Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Grčka

Post od Grujic »

Što se tiče rentiranja kola u Grčkoj, za razliku od prethodnih godina, ove mi nisu tražili međunarodnu na Zakintosu, i to u dve agencije.

Takođe, ono što su nam rekli je da je za rentiranje svih motocikala, pa i skutera od 50ccm potrebna A kategorija. Agencije će dati bez problema, ali policija piša kaznu vozaču. Za Zakintos to nije problem jer policije nema nigde ako nema sranja, ali ako to važi u celoj Gr onda za neka mesta može biti problem.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ma vukli smo ga, cimali, ne pomaze, zapucao i kraj. Ma dobro je sto se sve dobro zavrsilo, kisa krenula bukvalno kad smo bili u centru NS :D

Grujicu - ja sam jednom video pandure za 10 dana duz celog prvog prsta i to su isli na neku intervenciju, inace nista...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Slažem se da za turistička mesta to ne važi, ali rentiranje postoji svuda :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Večna tema treba li nam MVD!
Meni poznanik reče da je slušao na radiju putujući do posla da MVD više ne treba. :zbunjen:

@Gagi
ako ti je Pefkohori (mene imače vežu jako lepe uspomene za to mesto) super zamisli samo kako bi ti bilo na nekom po provodu poznatom ostrvu ili Zakintosu i Lefkadi!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

To je potpisano za Makedoniju, ali nije još stupilo na snagu, a bilo je od strane Makedonaca cimanja u skorije vreme.

Što se tiče Grčke, do sada je praksa pokazala da ona ne treba iako formalno treba. Ja sam se samo osvrnuo na rent a car agencije koje jesu tražile međunarodnu, ali izgleda da ni to više nije stalna praksa.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

samo polako - drugar koji je isao sa nama je inace turisticki vodic "preko veze" pa je prosle godine proputovao dosta po Grkoj, kaze da je Lefkada nista posebno, slicno Pefkohoriju, a da Zakintos polako propada i da se "zurka" seli na druga ostrva.

U Pefk imas klub gde se pusta samo nasa muzika, a za cene flasa pica mozes da se nagodis, sto u principu nisi prosao nesto posebno jer ta flasa kosta u radnji 15e, a u tom klubu 80, ali mi je dobijemo za 50, sto opet nije lose u odnosu na pocetnu cenu...

U okolnim mestima nemas nijedno mesto gde se ove godine pustala nasa muzika, a niko od nas ne slusa stranu muziku. Jos oko nas sve Srpkinje, ne moras da se natezes sa engleskim :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Prošle godine smo svratili u prolazu u Pefkohori i iznenadili se koliko ima zaposlenih Srba. Od spremačica, medicinskih sestara do radnica u mesari.
Pefkohori pamtim iz vremena kad su većina bili Englezi pa je sve bilo usklađeno njima, bilo je pabova i njihove muzike.
Radile sve fontane i bile jako lepo osvetljene. Od onih radnji sa svim i svačim bilo samo suvenira i kupaćih da se kupi ako je neki pijani Englez zaboravio da ponese.

Sada je to više prilagođeno nama jer mi činimo većinu ako ne i sve goste u Pefkohoriju.

Taj lokal sa domaćicom jel se zove Aleksandar?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nisam bio na Lefkadi al po slikama teško može da bude kao Pefkohori bar što se tiče plaža i mora.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:plusone:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Gaginh0 napisao:samo polako - drugar koji je isao sa nama je inace turisticki vodic "preko veze" pa je prosle godine proputovao dosta po Grkoj, kaze da je Lefkada nista posebno, slicno Pefkohoriju ...
Jao, jao, odmah da otpustite vodica :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Uskoro krecemo put Tasosa.
Poslednji dan planiramo da odemo do Soluna, malo da prosetamo i procunjamo po radnjama.
Gde je najbolje parkirati auto?
Neka garaza, patking, nesto? :)

I da li se zna radno vreme prodavnica, posto citam da rade dvokratno? Nesto od 8-14h pa onda od 18-20?
Jel to istina? :losevidim:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
mitar1978
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2014, 14:34

Post od mitar1978 »

Kod kule imas.veliku podzemnu garazu,kao i na pocetku ulice uz more.U ulicama oko naseg konzulata takodje.imas puno privatnih garaza.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Adresa garaže: Dialetti 3, to mi je iz navigacije od pre 2 godine. Ostaviš auto i spuste ga negde dole liftom.
Blizu je Tsimiski ulica, pa pešaka lagano.

TT
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ma "vodic" isao je tamo da rasporedjuje ture i da zdere dva meseca sa ostalim turistickim radnicima :kezo: samo kazem sta mi je rekao onako usput...

Ne zove se Aleksandar vec Bombo. U sustini nije nista posebno enterijer vec je jedini gde su pusta srpska muzika u okolini. Dvojica od nas cetvorice su bila i prosle godine u Pefk, kazu da je losije u odnosu na proslu godinu, mogu onda da zamislim kako je bilo pre recimo 5 godina. I nema nasih konobara, prosle sezone je vrvelo, ove sezone nista...

80% su Srbi u Pefkohoriju :)

Edit: evo sad sam se opet cuo sa njim, kaze da su plaze prebrutalne, ali da je provod 0 :zbunjen:

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Mitre, Heinz :doubleup:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika