Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zanimljivi oglasi

Post od nidza »

Wolfy napisao:
Laki021 napisao:Ebaj ga ako za put kraci od 1000km nije lakse sesti u auto nego se gnjaviti avionom.
Vise je tu bitno ko sta voli, ja i moja zena redovno ratujemeo hocemo li ici kolima ili avionom.
Neka,vise preferiram da se gnjavim avionom i da stigne za sat-sat i po,nego da uzivam 15h kolima :)
Eto koliko su pogledi različiti, a nijedan nije pogrešan. :) Ja bih na kraj sveta išao autom. Avioni su mi na vrh glave jer sam preterao malo sa njima u poslednjih nekoliko godina.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:plusone:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

nidza napisao: Avioni su mi na vrh glave jer sam preterao malo sa njima u poslednjih nekoliko godina.
A da si sva ta putovanja obavio autom onda bi pričao drugačije :)

Ovako, verovatno ni ne voziš velike distance kad tako pričaš.

Ja volim da vozim ali bi bio neiskren prema sebi ako bi rekao da mi je put autom komforniji.

@Starac

Ti zaista misliš da samo elita vozi Panameru? Zašto je nekom liku iz tvog posta bitno da uštedi neki dinar pa kupi "all in one" auto, koji sve po malo a zapravo ništa naj?

911 je lifestyle i šmekerski je voziti taj auto. Panamera dizel je raga ko i bilo šta drugo iz te klase...
Poslednja izmena od Floyd u 11 Avg 2014, 13:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Slazem se sa Floyd-om.
Volim kola,obozavam da vozim,ali sve preko 600km je jednostavno vise mrcvarenje nego uzivanje....
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Wolfy napisao:
Laki021 napisao:Ebaj ga ako za put kraci od 1000km nije lakse sesti u auto nego se gnjaviti avionom.
Vise je tu bitno ko sta voli, ja i moja zena redovno ratujemeo hocemo li ici kolima ili avionom.
Neka,vise preferiram da se gnjavim avionom i da stigne za sat-sat i po,nego da uzivam 15h kolima :)

Za pocetak katastrofalna racunica.
Nit za put od 1000km kolima treba 15 sati nit avionom sat-sat i po...
Kolima ti treba desetak a avioonom oko 5-10 u zavisnosti gde se nalazis, gde ides, koji je aerodrom... Najmanji je problem sat let, ali treba stici do aerodroma, biti tamo sat dva pre poletanja, napustiti dolazni aerodrom, naci organizovati prevoz do krajnje destinacije, stici tamo... Na kraju se ta razlika svede na svega par sati i pride nisi u mogucnosti da biras vreme poletanja aviona... Zato i kazem da mi je do 1000km sve (bez uzimanja u obzir da li je zabavno voziti ili ne) jednostavnije da sednem u kola i teram nego da se gnjavim sa 100 presedanja, cekanja po redovima, kontrolama, prepakivanjima, kasnjenjima, otkazivanjima...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

1000km za 10 sati? Jedino ako je prazna pista ispred tebe ili praviš ozbiljne prekršaje :)

