Auto sedišta za decu
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Auto sedišta za decu
Milion puta ispričana priča i opet ljudima ne možeš dokazati. Voleo bih da pronađem negde podatke o broju saobraćajnih nesreća i broju stradalih i povređenih tokom 70-ih i 80-ih godina.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Martine, sreca i nista drugo
Ako bude sudar, male sanse da prodje sve kako treba
Sa sedistem, sanse vece i to dosta
Ako bude sudar, male sanse da prodje sve kako treba
Sa sedistem, sanse vece i to dosta
Statistika je da sada ima 2-3x manje nesreća i žrtava.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Slabo je to verovatno, ako se gleda samo Srbija, ne cela EX YU. Pre 30-40 godina je bilo puno manje vozila i siguran sam da je bilo manje saobraćajnih nesreća. Ali nije toliko bitno sad za ovu temu. Auto sedište je danas neophodno, kakvo god bilo, bolje nego da ga nema, pod uslovom da je propisno postavljeno i obezbeđeno.
Posetite www.garaza.rs !
Ja se sa ćaletom uvek posvađam. On potegne kako je bilo pre 30 godina.
Tehnologija napreduje, prilika da se čovek obezbedi je veća nego nekad, a uz to i ovo sto Trojke kaže.
Ja uvek gledam da se maksimalno osiguram, a šta se posle desi šta da mu radim. Pobornik sam teorije verovatnoće i gledam da umanjim potencijalne mogućnosti koje nisu dobre koliko god je to moguće.
Tapatalk Pro
Tehnologija napreduje, prilika da se čovek obezbedi je veća nego nekad, a uz to i ovo sto Trojke kaže.
Ja uvek gledam da se maksimalno osiguram, a šta se posle desi šta da mu radim. Pobornik sam teorije verovatnoće i gledam da umanjim potencijalne mogućnosti koje nisu dobre koliko god je to moguće.
Tapatalk Pro
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja bih svakome ko potegne argument "kako je bilo pre 30 godina" iskljucio klimu i podizace, jer koji ce im te novotarije.
I centralnu bravu.
Ma komocija i bezbednost nemaju cenu
Ma nema ćale ni klimu ni podizače u Nivi, još uvek vozi na karburator. On je i u stvarnosti u 80tim...Rakhil napisao:Ja bih svakome ko potegne argument "kako je bilo pre 30 godina" iskljucio klimu i podizace, jer koji ce im te novotarije.
I mi ćemo biti isti za 20-30 godina.
TT
TT
- Rakhil
I ne smetaju mi te opaske kad dolaze iz generacije nasih matoraca, njih mogu da razumem. Nego ne volim one od 35 koji pricaju kako je bilo pre 30.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Evo ja ću da ti kažem - ćale nije prelazio 90 ni na autoputu jer je motor radio na 3500 o/min (menjač sa 4. brzine) i na more smo putovali ponekad i dva dana.
Spavali smo u kolima jedan na prostoru nogu drugi na sedištu. Pa sad bi popadali samo od jednog kočenja...
Svi znamo neke koji su otišli i vratili se na more u Grčku, Bugarsku s Peglicom, 4-člana porodica. Zdravi, pravi još povelika deca (tipa početak srednje).
Tada nije bilo toliko žurbe valjda, šta li... I Golf je bio auto. A onda sedneš u Corollu onu iz Jocine reklame, ima i ECO brzinu
Spavali smo u kolima jedan na prostoru nogu drugi na sedištu. Pa sad bi popadali samo od jednog kočenja...
Svi znamo neke koji su otišli i vratili se na more u Grčku, Bugarsku s Peglicom, 4-člana porodica. Zdravi, pravi još povelika deca (tipa početak srednje).
Tada nije bilo toliko žurbe valjda, šta li... I Golf je bio auto. A onda sedneš u Corollu onu iz Jocine reklame, ima i ECO brzinu

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Rakhil
Sve se slazem, lepe uspomene na lepa vremena, sve isto u mom slucaju.
Samo nista od toga nije argument protiv sedista za decu, na to se ja zalim.
Spominjem Darvina stalno. Ko je svestan svih opasnosti i ume da zaštiti svoju porodicu, ima dobre izglede za bezbrižnu starost...
Na žalost, može i neko drugi da presudi tu, ali treba sa svoje strane preduzeti sve što je potrebno.
Tapatalk Pro
Na žalost, može i neko drugi da presudi tu, ali treba sa svoje strane preduzeti sve što je potrebno.
Tapatalk Pro
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Naravno, meni kad pričaju kako nam je bilo super ja im isto kažem, daj sedi nazad da te provozam malo i nemoj nigde da se držiš i ti plaćaš štetuRakhil napisao:Sve se slazem, lepe uspomene na lepa vremena, sve isto u mom slucaju.

nidzo, kakav Darvin, pa ne ginu samo nevezani i neobezbeđeni već i oni odvale nekog ili nateraju kamion u njega i sl...
Boringly average, but also perfect for school run mums