Sport
Re: Sport
Super je sto rade ovo sto rade, ali nemojte ni preterivati, vaterpolo je sport koji se iole ozbiljno igra u par zemalja, nije to ni za porediti sa tenisom, fidbalom, kosarkom i sl...
Bio bi veci uspeh za zemlju plasirati se na SP u fudbalu nego osvojiti evropsko zlato u vaterpolu.
Bio bi veci uspeh za zemlju plasirati se na SP u fudbalu nego osvojiti evropsko zlato u vaterpolu.
Da su fudbaleri plaćeni koliko i vaterpolisti, nama bi uspeh bio da se plasiramo na prijateljsku utakmicu sa Farskim ostrvima.
U koliko se zemalja ozbiljno igra rukomet, pa zemlje slave svoje pobednike. Opravdano.
U koliko se zemalja ozbiljno igra tenis, i šta to uopšte znači? Ko je pobednik teniskog prvenstva Španije? Ili Amerike?
Možda je ovo za: Zašto je Srbija tu gde jeste.
U koliko se zemalja ozbiljno igra rukomet, pa zemlje slave svoje pobednike. Opravdano.
U koliko se zemalja ozbiljno igra tenis, i šta to uopšte znači? Ko je pobednik teniskog prvenstva Španije? Ili Amerike?
Možda je ovo za: Zašto je Srbija tu gde jeste.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Gledao sam i one naše predhodne generacije ali mi se čini da su ovi, kao što rekoše Mađari, zaista nepobedivi.
Stvarno preokrenuti protiv CG pa još onda i držati Mađare van igre ceo meč e to mogu samo šampioni.
Stvarno preokrenuti protiv CG pa još onda i držati Mađare van igre ceo meč e to mogu samo šampioni.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Naravno da nije pitanje para, kao što laki reče, pitanje je konkurencije.nidza napisao:Ovi momci već decenijama donose zagarantovanu medalju, a tenis na tom nivou imamo tek poslednjih par godina. Smenjuju se generacije i uvek su u vrhu, a tenis posle Đokovića verovatno će da se vrati gde mu je i bilo mesto pre njega.
Ako misliš na pare onda ne mogu da se porede, ali kao sportista ne bi trebao da gledaš na sport na taj način.
Tapatalk Pro
Vaterpolo se igra u par zemalja u svetu i to je činjenica.
Na prvenstvu sveta u veslanju ima 60-70 zemalja, u kajaku skoro 100, u atletici preko 150, tenisera ima takodje u svim državama.
Amerikancima dune jednom u 20 godina da naprave tim od propalih plivača i uzmu medalju na olimpijadi.
Vaterpolo nam jeste dosta dobar, ali ne treba preterivati.
Daleko od toga da ja u bilo kom momentu kažem da su oni loši, ja uvek kažem da je i prvak grada u nečemu uspeh, samo bih ipak više cenio kao sportista Novakov lični uspeh gde samo na ATP listi ima igrača koliko i u celom svetskom vaterpolu koji se profesionalno igra.
A kao sportista više cenim pojedinačne sportove i to što teže fizički i to mi je neki karakter sportiste kog zamislim u glavi kad neko kaže vrhunski sportista.
Ne shvatam razliku. Sam kažeš da ima otprilike isto profesionalnih tenisera i profesionalnih vaterpolista, a da je u tenisu veća konkurencija. Da je veća konkurencija ne bi šestorica osvojila sve u poslednjih pet godina.
Elem, osvojite vi (odnosi se na sve na forumu) zlato u bilo čemu, slaviću vas kao i vaterpoliste.
Elem, osvojite vi (odnosi se na sve na forumu) zlato u bilo čemu, slaviću vas kao i vaterpoliste.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Rekao sam da na ATP listi ima rangiranih onoliko koliko ima vaterpolista koji se bave vaterpolom redovno.
A u tenisu verovatno jedan od 50 uspe da udje na atp listu.
I sto se tice slavlja, i ja sam slavio i bio srecan i gledao utakmicu s drustvom i osecao se ponosno, ja samo konstatujem da ne vidim sto ih je novinar uvredio poredeci ih s Djokovicem.
To sto 6 tenisera osvaja nije razlog da nema konkurencije, bilo bi isto kao da kazes da se niko ne bavi sprintom jer samo Bolt pobedjuje i da se niko ne bavi trcanjem na 800 metara jer samo Rudisa pobedjuje. A i jedan i drugi imaju milion konkurenata koji treniraju kao konji da bi im se priblizili i pobedili ih.
