Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: A4, A6, Q5 koji?

Post od nidza »

Ne nasedaj na provokacije Xepoja. Napljuvao je menjač koji ima bolji birač nego kod njega u autu (precizna ručica kratkog hoda koja se sama uvlači u brzine kada savladaš inicijalni otpor), lufta kod mene ima 2-3mm. Kod tebe će to sve biti još dosta bolje, jer imaš bolji menjač (M40) plus mnogo noviji auto. Verovatno kada bih zamenio sajle ponovo bi bio kao nov (ne uvlači u sve brzine ručicu sam potpuno jednako). Sam menjač nije mnogo brz, ali nije predstavljao problem na stazi, dapače.

Kod mene je M32 koji se pokazao kao vrlo nekvalitetan (crkavaju ležajevi). Utešno je što popravak nije toliko skup. To sve nema veze sa samom upotrebom i osećajem koji je sasvim sasvim dobar. Pristojno je reći - ne sviđa mi se, volim da je lagano kao kod VW, ali da je menjač šljmpav nema smisla plus je ordinarna neistina. Uporediv je recimo sa menjačem na BMW, ručica pruža solidan otpor dok se ne ubaci u brzinu. VW grupacija ima veoma lagan menjač koji samo klikće. Lagan je koliko je lakši i volan, koliko su papučice mekše. Kod Alfe je sve to nešto tvrđe.

Stvar ukusa i nijednog drugog epiteta.

Takođe ležanje komentarisati na taj način. Ima kola koja bolje leže, ali reći za 159-tku da je loša stvarno nema nikakvog smisla:
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

Uzeo si sjajan auto za smešne pare i pravo da ti kažem jedva čekam da ga dovezeš na neko okupljanje i da vidim tu treću generaciju sedišta na šta liči. Ja sam još uvek na prvoj, doduše Alfatex (iliti konkurent Alcantara).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Hehe, samo sam cekao ovaj clip :)

Ajde Nidzo malo iskrenosti za menjac, kako ulazi u drugu? Malo teze?
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Post od xxmarkoxx »

@nidza

Ti se bas razumes u alfe. Pola toga sto pises su mi spanska sela....no kola i nisu moj fah....

Ocigledno necu sesti u auto do sredine sledece nedelje. Ali ok, ne zuri mi se nacelno...

Sta da ocekujem od potrosnje? Trenutno na cajgeru pise 25l/100km ali kapiram da treba lepo da se resetuje sve i ko zna u kom je statusu bord....

147, prema kojoj nisam bio nezan, je trosila 8 po gradu....ovo je teze jedno 200kg tako da kapiram da mora vise cugnuti...

I nacelno kakvi su ti 2.0 motori u odnosu na 1.9?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kao sto vidis, na testu je stara C klasa, a ceo test je uradjen i na suvom, i na mokrom, gde dosta veliku ulogu igra odabir guma.
Dodas Bmw-u M paket, ili C klasi AMG paket, i dobijes dosta bolje performanse u krivini od Alfe, a ne bi me iznenadilo da su bolji i bez sportskih paketa.
Takodje, taj test severnog jelena je veoma cudan test, gde su neka smesna kola imala bolje rezultate od nekih dosta ozbiljnijih, sportski nastrojenijih kola.
Secam se samo da je C 200K brzi od 2.2 JTS na stazi, a Alfa ima bolje performanse na pravcu.
A C klasa se uopste ne predstavlja kao sportista u klasi, niti je neki sportista u civilnim verzijama, barem ove kao moja, za restyle ne znam, nisam vozio.

Takodje, taj menjac je sve, samo ne bolji od mog.
Moj nije uopste nesto pohvalno precizan menjac, za razliku od VW/Audi menjaca, ali je na Alfi 159, duplo gori.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

I meni je više dosadan ovaj klip sa uporednog testa koji je postavljan na raznim forumima 700 miliona puta, ali šta da se radi kad mu prethode isto tako dosadni i netačni komentari...s jedne strane ljudi koji ne znaju ili neće da priznaju kvalitet voznih osobina 159, a s druge strane zaluđeni Alfisti koji misle da je 159 pobedila na tom testu pa ga stalno pstavljaju, a to je u stvari jedan od nekoliko segmenata vrlo obimnog testa...sve se vrti u krug. U svakom slučaju auto leži na putu sjajno. Verovatno njegova najjača strana.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Snimak jeste izvučen iz konteksta, 159 svakako nije najbolji auto u klasi, niti je bio na tom testu (mada šta znači za koga najbolje? vrlo nesigurna teritorija), ali dovoditi u pitanje ležanje ovog auta na jednom automobilskom forumu je potpuno nadrealno, napisati da je menjaš šljampav, da ne može da uđe u drugu, preciznost volana u negativnom kontakstu i slično?

