Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Grčka

Post od ljubitelj »

Put od Kozzanija do granice je OK ako se zanemari vrlo kratko parce kroz i oko Lerina.
Dalje od granice je ok a od Bitolja do Resena je prakticno poluautoput a nakon toga do Ohrida je stari magistralni.
Od Orida je najbolje preko Kiceva, tablice nemaju uticaja odavno.
To je ujedno i kraci put u km a vremenski oko pola sata krace nego preko Prilepa.
Ohrid- Skoplje nesto ispod 2 sata moze ako malo ostrije vozis, ili oko 2 sata i 15 minuta lagane voznje za tih 170km..

Pri cemu ne ulazis nikako u Skoplje, tu treba barem pola sata a cesto i do sat vremena do izlaska u blizinu rafinerije, vec levo na obillaznicu koja komplet zaobilazci grad.
Ima presretaca, i savet ne prelaziti 150-160 km/h iako put pruza za vise.

Narocito vazi za deonice Gostivar-Tetovo da se ne prelazi 140k/h odnosno jos bolje da se drzi ritma oko 110km/h posto je tada manja sansa da zaustavi policija. To je kratko parce, 15tak minuta se prodje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ako neko roni ili bleji s maskom, a u blizini je Kalamitsi plaže ili Thalata kampa, da l je kiša sprala ili sta li je ... ali kao da je nko prosuo neku metalnu prašinu, najbolje se vidi na onoj velikoj plaži Thalata kampa pa kod stena pa sa leve strane plaže. To sam video i u Vourvouruou kad se zahvati "pesak" u plićaku. Je l primetio još neko?
Boringly average, but also perfect for school run mums
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

@Wicker, ljubitelj

Hvala!

Sve u svemu preporuka je put preko Kiceva za Skoplje.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ajde mali review. Putovali smo od NS do Pefkohorija oko 11 sati, mozda malo manje. Zadrzavnja na granicama do 20min, znaci nista. Laguna ok podnela sve, samo sto smo imali sitnije promlemcice sa elektronikom ali o tome drugi put. Potrosnja je bila oko 7,3 litre po boardu, 1,9dci, onaj najslabiji oko 100ks. Ne ide nikako, djubre. Ti problemi su bili bzv, palila se sama od sebe, gasila se kad bi se zatvorila vrata i tako to, ali nas nista sto bi nas omelo ili ugrozilo voznju, sve se dogadjalo u leru. Francuz...

Vreme je odlicno, stalno je oko 30c bez oblaka i to bi bilo otprilike to...
:pivo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Ja mislim da bi gaginh0-u trebalo zabraniti da piše ovde! Ili ga jednostavno lepo banujte po kratkom postupku i bez suđenja.
Najpre nas napali pa poželimo više opisa i kako je tamo a on završi sa "vreme je lepo, aj' zdravo"
Nije fer!
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pusti ga, trokira mu Net. Verovatno ima SAGEM ruter u smestaju.:D

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ali ipak je stigao da kuka na francuze. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

5. uvece detaljan izvestaj za sve :kezo:

Sta da vam pisem kad nemam nikakvih zamerki :D

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kakvi ste smekeri na onoj slici iz plicaka :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Brate oni mi ulivaju nadu da nisam debeo :kezo: :kezo: :kezo:

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:rofl:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Stigli sinoc oko 21h u NS. :opustanje:

Ne znam odakle da krenem, od pocetka verovatno.
Kao sto sam vec pisao putovali smo nas cetvorica Lagunom 1,9dci 101ks. U sustini nas nije izneverila. Auto ne ide nikako, jos je set kvacila bio los. Poredim ga sa SDI-om, jeste da smo mi bili teski i pun auto stvari, ali opet nikakve inercije, sve linearno kao skuter :uf: jos u dolasku nam se "zapucao" suvozacev prozor, nije hteo da se zatvori poslednjih 10cm, pa smo se tako vozili 10 dana i nazad za Srbiju, ali nas je vreme posluzilo skroz do NS. Potrosnja po boardu 7,3l.

Kad smo izli za Grcku ceo autoput je bio preplavljen Turcima, sve do poslednje naplatne rampe u Srbiji gde su se oni uputili za Tursku preko Bugarske. Cekanje na granici je jedino bilo na ulasku u Makedoniju, ali sve zajdeno nismo cekali vise od sat vremena ukupno na granicama, ali smo dosta cekali na naplatnim rampama u MKD. Isli smo na Presevo, pa na Evzoni, odustali smo od alternativnih prelaza.

Grcka ko Grcka. Niko nista ne radi, sve zapusteno, divlji zapad u saobracaju, ali su mi skroz gotivni. Kao da je cela nacija napusena, boli ih k za sve :kezo: vecina vas zna kakvo je more i sve to, pa necu da pisem, samo jedno pre podne je bila kisa, sve ostalo suncano. Pefkohori mi se svideo, ne znam sto mi je neko ovde pisao da je penzosko mesto, obisli smo sva mesta u okolini, i Pefkohori mi se najvise svideo, sta znam... Smestaj odlican, sve mladi oko nas, gazde nema, vec znate sta je bilo u tom smestaju kad "macke nema" :D toplo NE preporucujem bracnim parovima sa decom ovo mesto... Od okolnih plaza mi se najvise svidela Ksenija, lepa, peskovita.
Cene namirnica su visoke, ovo ostalo sve kao i kod nas. Pivo od 0,60 do 1,50, zestoka alkoholna pica bukvalno isto kao i u Metrou, Univeru, mozda evro tamo-vamo. Cigare su isto skupe, losije su oko 3e, bolje su 4-5e.

U povratku su nas samo pustali na granicama, nisu ni gledali pasose dok nismo dozli pred majku Srbiju gde je bilo zadrzavanje oko 45min, mada ni to nije strasno. Kad se sve sabere i oduzme ciste voznje smo imali oko 9 sati i tamo i nazad bez granica, kafa i fizioloskih potreba :pardon:

Jos jednom mi neko kaze da imamo lose puteve, ne mora vise da mi se obraca do kraja zivota :D pa mi smo zapad i bukvalno i figurativno za MKD i GRE! :ovacije:

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Da si od Soluna krenuo ka Igumenici imao bi dosta drugacije utiske o auto putu. Deonica od Evzonija do Soluna, obilaznica i taj deo ka Sitoniji i Kasandri je dosta los.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Deo do Evzonija je još i sređivan u poslednje 2-3 godine. Menjan je ponegde asfalt i počeli su da sređuju ono žbunje i drveće.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Gagi, prozor kad zabode, pogotovo ako može da se izvuče barem malo, uhvatiš dlanovima sa obe strane, jako pritisneš i povučeš na gore dok držiš pritisnuto dugme za podizanje. Naravno, mora da se stane sa strane i da se otvore vrata.

Posle ga ne diraš dok ga ne rešiš. Nekad može sam da se reši od sebe.
Odgovori