Alfa Romeo - generalna tema
Re: A4, A6, Q5 koji?
Moram malo da odbranim temu oko majstora. kada sam to naveo mislio sam i smislu za sva vozila fiat grupacije da ih sredjuje i odrzava perfektno. Zna svaki kvar da nadje i uvek je vise nego korektan sa cenom a cesto zna i za dzabe da uradi sitnije intervencije. Imam puno drugara koji kod njega odrzavaju vozilo i imaju samo lepe reci i to sam saznao pre nego sam kupio prvu alfu. Cak je i moja prosla firma ceo vozni park presla kod njega da odrzava jer se pokazao kao pouzdan i kao neko ko stoji iza svog rada.
Ispalo je kao da ga reklamiram, a to mi nije cilj. I ja mislim da je pogresno tumace da su alfe kvarljive. Problem je sto su vecina tih kvarljivih presli po pola milion km a spusten cajger na 150km. Pa se posle cudi narod....
Ispalo je kao da ga reklamiram, a to mi nije cilj. I ja mislim da je pogresno tumace da su alfe kvarljive. Problem je sto su vecina tih kvarljivih presli po pola milion km a spusten cajger na 150km. Pa se posle cudi narod....
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Da nije majstor, odnosno servis `Goran` Altina, Zemun?
Dok sam vozio FIAT pa Alfu, održavao sam kod njega, baš korektno.
Dok sam vozio FIAT pa Alfu, održavao sam kod njega, baš korektno.
Koliko Alfi sa preko 160 000km imamo na forumu?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne verujem da postoji neka sa manje od 160k km 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Moja ima 162k ali pravih 

E sad tek postaje interesantno 

Re: AW: A4, A6, Q5 koji?
Zato se Superb odlično prodaje u tamoIvan napisao:Za (vecinski) srpski mentalitet je super auto sto veci, po mogucnosti d/e segment sa motorom do 2.0 koji trosi 5l na otvorenom i cije odrzavanje kosta kao za neki narodni auto
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2

Cesto ljudi Alfin manjak servo asistencije, ili ti, tezak volan, i tvrdo vezanje, poistovecuju sa sportskim karakterom...
Alfa 159, niti ima sportski polozaj sedenja, niti je nesto specijalno dobra u krivinama, niti su joj performanse priblizne nemackim konkurentima, a onaj sljampavi menjac da ne pominjem.
Samo ima ok fidbek sa volana, po ceni nezgodne voznje po gradu.
Mnogi se zaludjuju, i misle da taj auto zaista moze da parira skupljim Nemcima, dok je realnost totalno drugacija...
Alfa 159, niti ima sportski polozaj sedenja, niti je nesto specijalno dobra u krivinama, niti su joj performanse priblizne nemackim konkurentima, a onaj sljampavi menjac da ne pominjem.
Mnogi se zaludjuju, i misle da taj auto zaista moze da parira skupljim Nemcima, dok je realnost totalno drugacija...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kakav crni Cuore Sportivo u dizelu od tonu i 700...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Xepoj krene da piše smislene postove tek od 4 ujutru 

Xepoj87 napisao:Cesto ljudi Alfin manjak servo asistencije, ili ti, tezak volan, i tvrdo vezanje, poistovecuju sa sportskim karakterom...

Upravo ja sam hteo napisati ovo ...
A ti druze u zdravlje da se navozas i uzivas u 159 tki

Ne svidjaju mi se neke ostrasceni komentari vozaca nemackih vozila. Da, alfa nije kao nemac ali za cenu jednog nemca mozes da kupis dve alfice, jednu za put, druga da to sluzi recimo kao ukras u dvoristu (lupam sad).
Po izgledu, kako unutra, tako i spolja, alfica ima `talijanski smek, i to nema ni jedan drugi auto koji sam ikada svojim ocima video.
Performanse, pa stara 147/150ks je bila bolja od svih nemackih konkurenata do 200ks. Mozda ne po max brzini ali to mi zaista nije bitno...
Niti jurcam, niti se trkam, 95% voznje mi je po gradu i tu mi je svejendo da li moze da udje sa 200 u krivinu ili ne.
UDobnost mi jeste jako bitna, i to sam na zalost ovom prilikom svesno zrvtovao.
I opet, ajde da ne pravimo vise poredjenja. Posebno jer je odluka vec donesena i naredno 3 godine se vozim u 159. Onda cemo videti kakvo je finansijsko stanje. Ali vazi i za sada, a vazice i za 3 god, za dobrog nemca, min 20k evra. Sve ispod toga je macka u dzaku...
Po izgledu, kako unutra, tako i spolja, alfica ima `talijanski smek, i to nema ni jedan drugi auto koji sam ikada svojim ocima video.
Performanse, pa stara 147/150ks je bila bolja od svih nemackih konkurenata do 200ks. Mozda ne po max brzini ali to mi zaista nije bitno...
Niti jurcam, niti se trkam, 95% voznje mi je po gradu i tu mi je svejendo da li moze da udje sa 200 u krivinu ili ne.
UDobnost mi jeste jako bitna, i to sam na zalost ovom prilikom svesno zrvtovao.
I opet, ajde da ne pravimo vise poredjenja. Posebno jer je odluka vec donesena i naredno 3 godine se vozim u 159. Onda cemo videti kakvo je finansijsko stanje. Ali vazi i za sada, a vazice i za 3 god, za dobrog nemca, min 20k evra. Sve ispod toga je macka u dzaku...
- Delija
- Kontakt:
Jeste dobra, ali ne preteruj...xxmarkoxx napisao:Performanse, pa stara 147/150ks je bila bolja od svih nemackih konkurenata do 200ks. Mozda ne po max brzini ali to mi zaista nije bitno...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ne preterujem, testirano vise puta sa raznim vozilima. Cak i sa nekim koji su bili preko 200ks. Od njih u startu pobegnem ali me polako sustignu...Ali opet kazem, sve imam jaci dojam da je 147 bila cipovana a da ja to nisam znao jer je isla nenormalno dobro (u odnosu na 159 koju sam sad vozio).
Ako je bila cipovana onda ok, priznajem da nisu u ravni po performansama, ali ova koju sam vozio je i te kako to bila...
Ako je bila cipovana onda ok, priznajem da nisu u ravni po performansama, ali ova koju sam vozio je i te kako to bila...
- Delija
- Kontakt:
Lepo rekoh da ne preterujes - 120d pojede tu Alfu, a nema 200 konja.