Pravi trenutak da se sumanuta diskusija završi.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ovaj test je bolji :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=MOv4A_NFswY

al zvuči vrhunski...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Za alfiste koji se duvaju sa ovim klipom, neka procitaju ceo test.

http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 54602.html

Evo samo cu izdvojiti zakljucak.

1st BMW 320d
417 points
The 320d mixed in with all the chapters up front and therefore climb at the end of the master test throne. The winner of the brake chapter is handy, safe, well made and comfortable.

Second Mercedes C 220 CDI
411 points
Those who place great emphasis on comfort, is right here. For comfort factor adjusts the ease of use, and the C-Class wins light and all-round visibility test. Annoying: the high prices.

3rd Audi A4 2.0 TDI
405 points
The Audi A4 is not quite as portable as the BMW and not quite as comfortable as the Mercedes. Nevertheless, he offers lots of driving fun, quality workmanship and ease of use.

4th VW Passat 2.0 TDI
400 points
The space miracle of this class scores, especially in the body section and provides good ride comfort. Weaknesses of the Passat: grumpy engine, high consumption.

5th Ford Mondeo 2.2 TDCi
391 points
The Oldie stops here with wacker with a lot of fun and orderly comfort. Unfortunately, there is no particle filter, the operation is cumbersome, ESP not long in all countries series.

6th Peugeot 407 HDi
389 points
The 407 is the most comfortable car here. But he loses the light test and is also at the rear all-round visibility. These dynamic driving weaknesses when changing lanes get wet.

7th Honda Accord 2.2 CDTi
388 points
No filters for the diesel, which is otherwise very cultured. Again, there are gaps in the standard ESP. The Accord is Best in μ-split braking Worst for safe driving.

8th Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
382 points
The driving machine sets standards for safe driving, but has a weak motor, an unsatisfactory comfort and service deficiencies.

9th Toyota Avensis 2.2 D-CAT
379 points
The Second Chapter in the engine loses with distance when braking. This needs to be improved. Also for safe driving the Avensis with load changes is far behind.

10th Opel Vectra 1.9 CDTi
377 points
Best place to get you to the VW, but the big loser in comfort. The seats of the Vectra are uncomfortable, the motor hums, the handling is only average. Good all-round visibility.

11th Saab 9-3 1.9 TiD
376 points
Neither spacious yet comfortable, the engine is noisy and inelastic. For rider safety in 9-3 swims in the midfield, in the light of test he is second. Good: the build quality.

p.s. takodje alfa je jedina osim saaba imala na testu 17" tockove sto naglasavaju da je mnogo znacilo u testu upravljanja.

p.s.s. odsad kad god neko okaci taj klip opet ja cu okaciti ceo test :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

The%20driving%20machine%20sets%20standards%20for%20safe%20driving
Hvala lepo, doviđenja. Klip sam okačio (eksplicitno naveo da je izvučen iz konteksta) posle bisera meseca da auto ima loše ležanje.
Poslednja izmena od nidza u 13 Avg 2014, 13:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mislim da si hteo da lupis bold, a ne img na to :kezo:

Pa ima nesumnjivo dobro lezanje, ali to nisu neke drasticne razlike u odnosu na ostale, pogotovo kad pogledas da su ostali na balonkama :siriruke:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Najbolja je nemacka medecina... :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

I šta je zaključak? Alfa je krš, Nemci su najbolji, namerno su stavili balonke da bi Alfa bar u nekom segmentu bila bolja, da bi Alfisti imali o čemu da pričaju!

xxmarkoxx, pogrešan si auto kupio, vidiš šta tabela kaže!

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Trebalo bi naš premijer, koji se toliko trudi da stekne naklonost Nemaca, da im pokaže šta se sve i sa koliko ljubavi piše ovde i mogao bi mnogo bolje da prođe u razgovorima s njima. :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo: :plusone:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ali je poznata i naša veza sa Italijom još više :-)

TT
Odgovori