Slabost vaterpola se odrazava u tome da su SCG i Srbija i CG kasnije kad su se raspali nastavili da imaju slicne rezultate kada su bili jedan tim i posle kada su popunjavali rupe u timu kao zasebne drzave. To je iz prostog razloga sto nema ko nov da ih pobedi, oni koji su i pre mogli da pariraju i dalje pariraju, ostali se malo brckqju u bazenu i tako u krug.
Samo nemoj pisati zakljucke postova kao da sam ih ja ispljuvao pa ti pises ja bih slavio sta god da se desi, ja samo pisem cinjenice o popularnosti sporta. Mozda ja ili taj Djokovic ne bi uspeli ni da udjemo u nasu reprezentaciju da smo se bavili time, ko zna...
A u tenisu verovatno jedan od 50 uspe da udje na atp listu.
I sto se tice slavlja, i ja sam slavio i bio srecan i gledao utakmicu s drustvom i osecao se ponosno, ja samo konstatujem da ne vidim sto ih je novinar uvredio poredeci ih s Djokovicem.
To sto 6 tenisera osvaja nije razlog da nema konkurencije, bilo bi isto kao da kazes da se niko ne bavi sprintom jer samo Bolt pobedjuje i da se niko ne bavi trcanjem na 800 metara jer samo Rudisa pobedjuje. A i jedan i drugi imaju milion konkurenata koji treniraju kao konji da bi im se priblizili i pobedili ih.
Slabost vaterpola se odrazava u tome da su SCG i Srbija i CG kasnije kad su se raspali nastavili da imaju slicne rezultate kada su bili jedan tim i posle kada su popunjavali rupe u timu kao zasebne drzave. To je iz prostog razloga sto nema ko nov da ih pobedi, oni koji su i pre mogli da pariraju i dalje pariraju, ostali se malo brckqju u bazenu i tako u krug.
Samo nemoj pisati zakljucke postova kao da sam ih ja ispljuvao pa ti pises ja bih slavio sta god da se desi, ja samo pisem cinjenice o popularnosti sporta. Mozda ja ili taj Djokovic ne bi uspeli ni da udjemo u nasu reprezentaciju da smo se bavili time, ko zna...
- samo polako
Srbija, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Italija, Grčka, Rusija i Španija su zemlje u kojima se itekako igra vaterpolo.
Istina je da nema velikih zemalja poput Nemačke, Francuske ili Engleske jer se oni trenutno zalažu za neke druge sportove.
U Nemačkoj recimo cveta rukomet, o Skandinavcima da ne pričamo itd.
Ne treba očekivati popularnost svih sportova na svakom području.
Vatepolo već sutra može da izazve pravi bum u Nemačkoj recimo, kao što je to rukomet i sad pokušaj Bajerna u košarci uradio.
Na žalost sve se vrti oko para.
Koliko para toliko muzike uvek bilo i biće.
Da se Nemačka borila za titulu sigurno bi bilo drugačije i sa sponzorima i sa reklamama.
Amerikanci nemaju ligu, imaju motiv da osvoje zlato jer se kod njih samo zlato priznaje, imaju kult Olimpijade a sve to da bi ostvarili neke svoje bonuse tipa pare od reklama ili stipendija za neki posao.
To nije isto sa ovim našim primerom.
Mi zaista imamo dobru vaterpolo školu A veliki nam je plus što u nju ulažemo premalo novca.
Znači ostaje talenat i rad pa makar to bilo protiv lokalnih rivala.
Pojedinačni sportovi su nešto sasvim drugo i po meni ne treba ih porediti sa kolektivnim.
Istina je da nema velikih zemalja poput Nemačke, Francuske ili Engleske jer se oni trenutno zalažu za neke druge sportove.
U Nemačkoj recimo cveta rukomet, o Skandinavcima da ne pričamo itd.
Ne treba očekivati popularnost svih sportova na svakom području.
Vatepolo već sutra može da izazve pravi bum u Nemačkoj recimo, kao što je to rukomet i sad pokušaj Bajerna u košarci uradio.
Na žalost sve se vrti oko para.
Koliko para toliko muzike uvek bilo i biće.
Da se Nemačka borila za titulu sigurno bi bilo drugačije i sa sponzorima i sa reklamama.
Amerikanci nemaju ligu, imaju motiv da osvoje zlato jer se kod njih samo zlato priznaje, imaju kult Olimpijade a sve to da bi ostvarili neke svoje bonuse tipa pare od reklama ili stipendija za neki posao.
To nije isto sa ovim našim primerom.
Mi zaista imamo dobru vaterpolo školu A veliki nam je plus što u nju ulažemo premalo novca.
Znači ostaje talenat i rad pa makar to bilo protiv lokalnih rivala.
Pojedinačni sportovi su nešto sasvim drugo i po meni ne treba ih porediti sa kolektivnim.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Najveci problem vaterpola je sto je dosadan u pm za gledanje... Pola stvari se ne vidi (uglavnom prljavih, nema ni razloga da se vidi) jer se desava ispod vode, nikome nije jasno sta sudije sviraju, a igra se svodi na: Masi rucicom, masi rucicom, masi, dodaj, pa sledeci, masi rucicom, masi, masi, dodaj i tako 5x pa masi rucicom, masi masi sutni!!! E mogao je odmah i prvi da sutne, a najveca prilika za gol je kad sudija iskljuci nekoga (a vecini nije jasno zasto je sad taj faul bio za iskljucenje a prethodni nije...).
Da je interesantnan sport pare bi dosle same, u suprotnom niko nema razloga da utuca pare u nesto sto nikoga ne interesuje i nece da gleda.
Da je interesantnan sport pare bi dosle same, u suprotnom niko nema razloga da utuca pare u nesto sto nikoga ne interesuje i nece da gleda.
Kao i svaki drugi sport, neko se malo bolje razume, pa više uživa u gledanju, neko ne. Imamo sličnu raspravu u svim sportskim temama, recimo u temi za Formulu 1. Hvala bogu sportova ima i za gledanje i za bavljenje istim, potpuno je truba poređenje sportova između sebe.
Vaterpolo se itekako igra, kao što se neki drugi sportovi igraju negde drugde, a na kraju se sve vrti oko para.
Vaterpolistima kapa dole, naročito kad se uzme u obzir novac, tj nedostatak istog u ovom sportu.
Elem, ako je Olmpijada neki parametar, Vaterpolo se nije igrao samo na prvim modernim olimpijskim igrama, a od druge je uvek prisutan. Tenis je bio nešto malo u početku, ali je zbog slabog interesovanja izbačen. Tek od 1988. godine je vraćen. Da li treba reći da je 1900-te godine samo 19 sportova bilo na programu, a jedan od njih je bio i vaterpolo.
Gledam oba sporta, trenirao sam vaterpolo, sad igram rekreativno tenis, sjajni su na svoj način, ali više cenim vaterpoliste nego tenisere zbog konstantnosti, tradicije, uslova u kojima rade, (nedostatka) novca i slično. Za razliku od većine drugih sportova, oni MORAJU da se bave normalnim poslom i redovno završavaju škole, da bi imali 'leba da jedu. Većina vaterpolista su visokoobrazovani ljudi sa dobrim karijerama u toku i posle sportske karijere.
Vaterpolo se itekako igra, kao što se neki drugi sportovi igraju negde drugde, a na kraju se sve vrti oko para.
Vaterpolistima kapa dole, naročito kad se uzme u obzir novac, tj nedostatak istog u ovom sportu.
Elem, ako je Olmpijada neki parametar, Vaterpolo se nije igrao samo na prvim modernim olimpijskim igrama, a od druge je uvek prisutan. Tenis je bio nešto malo u početku, ali je zbog slabog interesovanja izbačen. Tek od 1988. godine je vraćen. Da li treba reći da je 1900-te godine samo 19 sportova bilo na programu, a jedan od njih je bio i vaterpolo.
Gledam oba sporta, trenirao sam vaterpolo, sad igram rekreativno tenis, sjajni su na svoj način, ali više cenim vaterpoliste nego tenisere zbog konstantnosti, tradicije, uslova u kojima rade, (nedostatka) novca i slično. Za razliku od većine drugih sportova, oni MORAJU da se bave normalnim poslom i redovno završavaju škole, da bi imali 'leba da jedu. Većina vaterpolista su visokoobrazovani ljudi sa dobrim karijerama u toku i posle sportske karijere.
Jeste, evo Sapic je najbolji primer, covek doktor nauka 
Samo pazi, vaterpolo je na pragu da bude izbacen sa olimpijade, to nam nikako ne bi odgovaralo. Realno, naspram gluposti koje se igraju na OI vaterpolo je jedn od najzanimljivijih.
Sad ispadne da ja nesto hejtujem vaterpolo, nemam nista protiv stvarno, samo se ne slazem da je bez razloga zapostavljen.

Samo pazi, vaterpolo je na pragu da bude izbacen sa olimpijade, to nam nikako ne bi odgovaralo. Realno, naspram gluposti koje se igraju na OI vaterpolo je jedn od najzanimljivijih.
