Floyd napisao:
Floyd napisao:Top 10 terenaca po izboru casopisa 4 WHEEL FUN
U clanku pise da ni jedan terenac nije apsolutni pobednik u svakoj kategoriji. Ima onih koji se bolje snalaze na kamenitom terenu, drugi lakse savladavaju blato, treci su bolji na uskim "putevima" itd. Uglavnom po poenima koje su osvojili na testu redosled bi bio ovaj:
9. Land Rover Defender 90 TD4 762/1000
Imao sam prilike da probam ovaj kamion. Zapravo pomerio sam ga malo po ulici i to je to jer apsolutno nisam imao zelju da vozim ovu nakazu.
Ne mogu da verujem da se ovo danas proizvodi i prodaje.
Razumem ja da je ovo pravljeno kao radna masina i da nisu ni na sta drugo mislili i sl, ali ono je sramota. Iako je auto apsolutno ogroman, nekom magijom su uspeli da naprave tako da nema mesta za vozaca. Tacnije, onaj srednji prostor oko menjaca je nenormalno sirok, tako da su sedista maksimalno izgurana u stranu i meni je apsolutno nemoguce sesti na vozacno mesto a da mi levo rame ne udara u vrata (i to dobrano), tako da ne mogu normalno sedeti a da se ne krivim.
Zatim, iako bi ovaj auto trebao da ide po najnepristupacnijim i blatnjavim terenima, kraljevi su mu stavili brisace kakvih bi se i jugo postideo. Ono je smejurija, em je malo, em najgore konstrukcije sto postoji, dobro je samo za muljanje blata po soferci.
Bilo je jos par gluposti koje su me fascinirale ali se ne secam vise.
E sad, utisci iz eksploatacije su takodje uzasni. Kvari se svaki cas a cene delova su apsolutno sulude. Naravno potrosnju ne treba pominjati.
Isto tako, tvrde da se na terenu, daleko bolje snalazi ruski Gaz, a takodje se i daleko manje kvari.
Ovi Land roveri su inace dobijeni kao neke donacije iz inostransva, inace sad kad se kupuje za svoje pare, kupuju se neke Mahindre, 3 puta su jeftinije, delovi daleko jeftiniji, Land Rover je potpuno besmislen, ako neko kaze da Mahindre nisu kvalitetne, pa nije ni Land Rover
EDIT:
Zapravo, ovakav dugacki je bio u pitanju: