Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Crna Gora kolima

Post od Paja »

Ako je Guča beži od ibarske glavom bez obzira. Biće kontrola kod svake bandere i more presretača.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

milanns napisao:Ne znam da li ove godine (kada postoji Čemerno tunel) vredi ipak ići preko Bosne (Iz Novog Sada)? U principu ja sam išao preko Žabljaka do sada: one serpentine mi nekad ekstra legnu a nekada baš i ne. Al' ajd to, nebitno, nego ono što me najviše baca u dilemu je što je ovaj vikend Guča...mada kontam možda da prodjem pored njih pre nego što krenu pJani kući (računam oko 2jke ili kansije je kraj fešte najranije)...Nisam pametan...Što se finansija tiče, nešto je isplativije (z.karton + 2x3 evra) preko CG, dok je kraće (možda i brže) preko Bosne...
Meni iz BP je sve do Petrovca kada se krene uz obalu blize preko bosne, nego kroz Srbiju. Sad ne secam se tacne kilometraze, ali nekih 100-150km je krace do HN. Sto znaci da je i tebi krace, jer imas 35km do BP (kroz koju ne moras da ides, samo kazem :))
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Kontrola - misliš duvanje svako malo? A, što se tiče presretača, vucarao bih se pa šta sad...I išao preko Valjeva, šapca naravno.

Ne znam da li u Bosni treba ovlašćenje za vožnju kola u inostranstvu itd. Znam da zeleni karton treba koji je 2k dinara.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kako će i koliko kontrolisati ne mogu da znam, ali sam siguran da će cela magistrala biti pokrivena policijom mnogo više nego kada nije Guča.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

+1, prezali zeleni karton i idi preko Bosne, bice tesko sranje na Ibarskoj za vikend.

Za ovlascenje ne znam da su ikome trazili ikada, a zakonski ti treba pa treba
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Vraćao sam se jedne godine sa Zlatibora i uhvatim poslednji dan Guče...potpuno sam izgubio to iz vida. Nije bilo toliko pandura i kontrola, ali dok sam sa provukao trajalo je i trajalo...Ionako je nepostojanje obilaznice oko Čačka jedna od najglupljih stvari u saobraćaju u Srbiji, pa kad je sabor sve je mnogo gore.
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Rakhil napisao:+1, prezali zeleni karton i idi preko Bosne, bice tesko sranje na Ibarskoj za vikend.

A ja bas u subotu krecem dole...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa stićićeš u nedelju popodne. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Osh da ti dam moju sliku da stavis na tablu, provereno stizes ispod 8 sati, radi bolje od Alana Cumaka
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Moze slika, ali za svaki slucaj cu krenuti u 3 am.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

KDman napisao: NexT
To uzbrdo uz Šavnik i Žabljak, uz Jabuku, Cetinje, Rudnik i sl, ne može bez 12 -13 pa i 14 L na 100. Kad bi odozgo sleteo kao zmaj opet je potrošnja ogromna.
(13 do 14+0) /2 = 6.50 do 7.00 lit/100km. Uzbrdo +nizbrdo daje prosek za istu polaznu i krajnju nadmorsku visinu.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Teoretski da, u praksi ne. Da izbegnem doktorski rad u postu, ajde najjednostavnije, pri usponu obicno vozis u nizem stepenu prenosa nego po ravnom, pa je i ta polovina potrosnje veca nego polovina u horizontali... Ima toga jos ali ovo je najbitnije...
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Re: Одг: Crna Gora kolima

Post od Piros »

Panta napisao:
Rakhil napisao:Sad sam napravio najbolje vreme, nekih 7:40, ali to je silovanje iskreno receno. Bilo bi to i manje da nije bilo nevremena kroz Crnu Goru - neki minimum bez ugrozavanja zivota je 7 sati voznje plus koliko pauza pravis. Guzva je bila u povratku, na dole je bilo cak i manje saobracaja nego u junu.

Uvek idem u isto vreme, krenem oko 10 i stignem oko 6 popodne. Granica je smesna, tu bude par kola ispred, ali u povratku je zajebano ako se ide vikendom. Recimo, ja u povratku stizem na granicu za 3 sata, racunaj da ljudim sa decom treba sat vise, to znaci da je na Jabuci guzva od 10-11 pa do rano popodne, jer kontam da niko ne krece za BG u 5 popodne ili tako nesto. Radnim danima nema guzve ni tamo ni nazad, potvrdicu 6-og avgusta kad se vracam.

Prolazna vremena su ti od Beograda mojom putanjom Cacak 2 sata, Uzice 3, Prijepolje 4, Niksic 6 i kusur itd. To je ako si sam u kolima i ne interesuje te potrosnja.

Kako si mi se posrao u život sa ovim vremenom sad :kuku:

Sad za vikend sam imao "transfer", vozio moje roditelje i bratanice do Meljina. Do tamo 10 sati vožnje. Stajali smo i kad treba i kad ne treba.

U povratku sam bio sam. Krenuo juče u 03:45. Prazan put. Kroz CG sam pretekao 10-ak automobila. Na granici jedno vozilo ispred mene. Usput stajao 3 puta (zaustavljanje od strane pandura u CG), kod mosta na Đ. Tari (da slikam most preko magle) i u Ovčarsko-Kablarskoj za pišanje. I napravim vreme 7 sati i 15 minuta :glavomuzid: I onda ti okačiš tvoje vreme sa astmatičarem i ja uvenem k'o karanfil :klanjamse: :klanjamse: Svaka ti čast :doubleup:
Panto izbrukao si Reso klan, pa i Paja je sa Puntom brzi od tebe Slika
Pajo svaka cast na proseku do Rudnika. Uhvatiti sa natovarenim Puntom prosek preko 100km/h na tom putu je za svaki respekt.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Stvar je u tome što nije neki problem nego se napravila fama oko toga.
Od kuće do auto puta imam 2 minuta vožnje, do Mladenovca bukvalno može da se vozi brzo koliko želiš, naročito ako znaš gde oko Mladenovca možeš da očekuješ policiju. Posle Mladenovca sam uhvatio neke lokalce na branik i peglao kao i oni. Računam da znaju gde bi mogla da bude policija. Dodaj tome i da je bila noć i praktično prazan put i eto ti vremena bez ikakve želje da se obara neki rekord.
Da mi je bilo do jurcanja ne bih putovao 9 sati do HN-a
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odakle moze za 2 minuta da se izađe na autoput?

TT
Odgovori