Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Cena servisa

Post od Geza »

Ako nekome zatreba za Ferrari...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Hvala, zatrebace :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Gezo, spas'o si me :D
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Odradjen mali servis plus jos nesto sitno na Getz-u.

Cena 8050 dinara.

Po stavkama:

Radni cas 1700 dinara
Potrosni materijal 210 dinara
Filter ulja 355 dinara
Ulje motorno Eneos 10W/40 3.3 litre x 550 ukupno 1815 dinara
Ulje za kocnice Ferodo 2 x 420 ukupno 840 dinara
Filter kabine 520 dinara
Filter vazduha 520 dinara
Spaner i klizaci 2090 dinara

Odradjen na 47 802 kilometra. Ulje u motoru je bilo jako prljavo, te mi je savetovano da se ulje promeni za 5000 kilometara, ili za manje od godinu dana, i tako jos jednom. Prljavo ulje je bilo uzrok zasto su se culi hidropodizaci pri hladnom paljenju na jedno 10ak sekundi. Trenutno se vise ne cuju, a auto generalno daleko mirnije radi, i nekako mu se vratio onaj njegov tihi zvuk rada na leru. Takodje sam dobio savet da na svakih 8 do 10 hiljada kilometara potrosim barem jednu bocu nekog aditiva da malo procistim benzinski sistem.

Takodje odradjena celokupna check lista automobila kao da radimo kupoprodaju. Generalno je auto u jako dobrom stanju. Trap je dobar, kocnice su dobre, kaisevi su dobri. Akumulator je zdrav.

Odradjena dijagnostika, lambda sonda pravi problem. Dobijen savet da se ne stavlja Univerzalna vec aftermarket cini mi se Blueprint (mozda gresim), po ceni od 15 450 dinara. Trenutno je nemaju na stanju i videcemo kad moze da stigne... Naravno i to se menja.

Auto je trenutno na toj kilometrazi koja jeste. Nikada mu nije radjen veliki servis, iako se on radi ili na odredjenoj kilometrazi ili na 6 godina pa sta prvo nastupi. Dobio sam predraracun za njega i on iznosi 12 970 dinara (radni cas, potrosni materijal, pumpa vodena, psaner i klizaci lanca/kaisa, kais zupcasti, antifriz i voda destilovana). Pk kais nema potrebe da se menja jer je generalno u odlicnom stanju.

Servis je radjen u Trio Motors u Novom Sadu za koji imam samo reci hvale. Suvisno je govoriti da cu auto nastaviti da odrzavam kod njih. U dogovoru sa mojima tamo cu verovatno poceti da odrzavam i Accenta i i20.

SAMO JEDAN MALI EDIT Kupljena nova guma jer je ona "stara" prednja leva probijena staklom tako da je probila totalno gazni sloj, i zice. Mogla je da se vulkanizuje po recima nadleznog vulkanizera, ali nisam nista hteo da rizikujem i da se pri vecim brzinama guma raspadne. Kupljena nova Debica Passio 3600 dinara.

U ponedeljak idem do auspuh servisa ovde kod mene u kraju da mi zamene pletenicu jer je izgleda busna i zbog nje je auto malo bucniji...
Poslednja izmena od bane valjevo u 28 Sep 2014, 08:00, izmenjeno 1 put ukupno.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Super, drago mi je da si odradio sve, ustanovio šta se čuje i rešio problem. Vi samo Hyundai vozite? :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Grande Punto je bio greska zbog koje patim i dan danas. Od odabira automobila (trebao sam Classic-a), motorizacije (trebao sam benzin zbog kilomtraze koju otac prelazi, i zbog kratkih relacija), preko opreme (koju auto nema izuzev bezbednosne), pa do cinjenice da sam se odselio nakon 6 meseci od njegove kupovine i da u Valjevo odlazim na mozda 10 dana u toku godine. Ali bio sam klinac, 21 godina, a auto design by Giugiaro...

Jedini plus u celoj toj prici je taj sto je otac pre nekog vremena svratio do Bg-a i vratio mi sav novac kojim sam se ja bio ucipio pri kupovini za njega (jer je covek video koliko je sati, i da ja nemam nameru da se vracam za Valjevo). Da potsetim, kada je GP kupljen, mi smo krenuli od polovnjaka za 3 do 4 hiljada evra (u to vreme C3, Punto mk2, Seicento, Panda itd). Zavrsili smo na GP koji nas je izneo 6800 evropskih novcanica...

Takodje, meni je barem savest malo mirnija kada vidim da je otac i dalje odusevljen svim aspektima tog automobila. Potrosnjom je zaprepascen i dan danas, vise od 5 godina od kupovine...

Za mene licno je taj auto u svakom obliku i trenutnoj nameni i eksploataciji tezak FAIL.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, ja sam zaboravio na GP. Samo neka je otac zadovoljan i neka ne pravi probleme, onda nije fail. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Geza napisao:Ako nekome zatreba za Ferrari...

Slika
:o :o :o

Pa ovo uopste nije skupo :o
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:plusone:

Kad/ako mi dosadi Golf, uzimam Ferari :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Cena servisa

Post od Ivan »

Nece ti golf nikad dosaditi :D

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Sredjena pletenica na auspuhu. Stavljena Global, cena sa ugradnjom 3500 dinara. Dve godine garancije.

Zakazana zamena lambda sonde u Trio Motors za petak 08:30h.

Kupljen Wynns na Mol pumpi, cena 855 dinara. Sipam ga u petak i onda spaljujem boga oca do NS-a...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Otvori bre temu ko svi normalni ljudi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ko svi gikovi :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Videh taj Wynns za 740 na Dejtonci. :zbunjen:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Ja se izvinjavam sto koristim ovu temu, ali moram...

Juce sipan Wynns i Mol gorivo, pre puta do NS-a. Auto radio neverovatno mirno, sve bilo super, bez ikakvih problema, check engine lampica se nije palila nekih 250 kilometara nakn sto je bila ugasena.

U Trio motors-u juce zamenjena lambda sonda, za nekih 10ak minuta (ja se inace bio spremio za cekanje), cena 9500 dinara. Odmah posle zamene, kada sam krenuo, primetio sam lagane, lagane vibracije na leru. Izadjem iz auta, i cujem blago zveckanje kog ranije nije bilo. To automatski otpisem na ime svoje hipohondricnosti koju sam u poslednje vreme zaradio, a vezana je za automobil.

Juce odvezem sveukupno nakon zamene lambde 200 kilometara. Koliko sam primetio potrosnja je donekle opala, medjutim... Zveckanje koje dolazi iz motornog prostora se pojacalo. Tacno se cuje kako se nesto okrece i kako se dodaje gas (na nekih 1500 obrtaja je najprimetnije) ono se pojacava, odnosno sve je glasnije i glasnije.

Planiram da potrosim ovo malo goriva, da dospem na NIS-u, pa da vidim sta cu i kako cu dalje...
Odgovori