A4, A6, Q5 koji?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Re: A4, A6, Q5 koji?

Post od xxmarkoxx »

Dusan napisao:Jel imas neke realne potrebe za Q5? Tipa, jel silazis negde sa asfalta ili tako nesto? Sta ce ti autobus koji trosi vise i losije se vozi, jedino sto je kao neki djip pa ti se to svidja. Ja bih gledao neki dobar A4 B8, ako ne prelazis mnogo mozda i benzinac ako naleti neki u oglasima.

Iskreno i nemam, vrlo retko bi bilo i malo offroada ali ni to se ne moze bas nazvati offroad. Vise sam mislio da je udobniji po nasim rupama, ali sto vise citam, sve mi se vise cini da je to tvrdji auto od a4.

Trenutno sam najblizi nekom a4 benzincu iz Nemacke. Sto dovodi do nove teme, ima neko preporuku za distributera koji bi auto dovezao? Moze i na pp ako se to smatra reklamom.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Mislim da ti je a4 benzinac najbolji izbor ako ne pravis velike kilometraze. Dobices na opremi i kilometrima koje je auto presao ako uzmes benzinca a ne dizela. Jel audi bas konacan izbor ili razmisljas o necemu jos?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Za 20ak k km kako njemu treba, zasto ne dizel? To je solidna kilometraza za nase uslove.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bolji je benzinac od dizela.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Dusan napisao:Jel imas neke realne potrebe za Q5? Tipa, jel silazis negde sa asfalta ili tako nesto? Sta ce ti autobus koji trosi vise i losije se vozi, jedino sto je kao neki djip pa ti se to svidja. Ja bih gledao neki dobar A4 B8, ako ne prelazis mnogo mozda i benzinac ako naleti neki u oglasima.
Sa ovim se uopste ne slazem. Pa nije to Q7 pa da ga zoves autobusom, ja bi pre izabrao Q5 nego A4, jer su za gradske i medjugradske uslove prednosti vece nego mane. Na duzim putovanjima bi sigurno A4 bio bolji, tako da sve zavisi od potreba
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

@TheWickerMan

Mozda nisam lepo napisao, ali ne prelazim 20k godisnje vec dnevno do 20km. Ne bi to bilo vise od 12k godisnje.

@ftj

Moze pojasnjenje sto je bolji benzin? Mozda mi to objasnjenje bude presudno

@dusan

Pa nov auto ne zelim, jer necu da za 3 god izgubim 60% vrednosti istog. Zelim neki auto koji ne gubi mnogo na ceni (tj vec je prosao taj najveci pad cene) i da bude premijum kvaliteta. Merc nema sa kubikazom manjom od 2000. BMW zadnja vuca i enterijer mi se ne svidjaju. Sta jos ostaje?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Tebi je za 20km dnevno svakako bolji benzinac, nema sta da se diskutuje...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

xxmarkoxx napisao:@TheWickerMan

Mozda nisam lepo napisao, ali ne prelazim 20k godisnje vec dnevno do 20km. Ne bi to bilo vise od 12k god
Aha, ok, onda je benzinac definitivno bolji izbor.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@xxmarkoxx

Više sam iz zezanja napisao al ajd. Manje trese, prijatniji je, lepše se čuje pri ubrzanju i ono što je suštinski bitno je da ćeš lakše naći benzinca koji nije prešao boga oca. O prednostima dizela neki drugi put :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: A4, A6, Q5 koji?

Post od Ivan »

Glavna stvar koju niko nije spomenuo, za svaki motor je najgori rezim rada kada se upali pa ugasi pre nego sto postigne radnu temperaturu.

Benzinac mnogo brze postize radnu temperaturu zbog veceg rasipanja energije na toplotu.

Dalje dizel motori su uglavnom konstruisani od masivnijih/tezih/jacih elemenata jer su predvidjeni da trpe veca opterecenja (kompresiju), potrebno je vise struje da startuje motor u odnosu na benzinca, sto znaci da ce ga kratke relacije dodatno opterecivati u odnosu na benzinca.

Za kraj skoro svi novi dizeli imaju dpf koji na kratkim relacijama, a pogotovo hladan ne moze da se regenerise, tako da dolazi do zagusenja i niza nuspojava.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

Hvala svima za sad, uz par "praznih" postova, ima ih i dosta koji su vrlo kontruktivni i koji mi pomazu pri odluci...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ivan napisao:Glavna stvar koju niko nije spomenuo, za svaki motor je najgori rezim rada kada se upali pa ugasi pre nego sto postigne radnu temperaturu
Za benzinca, ako ga 100 puta upalimo i vozimo 5km da li ce se vise ishabati nego ako se 100x upali i vozi 20km?
Tj da li motor kada se zagreje pocinje da se oporavlja i regenerise od inicijalnog soka :) ?
Kod dizela se zacepljuje dpf, ali za benzinca ne vidim razlog za to a cesto se pominje.
Poslednja izmena od Laki021 u 06 Avg 2014, 15:08, izmenjeno 1 put ukupno.
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

@xxmarkoxx

Pozdrav. :)

Pošto si rekao da ti je najvažnija udobnost, onda je A6 najbolji izbor :thumbup:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... di_xsenon/

Ovo je link od prodavca od kojeg sam kupio već dva Audija i imao sam izvanredna iskustva, tj. tačna kilometraža, nisu bili udarani, sve se poklapalo, pa možeš da razmisliš ;)

Ovo su linkovi ka temama o njima :)

viewtopic.php?f=2&t=2979

viewtopic.php?f=2&t=2982
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: A4, A6, Q5 koji?

Post od Ivan »

@laki ja jesam "dizelas" ali je jednostavno i racionalno za kratke relacije benzinac daleko bolji izbor.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

MARKO-VW napisao:@xxmarkoxx

Pozdrav. :)

Pošto si rekao da ti je najvažnija udobnost, onda je A6 najbolji izbor :thumbup:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... di_xsenon/

Ovo je link od prodavca od kojeg sam kupio već dva Audija i imao sam izvanredna iskustva, tj. tačna kilometraža, nisu bili udarani, sve se poklapalo, pa možeš da razmisliš ;)

Ovo su linkovi ka temama o njima :)

viewtopic.php?f=2&t=2979

viewtopic.php?f=2&t=2982

Da li to do mene, ali meni A6 nikako ne ide bez automatskom menjaca....mada mi je vise puta napomenutno da zaobidjem multitronic..
Zaključana tema