Sad ispadne da ja nesto hejtujem vaterpolo, nemam nista protiv stvarno, samo se ne slazem da je bez razloga zapostavljen.
- samo polako
Vaterpolo i Džudo su bili u kombinaciji za izbacivanje jer su hteli da ubace neke sportove koji su popularni u Americi, skvoš ili tako nešto.
Amerikancima je jako bitno da osvoje najveći broj medalja, gotovo preokupacija i zato izmišljaju sve moguće načina kako da to ostvare pa i ukidanje sportova koji kod njih nemaju neku vrednost.
Ajde vaterpolo da izbace ali džudo!
Setimo se Felpsa i Čavića.
Felps je morao po svaku cenu da pobedi Čavića da bi posta najbolji plivač ikada i dobio ugovor težak milione dolara.
Amerikancima je jako bitno da osvoje najveći broj medalja, gotovo preokupacija i zato izmišljaju sve moguće načina kako da to ostvare pa i ukidanje sportova koji kod njih nemaju neku vrednost.
Ajde vaterpolo da izbace ali džudo!

Setimo se Felpsa i Čavića.
Felps je morao po svaku cenu da pobedi Čavića da bi posta najbolji plivač ikada i dobio ugovor težak milione dolara.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Crna Gora je crkla jer nema klupu, a dotle su nas razbijali. Mađari su odigrali očajno, nikad gore, pojela ih je atmosfera kada nisu uspeli da daju prvi gol (istine radi, mi nismo uspeli da se sastavimo prva tri napada, ali srećom smo poveli i malo se opustili, dok su Mađari potonuli). Uz to smo se čupali protiv znatno oslabljenih Hrvata i jedva izvukli nerešeno (Hrvati imali napad za pobedu).samo polako napisao:Gledao sam i one naše predhodne generacije ali mi se čini da su ovi, kao što rekoše Mađari, zaista nepobedivi.
Trener nam je dobar čovek, igrači ga vole i talija je, ali mu još dosta fali od taktičkog znanja i pripreme utakmica i ne izvlači maksimum iz ovog tima.
Nidzo, nisam bas siguran da si svestan stanja celog srpskog sporta kad kazes da je vecina placena vise od vaterpola.
Na kraju krajeva, Lakijeva konstatacija je dobra, da je to zanimljivo bilo bi i para od sponzora. Nije dzabe tako kako jeste. To je i problem kajaka, trka bude ok, ali su pauze izmedju trka toliko velike da ti bude muka da to gledas. Ja kao takmicar to kazem, mogu da zamislim koliko je tek dosadno nekome ko se ne bavi time.
Doduse, ja nikada u sportu i nisam bio zbog novca, tako da mi je to manje bitno, ali je stvarno ceo nas sport u problemu...
Na kraju krajeva, Lakijeva konstatacija je dobra, da je to zanimljivo bilo bi i para od sponzora. Nije dzabe tako kako jeste. To je i problem kajaka, trka bude ok, ali su pauze izmedju trka toliko velike da ti bude muka da to gledas. Ja kao takmicar to kazem, mogu da zamislim koliko je tek dosadno nekome ko se ne bavi time.
Doduse, ja nikada u sportu i nisam bio zbog novca, tako da mi je to manje bitno, ali je stvarno ceo nas sport u problemu...
Bravo, sa ovim što si napisao se (konačno) u potpunosti slažem. Svim sportistima kapa dole, pogotovo koji imaju uspeha u tome čime se bave, a među njima si i ti. Kapa dole porodicama sportista takođe, podršci što moralnoj, što finansijkoj.
U normalnoj državi bi mnogo šta bilo na leđima svih građana, jer se svi radujemo i svi tugujemo zajedno. Ovako se kidam gledajući sportske mečeve, a znam da su ti mladi ljudi apsolutno svojim ličnim privatnim resursima sve ostvarili, država nije prstom mrdnula - eventualno je tu i tamo otežala ponešto, olakšala nije sigurno.
Udaljili smo se od teme, od mene samo veliko bravo svim srpskim sportistima.
U normalnoj državi bi mnogo šta bilo na leđima svih građana, jer se svi radujemo i svi tugujemo zajedno. Ovako se kidam gledajući sportske mečeve, a znam da su ti mladi ljudi apsolutno svojim ličnim privatnim resursima sve ostvarili, država nije prstom mrdnula - eventualno je tu i tamo otežala ponešto, olakšala nije sigurno.
Udaljili smo se od teme, od mene samo veliko bravo svim srpskim sportistima.