Meni je sad kad sam išao na odmor trebalo 5 sati samo da pređem IT granicu... nešto preko 200km.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa to je neki prosek (100kmh kad je vecinski autoput, sto na putovanjima od 1000km svakako jeste), odstupanja na obe strane su moguca. Sad ti si zaglavio u guzvi jer si isao turistickom trasom u vrhu sezone, ali mogao si i na autobanu tu kilometrazi da predjes za ispod sat vremena.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Wolfy napisao:Slazem se sa Floyd-om.
Volim kola,obozavam da vozim,ali sve preko 600km je jednostavno vise mrcvarenje nego uzivanje....
Kad u racunicu uvedes i cekanje na avion i ne daj boze presedanje, a veza ti kasni ili ti je otkazu :glavomuzid: onda malo razmislis o svemu i shvatis da nista nije crno-belo... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni je dovoljno sto kad idem kolima ne moram da istresam sve iz dzepova i skidam kais ko debil.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Da,ali kad ides avionom ti si k`o nov kad stignes (bar sam ja tako uvek reagovao),dok kad idem autom,bukvalno mi treba bar dan da se odmorim i sredim.
A i za put od 1000km nema sanse da stignes za manje od 12h.JA sam govorio samo o putu,ne o peripetijama koje njemu predhode ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Pa to je neki prosek (100kmh kad je vecinski autoput, sto na putovanjima od 1000km svakako jeste), odstupanja na obe strane su moguca. Sad ti si zaglavio u guzvi jer si isao turistickom trasom u vrhu sezone, ali mogao si i na autobanu tu kilometrazi da predjes za ispod sat vremena.
Ok, moj primer baš i nije najbolji ali gde nađe 5-10 sati avionom za 1000 km :) Nemoj sad samo o presedanju i vožnji do 300 km udaljenog aerodroma... tu se već gubi poenta putovanja avionom.
Poslednja izmena od Floyd u 11 Avg 2014, 13:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sad cemo postati i najsporiji auto forum na netu :)
Ja vala nisam ko nov nakon svog njakanja koje let avionom nosi sa sobom.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Wolfy napisao:Da,ali kad ides avionom ti si k`o nov kad stignes (bar sam ja tako uvek reagovao),dok kad idem autom,bukvalno mi treba bar dan da se odmorim i sredim.
A i za put od 1000km nema sanse da stignes za manje od 12h.JA sam govorio samo o putu,ne o peripetijama koje njemu predhode ;)
Laki021 napisao:Sad cemo postati i najsporiji auto forum na netu :)
Ja vala nisam ko nov nakon svog njakanja koje let avionom nosi sa sobom.
Floyd napisao:
Laki021 napisao:Pa to je neki prosek (100kmh kad je vecinski autoput, sto na putovanjima od 1000km svakako jeste), odstupanja na obe strane su moguca. Sad ti si zaglavio u guzvi jer si isao turistickom trasom u vrhu sezone, ali mogao si i na autobanu tu kilometrazi da predjes za ispod sat vremena.
Ok, moj primer baš i nije najbolji ali gde nađe 5-10 sati avionom za 1000 km :) Nemoj sad samo o presedanju i vožnji do 300 km udaljenog aerodroma... tu se već gubi poenta putovanja avionom.
Pa kako nije?
Sam let traje oko sat i po. Na aerodromu moras biti 1-2 sata pre poletanja. Cak i da nisi u tri lepe od aerodroma najcesce ti treba oko sat vremena da stignes do aerodroma (moras planirati i guzve i sl, uostalom tebi iza Lucerna treba i vise od stana do aerodroma). Zatim kad sletis treba ti 30-45min samo da napustis aerodrom ako cekas torbe, a nekad i ako ne cekas (jako zavisi koji je aerodrom, BG je dosta brz za napustanje npr Cirih bas i nije). Nakon toga se opet ne moze teleportovati do krajnje destinacije i za to ti treba opet neko vreme zavisno gde ides, npr sat vremena... pa sad to saberi, sve ide po planu bez kasnjenja i nakupi se poprilicno.

Konkretno ja kad idem iz Ciriha za NS krecem u 19h iz stana i jako jako retko stignem pre 1h nocu u NS, pre ponoci nikada. Iz Lozane tek kad sam putovao to je bio cirkus, trebalo mi je jos dodatna dva sata za voz, pa bi kretao u 17h...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sve to stoji ali ti sad za avion računaš precizno u minut a za auto si dao paušalnu računicu. Koliko god nema gužvi treba da računaš da će na putu od 1000 km min 2 sata otići za pauze, zadržavanje na granicama i naplatnim rampama kao i razne zastoje. Tu ti je već potreban osetno veći prosek da bi taj put prešao za 10 sati posebno ako se ima u vidu da na obilaznicama oko velikih gradova voziš kao po gradu :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Mislim da sam potpuno realan sa procenom, moze da bude i manje vise, svako moze da cenj kako hoce.
U cetvrtak putujem i za 1200+ km planiram 12 sati, videcemo sta ce biti.
Odgovori