Nisam ni išao do Galaxidija samo zbog kaficekod napisao:Svakako si planirao da napravis lep krug do Korinta za malo kafice u Galaksidiju !codemaker napisao:Ja sam večeras doputovao u Korint iz Paralije.
Mogu samo da kažem da putarine - deru!
Nisam mogao da verujem od Katerinija pa do Lamije negde sam se naplaćao i ne računam više. To je katastrofa. Recimo, samo na delu oko Platamonasa plaćaš 3 puta na manje od 20km i to svaki puta oko 3€, ne sećam se tačno. Na kraju sam onoj teti ponudio ruku. Na upitni pogled sam joj rekao neka slobodno uzme krvi
koliko treba jer ovako već nema smisla, pa kad natanka krvi koliko treba da bar ne brinem više...
Posle sam kod Lamije skrenuo na Amfisu pa na Galaxidi gde smo pili kaficu. Posle sam krenuo prema Nafpaktosu a želeo sam kod Agio Nikolaus da uhvatim trajekt i pređem na drugu stranu korintskog zaliva. Đavola, nema više trajekta, ne isplati kažu.
Morao sam na most koji je od prošle godine poskupeo za 2€ i sad prelazak košta 13.5€ !! Jbt, sledeće godine uzimaju rezervni točak...
Iz protesta sam onda išao do Korinta starim putem uz more i nisam pogrešio, mnogo je lepo. A i ne daje mi se 4€ za ono što nije autoput već građevinski radovi u 90% dužine Patra-Korint. A grade ga već četvrtu godinu!
Sad odmaramSVaka cast !

Mrzelo me da nastavim autoputem ka Atini, pa sam kod LAmije skrenuo desno preko Amfise. A kad sam već izbio na more kod Galaxidija, zašto ne popiti kaficu tamo.
Posle smo se uz obalu uputili prema Nafpaktosu.
Često ja idem tim putem umesto direktno preko Atine za Korint. Mnogo mi je zanimljivije i nije tako monotono. Posebno kad pređem most, idem obavezno starim putem prema Korintu. Prolazim kroz mnogo malih mesta uza samo more i uvek se nađe neko mesto gde se zastane pa i okupa ako padne prilika.
Ma prelep je taj deo korintskog zaliva.