Ji, ne loži čoveka. Evo ja gledam novije polovne Honde i na kraju će da bude nov auto. Jednog dana, možda
Ljudi nisu normalni, za 7-8 godina stare Civice i Accorde traže po 7-8k eura. Koliko će da vrede kad još ostare, još više?
Vala baš
Koliko sam pratio nenad.f je imao ponudu i za Civic 1.4, po meni tu nema dileme-Honda sama sebi ruši ugled tako lenjim motorom, a i više troši od ovog tsi-a, baš ništa ne vidim na strani Honde.
Inače jako cenim Hondu kao brend, do sada sam imao nekoliko njihovih motocikala , normalno nisam slučajno birao Honde.
Civic je u toj prici bio losiji izbor za coveka koji ima potrebe kao Nenad.fil, bar ja tako mislim... Civic vise nije tako atraktivan u novom pakovanju, motor je po meni relativno slab a cena je bas jaka.
Po meni novi Civic sa 1.8 motorom bi trebalo da kosta okruglo 14999 evra
Ja mislim da je odlican izbor napravljen. Gepek ogroman, varijabilnost skoro pa karavana, nov model auta koji ce biti aktuelan jos bar 5god, dobto drzanje cene, motor potentan sa malom potrosnjom i pristojnom voznjom, cena korektna.
Jedino izgled auta iako je OK je 'mana'. Kad kazem izgled mislim da ne deluje skupo kad se pogleda auto.
Pa sam je pisao sta je hteo da kupi, kazem samo da nije jedini.
Meni je Octavia super automobil ali mi par prednosti koje ima nikad nisu bile odlučujuće. A5 FL vs. Civic 8 je bilo ko dupe i oko. Sad da biram, ne bih bio za Civica nikako.
Ali kad sam kupio Jazz-a, Octavie su bile skuplje i baš držale cenu. I sa 1.6 MPi. Verovatno će da se obrne situacija, koliko je nova Octavia bolja toliko je Civic ružniji a posto kod nas uglavnom žene kupuju nova kola...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Kod oktavije me kopkaju samo ti detalji koji su ocigledno namerno losiji u odnosu na skuplju bracu npr. podizac haube ili neki delovi plastike u enterijeru ali to je mala cena za ukupan paket koji se dobije. Svakako su mi ergonomija i kvalitet enterijera malo bolji nego u fokusu ali oktavija je i skuplja za 10% tj. fokus 1.6(ili 1.0t) u slicnoj opremi se dobije za 12.5k.
Ja sam definitivno shvatio da volim nemacku skolu dizajna. Cvrste, ostre linije, tu neku "sterilnost" preciznost itd. Moguc razlog tome je sto sam uvek vozio nemacka kola. Honda, po meni vuce ka toj "skoli" zato mi se i svidela ALI 15.400 za baznog civic-a sa prilicno mrtvim motorom je prosto BEZOBRAZLUK. Ako je toyota mogla da skine Auris na 12.500 a takodje daje DOSTA opreme i solidan motor u osnovi, mogla je i honda.
J4tz-whatever, honda bi mi legla samo tako, ali Civic 1.8 je BEZOBRAZNO skup a 1.4 i da ne govorim. Iskreno, Skoda je u ovom trenutku IZMISLILA auto za Hondu, po toj ceni.
Sto se tice losije plastike itd, ja je nisam primetio, verovatno zato sto mi je ovo prvi Wagen, nisam imao passata, golfa itd pa ne mogu da dam adekvatno misljenje. Sto se pak tice Forda, stvar ukusa ali mi je ford zestok "frizbi" ili kinez, kokpit mi je prenaglasen, odvratan, kao i ona kineska svetla i slova na instrument tabli. Izvinjavam se vozacima Forda ali to je samo moj LICNI utisak, meni se njihov dizajn ne svidja, pogotovo ta "wanna be aston martin" faza.
Dag, 18 felne nece ici ni u LUDOM BESU razmisljam da li i 17 da stavljam po ovom GOVNETU od Beograda i njegovih puteva i rupa. NE ZELIM da vozim k'o po jajima, da se strecam od svake rupe, svake bankine itd. Kupicu alu felne ali mi se nesto javlja da ce to IPAK biti 16, bar moze da podnese rupu.
Ne znam jbg, smatram sebe konzervativnim, stoga mi se dopada i takav dizajn. Nista prenaglaseno, sljastece, sareno itd.
Primer: kada vidim u audiju instrument tablu i dugmice koji sljaste JARKO CRVENO, odmah pomislim kako bih jbn popizdeo da vozim takav auto nocu, da mi je sve crveno non stop, jos kad vidim one male ekrane za temp. klime koji su obicno TAKODJE CRVENI dodje mi da
Edit, moja greska sada su cifre i ekrani beli tako da mi je to ok, prethodne generacije su imale crveno osvetljenje i cifre.