Servis - Razno
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Servis - Razno
Kolega treba da radi servis na 1.9 dizelasu Megana karavan, 2010. god. Na koliko se menja filter goriva za njega ??
Filter goriva na dizelašu, uvek tj, na svakom malom servisu.
Može i u redovnom servisnom intervalu, ne skraćenom kakva je praksa kod nas, ako se auto ne koristi intenzivno ili postoji sumnja u kvalitet goriva.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Samo ako želi da baca pare.masaivan napisao:Filter goriva na dizelašu, uvek tj, na svakom malom servisu.

Renault je, otkako je krenuo sa 1.9 dci motorima, propisao zamenu na 60.000 km. Sumnjam da su u toj generaciji megana to smanjili.
U Srbiji majstori potenciraju zamenu maltene na svakih 10.000 km, isto kao i filter vazduha (iako je zamena često propisana na 60k).
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ja kod mene (1.9 dci) menjam na svakom drugom malom servisu, s tim da kod mene nema potrebe da se menja citav filter vec samo ulozak (smesna cena).
Jel za obicnu proveru kocnica i eventualnu zamenu plocica moram u Toyotin servis, ili moze bilo gde? Cenim da nije toliko komplikovana radnja 

proveru kocnica mozes da odradis u bilo kom tehnickom pregledu. da vidis kako koce, ali ako hoces da proveris stanje kocionih celjusti/plocica i diskova, mozes i u "japan shop" servisu u beogradu, ako nemas alat sam da proveris.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
A mozes i kod Baxa. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bilo gde posto od Juga do Vejrona svi imaju iste kocnice.
Sent from my HTC One V

Sent from my HTC One V
Pa to mozes i sam. Obicno diskovi izdrze dva seta plocica. Plocice golim okom vidis koliko mesa ima. A disk ako bas hoces da meris, skines tocak i izmeris kljunastim pomicnim merilom. Imas u autodati ili nekom drugom slicnom katalogu, kolika je min debljina. Npr. kod mene je 20 ili 22mm napred, tako je otprilike kod svih. I to je to.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Одг: Servis - Razno
Ovaj izraz kao da je Rasa Popov izmislio.nikaragva napisao:... kljunastim pomicnim merilom

Sent from my HTC One V
Ko kaže šubler dobija 1 , biva izbačen sa vežbi itd.
Zamišljam majstora koji kaže kolegi - "dodaj mi kljunasto pomično merilo sa nonijusom". (pun naziv)
Zamišljam majstora koji kaže kolegi - "dodaj mi kljunasto pomično merilo sa nonijusom". (pun naziv)

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
A, za "šrafciger" ode glava?
Volim ja svoj jezik, ali brate ne mora po svaku cenu da se izmišlja nešto što već postoji, bar kada je tehnika u pitanju. Pogotovo kada nije jedna reč, već poduži opis i pogotovo što nismo mašinska sila.

http://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0ubler

Meni je smesno sto su neki tipovi alata kod nas dobili imena po proizvodjacima, kao npr. hiltika, gedore, ...

Meni je smesno sto su neki tipovi alata kod nas dobili imena po proizvodjacima, kao npr. hiltika, gedore, ...