglo isto da se radi i sa 35% ljudi u odnosu na sadašnje stanje.

Za poreske prihode -vrlo jednostavno, sto više ljudi više para. Porez je uračunat bukvalno u sve sem vazduha.

Daleko je od dobrog, al ako ćemo baš `Beograđaniiiii mamicu vam` :nonono:
Mislim da je ubedljivo najgore na jugu Srbije, niko to da pomene, kad smo i onako u off otišli.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

I NS treba pocistiti, to se podrazumeva - od preostale 1/3 veliki deo je u NSu...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Beograd je najskuplji ali i sa najboljim standardom i najvecim platama u srbiji

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Delija napisao:I NS treba pocistiti, to se podrazumeva - od preostale 1/3 veliki deo je u NSu...
U pravu si. Uzmi na primer organe pokrajine, skupstina malecke vojvodine ima 120 poslanika koji tuku velika primanja a dodju mozda nekoliko puta na sednicu godisnje nekad ni toliko, pa zatim raznorazni pokrajinski sekretari i njihovi zamenici (kvazi ministri) koji su potpuno nepoznati u javnosti, a vode gomilu resora.itd i uzivaju, usisavaju novac, nemaju nikakve odgovornosti niti briga i zaduzenja jer sav posao za njih radi republicka adimistracija.. Mogu samo da zamislim kako je tek u bg u agencijama, ministarstvima..itd :ccc:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

swemir napisao:Beograd je najskuplji ali i sa najboljim standardom i najvecim platama u srbiji

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Slazem se, samo to ne znaci da svako zivi bolje u Bgu od nekoga u Nsu..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Tek sad skontah sta je Delija u stvari hteo da kaze, pa da repliciram :mrgreen:

2/3 drzavnog sektora u Beogradu? Pa nece nikako da moze. Ukupno budzetlija u zemlji ima ~800k, sto bi po tvojoj racunici reklo da ih u BG ima ~530k. Znaci 530 hiljada zaposlenih u javnom sektoru u gradu u kom po zvanicnim podacima ima UKUPNO 570 hiljada zaposlenih. Lepo zvuci kad kazes pompezno dve trecine, ali ajmo malo realnosti.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tek sad nisi razumeo sta je covek rekao :)

Nije rekao 2/3 budzetlija vec 2/3 administracije... Lekari, nastavnici, vatrogasci, policajci i sl ne upadaju u taj broj.
Naravno da su plate vece u Bg, ali postavlja se pitanje zasto je to tako??? Zasto se upravljanje ne razbaca po celoj zemlji? Zasto se recimo centrala Telekoma ne baci u npr Nis, pa EPS-a u NS, pa uprava vojske u Kragujevac, Sudstvo u Krusevac, Narodna Banka u Valjevo... ovako je uradjeno u Ch i to super funkcionise. Po direkcijama su visoke plate, to nabija znacajno prosek, i zatim sluzi kao zamajac i za sve ostalo (ako ljudi u okolini nemaju da trose sve ce da uvene, ako imaju eto posla za jos gomilu da zarade na njima).
Mislim da ovde niko nije pomenuo da sam Beograd kao grad se nesto bahati, utuca u infrastrukturu nesto posebno i sl, vec cisto da su plate neopravdano vece u BG (najvecim delom zbog centralizacije, pa zasto bi Beogradjani ziveli bolje od ostatka zemlje???) sto vuce gomilu stvari za sobom.
Poslednja izmena od Laki021 u 28 Jul 2014, 12:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Administracije dve trecine sigurno, ali njih ukupno ima ~27k. Nece biti da 18k administracije izvlaci pare iz cele Srbije, nije nego. Ako hoces da racunas i Telekom i EPS itd, oni nisu drzavna administracija nego javna preduzeca pa opet dodjes na moju racunicu. Ne moze da se menja obracun kako kome odgovara za argumente.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sad ti meni reci, sta bi falilo da je direkcija EPS-a u NS i da par hiljada dobro placenih (ili kako ovih dana ide u novinama, previsoko placenih) pozicija predje u NS???

Kad bi se ovako radilo, lepo bi se cela zemlja ispeglala...

I ne znam sto se pravis da ne razumes kad je svima jasno na sta se misli i da se prica o drzavnoj administraciji i direkcijama drzavnih firmi/agencija. Postoje stvai koje su prirodno rasute (npr nastavnici, policjaci, lekari...) a postoje one koje drzava moze da bira gde ce da smesti, e pa drzava iz nepoznatog razloga sve bira da smesti u BG i to je sustina celog problema.
Poslednja izmena od Laki021 u 28 Jul 2014, 12:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Novi Sad ima Naftagas :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Sa pogresnim covekom se raspravljas. Ja ih ne bi selio u NS nego ukinuo, bitna razlika. Ono sto mora da postoji na drzavnim jaslama, sasvim je logicno da bude razbacano po celoj zemlji, u skladu sa potrebama i zdravom logikom.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

U Bgu sa 30.000 rsd mesecnom platom mozes dupe da obrises, dok npr u KVu ili Lo mozes duplo lagodnije da zivis..
Posle kazu u Bgu bolje.... Jeste bas..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Rakhil napisao:Sa pogresnim covekom se raspravljas. Ja ih ne bi selio u NS nego ukinuo, bitna razlika. Ono sto mora da postoji na drzavnim jaslama, sasvim je logicno da bude razbacano po celoj zemlji, u skladu sa potrebama i zdravom logikom.

Pa zasto onda nije razbacno??? Te zasto onda protestujes na nase kometare?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Tek sad ne razumem sta bi ti od mene. Ne protestvujem ja nista, ne slazem se sa pausalnim odvalama, bilo da su za Beograd ili protiv njega.

Dokle god pisete ko da ste novinari Kurira, do tad cete se tako lepo sporazumevati medjusobno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jeste, sad ce ispasti da nam drzava nije centralizovana...
Odgovori