DPF i regeneracija
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: DPF i regeneracija
Imam i ja lampicu i pali se samo kada je DPF na kriticnom nivou zaprljanosti i kada ga moras odmah bez odlaganja izvesti na otvoreno i pokrenuti regeneracijuPaja napisao:Sad sam jurio sevisnu knjižicu jer idem ujutru na servis i nađem sve što je stiglo uz auto.
Elem, na retrovizor je blio zakačeno neko šareno kartonče koje sam ja odmah skinuo. Sad ga pogledam a ono neko mini uputstvo o DPF-u. Srpskog naravno nema, jer mi to ne čitamo, al shvatim da imam lampicu koja signalizira da je regeneracija u toku, tako da mogu zvanično da izjavim da mi se za godinu dana regeneracija ni jednom nije upalila. Svi gremlini su spaljivani tokom vožnje bez potrebe da sistem reaguje.
Nije loše za dominantno gradsku vožnju, naročito u svetlu DW-ovog lošeg iskustva.

Dobio sam i ja to "uputstvo"
Inace, opel je sam zasro stvar sa tim DPFom, nije isti sistem na Fiatu i na Opelu
Brzine idu u H-a !!!

Ovo je za u potpis.Day Walker napisao:Inace, opel je sam zasro stvar sa tim DPFom, nije isti sistem na Fiatu i na Opelu

- Day Walker
Oni i vw imaju najvece probleme sa kolima koji se voze po gradu
Jebo ih DPF i kad ga izmislise..
Bas veceras mi radio regeneraciju... Isto pre 3 dana... Jbte 2x nedeljno.. nek se teraju u pm

Jebo ih DPF i kad ga izmislise..
Bas veceras mi radio regeneraciju... Isto pre 3 dana... Jbte 2x nedeljno.. nek se teraju u pm
Brzine idu u H-a !!!

Nemoj ja bio stavio, pa umalo da najebemPaja napisao:Ovo je za u potpis.Day Walker napisao:Inace, opel je sam zasro stvar sa tim DPFom, nije isti sistem na Fiatu i na Opelu

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Otkad sam ti predlozio resenje tog problema...

+

=

=

+

=

=

- Day Walker
popunio sam tamo neku prituzbu na opel.rs sajtu... Sve se ja lepo raspisao, popunio i kliknem da posalje... Nit mi je izbacilo da je poslato, nista, samo mi izbacio podatke i prazno polje gde sam im srocio sastav
Ako nije poslao prethodno, nataknem ih sve zajedno na Corsu i Rakhilov postupak

Ako nije poslao prethodno, nataknem ih sve zajedno na Corsu i Rakhilov postupak
Brzine idu u H-a !!!

Imam Cromu 1.9mjtd 110kw 2006-o godište. Imao sam problem sa dpf filterom jer se zapušio skroz i jednostavno auto više nije imao snage da krene. Kada mi je jedan majstor izvadio filter auto je vratio onu staru snagu i startnost ali grešku koju mi pokazuje (žuta lampica za motor) nisam je softverski isključio jer nikako da nadjem vremena da to završim a čuo sam da se skida i prednji branik i da ima dosta posla. Sada kada vozim auto malo brže i žešće posle nekog vremena (verovatno kad se malo bolje zagreje ) počinje baš mnogo da dimi, bilo da dam gas ili da vozim pod malim gasom. A posle nekog vremena taj dim nestane i sve bude ok. Pa me zanima da li je neko imao takav problem i do čega može da bude? 

Možda pokušava da uradi regeneraciju bez filtra? Obavezno ga softverski ugasi, zajedno sa EGR. Što pre.
Tapatalk
Tapatalk
Verovatno, jer kad je hladan i kad radi pod većim gasom nema crnog dima a kad se zagreje počinje da dimi kao autobus iz fila Ko to tamo peva
a posle nekog vremena prestane ili kad dimi tako, ja stanem ugasim auto pa ga upalim i nekad nema tog dima.

Ne zezaj se sa tim, odradi remap pod hitno.
Tapatalk
Tapatalk
Odradio bi ja to odma da je moglo u ovom servisu, nego su me iz tog servisa slali na drugu mestu a tamo treba da se zakaže i nikako da završim. moraću pod hitno to da završim, hvala vam na savetima 

A da li vožnja bez dpf filtera i greškom koju pokazuje na tabli koja treba softverski da se isključi šteti vozilu?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sve zavisi kako je to softverski rešeno u ECU određenog vozila. Teoretski, ecu bi trebalo da prepozna neispravnost DPF i prebaci sistem u neki limp mode gde neće pokušavati regeneraciju pored ostalih ograničenja a sa druge strane, pošto nisam upućen kako se dpf fizički izbacuje, ako postoji ikakva mogućnost da pokuša regeneraciju a tamo nešto je izbačeno/prebudženo u sistemu, sigurno da može da dovede do neke havarije a možda i požara tako da, ja se ne bih zajebavao
razumem sve to, hvala na savetima. Nisam imao vremena to da završim a pošto imam 2 auta onda neka danas,sutra i odlažem. Ali ovih dana moraću to da rešim, a po nekad počne da mi preterano dimi, još više nego najstariji dizelaš ali auto ide nema nikakve smetnje samo mi je taj dim problem kad se prodje neka malo veća kilometraža i auto se bolje zagreje.