starac vujadin napisao:Ljudi koji imaju Panameru teško da idu s decom na odmor stotinama i hiljadama km, nego idu avionom, brodom, a na licu mesta rentiraju auto ili ih Panamera čeka na odredištu. Ljudi te klase putuju sami ili u dvoje bilo sa ljubavnicom ili ženom (ako baš mora

). Može da se stavi normalno prtljag za dvoje u 911, sedi se normalno...pregledniji i lakši auto za vožnju od Panamere. Panamera jeste praktičnija u nekim stvarima, ali u nekim baš i nije.
Očigledno ne volimo podjenako vožnju, zato nam se stavovi razlikuju. Ja bih tu Panameru na točkovima odvezao do odredišta, nemam želju da me neko drugi vozi kada putujem, ukoliko odredište nije predaleko (onda je ok avion). Bez blama bih stao na pumpu na klopu, ali bih ipak uradio nešto što inače radim, proverim usput gde ima dobrih restorana i mesta za odmor. Ne bi mi bilo strano ni hranu da spremim unapred i ponesem na neko fantastično mesto i tu iskuliramo svetski.
Zbog čega to ne priliči nekom ko vozi Panameru? Ja bih na nju nakačio prikolicu i otišao na kampovanje recimo, ili RIB čamac i šator. Letovao sam u detinjstvu u Cro sa ljudima iz raznih delova EU koji su upravo tako letovali, skup auto, Glastron od 200 "konja", ludilo od gedžeta za vodu, skije, mono-skije i 4-člana porodica u šatoru. Što se mene tiče mnogo pametnije potrošen budžet, nego na skupe avione, rent-a-car, bolesne all-inclusive hotele i slično.
Da me neko pogrešno ne shvati, razumem i ljude koji autsorsuju sve redom, pa i godišnji odmor. Ja volim sve što mogu sam da uradim i maksimalno uživam u svim tim aktivnostima. Da imam gde Alfa bi odavno bila rašrafljena do poslednjeg šrafa.
I kako nije razlika u odnosu na 911 koji je tačno pola metra kraći?
It's surprisingly roomy, with ample leg- and headroom in all four seating positions, even in the standard-wheelbase version. Your six-foot-two author had no trouble fitting in the back when the driver's seat was set to his preferences." -- Car and Driver
"The rear of the Panamera Executive version is a very comfortable place to be." -- Motor Trend