Alfa Brera - kupovina i preporuka
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Alfa Brera - kupovina i preporuka
Pozdrav, narode.
Kolega planira kupovinu Alfe Brere, pa ukoliko neko poznaje nekog ko vozi dobar primerak i prodaje ga (ili nekog ko zna nekog - teca, tetka, strina, surak, kum, pasenog, komsija, prijatelj), molio bih da mi javi.
Takodje, mozete da preporucite neki pozudan autoplac, koji ne prodaje cukane i sminkane automobile, pa makar bio i skuplji (pare nisu problem).
Trazi se 3.2 V6 Q4 ili 2.4JTD. U igri je bio i 2.2 JTS, ali nismo uspeli da naletimo na neke lepe reci za taj motor, tako da je nekako vec eliminisan.
Kolega planira kupovinu Alfe Brere, pa ukoliko neko poznaje nekog ko vozi dobar primerak i prodaje ga (ili nekog ko zna nekog - teca, tetka, strina, surak, kum, pasenog, komsija, prijatelj), molio bih da mi javi.
Takodje, mozete da preporucite neki pozudan autoplac, koji ne prodaje cukane i sminkane automobile, pa makar bio i skuplji (pare nisu problem).
Trazi se 3.2 V6 Q4 ili 2.4JTD. U igri je bio i 2.2 JTS, ali nismo uspeli da naletimo na neke lepe reci za taj motor, tako da je nekako vec eliminisan.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Re: Alfa Brera - kupovina i preporuka
A za ova dva motora ste nasli lepe reci?
Re: Одг: Alfa Brera - kupovina i preporuka
Jts su GM motori i nisu se bas proslavili,Breru gledati iskljucivo sa 2.4 dizelom od 210 ks.Istovetni od 200 ks je imao puno problema pa je posle samo godinu dana povucen,doradjen i izbacen kao ovaj jaci.Najbolje da informacije potrazis na alfinim forumima kojih ima dosta na nasem jeziku ili na alfaowner-u.
- Milos_kg
@Laki
Zjbi s tim pitanjima, no daj neku korisnu informaciju... ti si stari JTD-ovac!
@Mitar
Vrlo korisna informacija, hvala puno
Zjbi s tim pitanjima, no daj neku korisnu informaciju... ti si stari JTD-ovac!

@Mitar
Vrlo korisna informacija, hvala puno

Pa poenta je da ne znam koji je od ta dva motora gori izbor.
Taj 3.2 je GM kao sto Mitar napisa i vazi za jednu od najvecih komedija od motora koji su se pojavili u Alfi u zadnje vreme. Neverovatno je tezak auto sa njim, pogotovo u nosu pa ga vuce u krivinama, trosi ko neneormalan, problematican je, a performanse nisu ni blizu kakve bi trebale, registraciju u Srb i da ne pominjem.
Za 2.4 motor smo imali diksusiju vec vise puta na forumu, opet losa opcija iz slicnih razloga, svede se na to da je u ovom slucaju 2.0 Jtdm mnogo bolji izbor jer nudi skoro iste performanse uz neuporedivo manje troskove.
Realno, za Breru je 1.8 tbi jedini pravi izbor, dobijas sve, jedino ne znam koliko se uklapa u budzet, no dugorocno se isplati. I 2.0 Jtdm je ok izbor, jedino sto mi sa Brerom ne ide dizel.
Taj 3.2 je GM kao sto Mitar napisa i vazi za jednu od najvecih komedija od motora koji su se pojavili u Alfi u zadnje vreme. Neverovatno je tezak auto sa njim, pogotovo u nosu pa ga vuce u krivinama, trosi ko neneormalan, problematican je, a performanse nisu ni blizu kakve bi trebale, registraciju u Srb i da ne pominjem.
Za 2.4 motor smo imali diksusiju vec vise puta na forumu, opet losa opcija iz slicnih razloga, svede se na to da je u ovom slucaju 2.0 Jtdm mnogo bolji izbor jer nudi skoro iste performanse uz neuporedivo manje troskove.
Realno, za Breru je 1.8 tbi jedini pravi izbor, dobijas sve, jedino ne znam koliko se uklapa u budzet, no dugorocno se isplati. I 2.0 Jtdm je ok izbor, jedino sto mi sa Brerom ne ide dizel.
Re: Одг: Alfa Brera - kupovina i preporuka
Breru sa tibi motorom nisam jos uvek video,mahom srecem benzince 2.2 ili dizele 2.4 od 200 ks i po neki sa 210. Vozim Alfu od kad znam za sebe.Imao sam i imam nekoliko Alfi razlicitih modela i generacija.Misljenja sam da je izvorni 3.2 V6 kao i njegove manje izvedbe 2.5 i 3.0 puno kvalitetniji motor od jts generacije.Za Breru vazi manje vise sto i za 159.Brera je dosta nepraktican auto i sem tog nekog vizuelnog dozivljaja ne pruza nista spektakularno.Pre bih gledao neku 159 u ti opremi ili neki stariji ali raritetan model tipa 156 gta ili 166 ti.Izvorni i fabricki ti modeli su cak i kao polovnjaci dosta skupi.Moj savet ti je posto trazis auto iz tzv novije Alfine produkcije da prvo provozas 159 bilo limuzinu bilo sw a tek onda Breru.Probaj da se fokusiras na utiske u voznji a ne na motorizaciju jer tesko da ces naci recimo iste agregate za probu i u Breri i u 159.Solucija je opet neki od domacih alfa foruma,kontaktirati vlasnike i zamoliti da te provozaju ili sacekati skupove Alfista pa na licu mesta doci do informacija.
Poslednja izmena od mitar1978 u 31 Jul 2014, 12:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Nema 2.0, ni 1.9, jedini dizel je 2.4 (stariji 200KS, noviji 210KS, oba žedna, ali noviji mnogo bolji).
Od benzinaca 2.2 JTS, 3.2 JTS i 1750 TBi.
Od benzinaca 2.2 JTS, 3.2 JTS i 1750 TBi.
Ima 3 komada na mobile.de.
Nisam nikad video u oglasu, jer su očigledno veoma retke. Izvinjavam se na dezinormaciji.
Nisam nikad video u oglasu, jer su očigledno veoma retke. Izvinjavam se na dezinormaciji.
- Milos_kg
I po mom misljenju 159 u Ti paketu mnogo lepsa od Brere. No, ne kupujem ja auto...
Odluceno je, uzima se 2.4JTD, jos samo da se nadje neki valjani primerak.
Odluceno je, uzima se 2.4JTD, jos samo da se nadje neki valjani primerak.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Brera je auto za pokazivanje i kuliranje. Nije pravi sportski auto i nisu se s njim u Alfi ozbiljno pozabavili da to bude pravi sportista. Štaviše ima lošije vozne osobine od 159 jer zbog rasporeda težišta 159 bolje leži jer se manje oseća težina u nosu. Ona je naročito izražena kod 2.4 jtd i 3.2 u fwd varijanti. 3.2q4 to dosta kompenzuje i najbolja je Brera što se tiče voznih osobina, ali i takva je ispod konkurencije. Da bi Brera ležala lepo trebalo bi se pozabaviti set up-om ogibljenja. Sad, nisam siguran koliko druga ima nameru da prelazi s njom i kolko dugo da je ima, pa verovatno da nema potrebe bavit se tim detlajima, pogotovu što su to ozbiljne investicije ako se rade kako treba. Ako hoće da se vozika godinu dve, da ode na more, da nabaci neku ribicu preko lepog auta, onda ne znam što ne bi razmotrio i 2.2 koji je kao polovnjak jeftin. 1.8tbi je dobar motor, ali nije sportski motor i ima pomalo "dizelašku dušu". Brere s njim imaju veću cenu jer se taj motor pojavio pri krjau njene produkcije. Da gledam Breru 2.4 dizel bi mi bio na poslednjem mestu jer s njim auto loše leži, nema nekakve posebne uštede, a o užitku u vožnji sportksog autmobila ne bih polemisao jer je to individulana stvar. 2.0 dizel u Breri je retka zverka i toga nema mnogo ni na zapadu, a snjim su perfomanse sigurno vrlo skromne. 3.2q4 je u stvari neki minimum koji bi taj auto trebalo da ima i sa vozačke strane najbolji izbor, ali nažalost njegova potrošnja i cena registracije obesmišljavaju njegovu kupovinu. 1.8 tbi je najbolji kompromis, ali je još skup.
Pre bih gledao Lagunu coupe koja ima bolji izbor benzinaca i dizelaša, atraktivna je kao i Brera i bolje ide i leži od Brere.
Pre bih gledao Lagunu coupe koja ima bolji izbor benzinaca i dizelaša, atraktivna je kao i Brera i bolje ide i leži od Brere.
De gustibus non est disputandum.
Čovek hoće Breru, 2.4 JTDm, prosto ko pasulj. Nema veze iz kojih pobuda.
Auto jeste po svakom parametru lošiji od 159, a meni lično čak nije ni lepši od 159, jednostavno ima previše zdepastu siluetu. Sa druge strane, mnogo je ređi, interesantan je izuzetno i kakav god da je, krade poglede 10x više nego najbolja 159. Nije teško naći razloge za kupovinu, tj potpuno razumem i podržavam čoveka bez obzira što nisam kupac.
Što noviju, što bolju 2.4 JTDm --> samo napred sa moje strane.
Čovek hoće Breru, 2.4 JTDm, prosto ko pasulj. Nema veze iz kojih pobuda.
Auto jeste po svakom parametru lošiji od 159, a meni lično čak nije ni lepši od 159, jednostavno ima previše zdepastu siluetu. Sa druge strane, mnogo je ređi, interesantan je izuzetno i kakav god da je, krade poglede 10x više nego najbolja 159. Nije teško naći razloge za kupovinu, tj potpuno razumem i podržavam čoveka bez obzira što nisam kupac.
Što noviju, što bolju 2.4 JTDm --> samo napred sa moje strane.
- Milos_kg
Nije decko, i ne planira da juri devojke, vise je kriza srednjih godina
Kakav bih auto uzeo ja za te pare...
Jedan clan FLCS-a mi je preporucio ovu -> http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _panorama/, kaze da je gledao i da deluje fino.
Neko cuo nesto o ovom autoplacu?

Jedan clan FLCS-a mi je preporucio ovu -> http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _panorama/, kaze da je gledao i da deluje fino.
Neko cuo nesto o ovom autoplacu?