Uroš S. napisao:Meni je menjač na Nidžinoj 159 baš ne odgovara, tj komande uopšte, da ne kažem očajan mi je osećaj. A znajući Nidžu sumnjam da bi dopustio da nešto bude neispravno.
Teske reci... covek te srdacno primi u svoj auto, da ti ga da ga vozis, a evo kako mu vracas...
Mora duže da se vozi da se navikneš. Škoda preteruje u asistenciji serva, tj izgubi se povratna informacija sa puta.
Ni gospođi se ne sviđa Alfa posle Škode. Ne seda za volan više nikad.
Na prvu loptu jeste ko tenkić, ali veoma je agilna. 156 sigurno nije okretnija. Na Huji je 159 dobija uvek, koliko god to izgledalo neverovatno.
Ovako možemo do sutra. Niste hteli na probnu vožnju sa Winterama, sad sa Eagle je manje zabavno, kao po šinama. Setite se na sledećem okupljanju da napravimo malu demonstraciju sile.
Možemo do sutra o subjektivnom osećaju. Nije velika razlika, a i ako jeste u korist je novijeg modela, iako je teži. Dijagonala između točkova je dovoljno veća da iskompenzuje višak kila. Osećaj na volanu je za moje kriterijume jako sličan. Drugar sa 156 se takođe slaže, tako da je utisak dvosmeran. Nije samo probao moj auto, stajao je kod njega danima kad sam bio na putu i vozio ga je svakodnevno.
Cuj sada ovo, pominje se Ada Huja, sa totalno amaterskim vozacima, i prepravljenim automobilima, ko zna kakvim gumama, i ko zna pod kakvim finansijskim uslovima...
Vidim da je vise njih reklo isto ono sto i ja za menjac na Alfi.
I takodje, C klasa takodje ima 2.2 dizel motor, sto je 200cc razlika od 2.4 JTDM-a, sto znaci da se moze reci da su lako uporedivi...
Da ta Alfa ima toliko bolje lezanje(tvrdite da je bolje i od Bmw-a 3, za koji znam da ima bolje od moje C klase), jednostavno ne bi mogla da ostavi tako los utisak.
I to nije samo moj, nego je drugar takodje rekao da, kada sedne u moj, kao da je jedno 200kg laksi u krivini...
Ja cu ponoviti, ne moze neki auto biti brzi na pravcu, i u medjuubrzanjima, a sporiji na stazi, ako ima sportskije vesanje...
Alfa 159 je teska, a ogibljenje nije napravljeno da tu tezinu kompenzuje, pa je tvrda i neudobna, volan precizan, ali tvrd kao djavo, pa onda neko tripuje da je nesto posebno u krivinama.
Naravno, da ne ispadne da govorim da je kao traktor, zaista mislim da su to nijanse u pitanju, osetne, ali ne uvek presudne.
Nidzo, tvoja Alfa je stock, jel tako?
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dižem ruke. Malo je šljampav menjač, malo je ok, sad je tvrda i neudobna što je ordinarna glupost. Volan je pretežak koji je identičan kao na 156, itd. Ako mi bude dosadno na poslu samo ću da kvotujem sve što si pisao.
Jedino što je tačno je da su nijanse u pitanju. U tom slučaju se drugačije reči biraju, ne ide se iz krajnosti u krajnost.
Ono što je generalna istina je da je 159 dostojan predstavnik svog segmenta sa veoma dobrim voznim karakteristikama. Ko tako nešto traži od kola dobiće i biće prezadovoljan. Ako traži nešto drugo, ima šta da se probere.
Vi sad raspravljate pretezno u subjektivnim karakteristikama, tu se nikada necete naci.
Neko voli tvrd auto, neko voli kad pliva, pa je i udobnost subjektivna.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87 napisao:Cuj sada ovo, pominje se Ada Huja, sa totalno amaterskim vozacima, i prepravljenim automobilima, ko zna kakvim gumama, i ko zna pod kakvim finansijskim uslovima...
Ti si spomenuo vremena na stazi, i ja sam se setio ovoga, i poslao, ne vidim nikakav problem, niti sam hteo da pokazem neku poentu, niti to da je Alfa 159 odlicna za stazu, jer je glupo to tvrditi za dizel sedan tezak 1.5t sa 1.9 motorom. Jednostavno tog dana, je decko izasao na stazu, i pod istim uslovima imao bolje vreme od drugih vozaca kojih nije bilo malo. Zbog cega je imao bolje vreme, to je druga tema, i o tome mozemo diskutovati, ali je cinjenica da je bio najbolji. A sto se tice onoga, amaterski vozaci, zar nije to najbitnije, koje vreme auto moze ostvariti sa amaterom za volanom ili ne, ti priznajes samo vremena na "Svetskim" stazama, sa profesionalnim vozacima, jer smatras da si profesionalan vozac, pa zbog toga? Jednostavno, radilo se o ljubiteljima Alfe, o istoj stazi, o istim uslovima, samo su automobili pravili razliku, i slazem se sa tobom da je sigurno bilo i prepravljenih vozila, a i onih sa losim gumama, ali su svi sa istim pravima, ako sam ja mogao da cipujem auto, mozes i ti, a verovatno i jesi, kao i to da ako je vecina vozila sa celavim gumama, ne znaci da su svi, nije ih bilo pet na stazi, vec puno vise, a u takvoj konkurenciji ostvariti najbolje vreme, i traziti izgovore, i pokusavati da se smanji uspeh je malo jadno, jednostavno momku svaka cast i to je to, da li zbog guma, ili auta, ili vozaca ili svega, glupo je reci da njegovo najbolje vreme nista ne znaci, meni znaci.
I ponovicu, verujem da ti vise lezi tvoj auto sa zadnjim pogonom. A sto se tice mase dva motora, nece ti samo kubikaza reci koji je tezi i koliko.
Tebi bi cucnula 159 sa Q4 pogonom, samo tako. A i meni, verujem da se osetno bolje vozi.
Nidzo, lupiti da je menjac na Alfi precizniji od C klase je glupost, pogotovo sto si C klasu(moju) probao na 100m, i 4 puta promenio brzinu kod Arene.
Ja sam za razliku od tebe, Alfu 156, i 159, vozio po vise od 100km, i to 2.5 V6, i 2.4 jtdm verzije, za koje nisam siguran da si ti vozio, ali sam siguran da su obe avioni za tvoju Alfu, cak i kod opreme, a motore da ne pominjem.
Alfa sigurno ima losiji menjac od C klase, i Audija A4, a za Lexux, ako me secanje dobro sluzi, cenim da su tu negde, dok manuelnu 3-ku nisam vozio jos uvek.
Za 156 sam odmah napisao koliko mi se svidelo kako se ponasa, i ako nema mesta za coveka od preko 90kg, dok sam za 166, i 159, takodje izneo iskrena zapazanja .
I da, u odnosu na moj auto, Alfa 159 je tvrda i neudobna, losije upija rupe, teza je za voznju po gradu, veca je, a ima manje ili isto mesta, ako se ne varam, dosta manji gepek, niza je, pa je i neprakticnija, a ako ja gresim, pa zaista malo bolje lezi, to jednostavno nije dovoljno bolje, da nadoknadi sve stvari koje su na losijem nivou.
Da ne ulazim u ostale detalje, nego da se drzim samo osnovnih stvari.
Tvoja ostrascenost prema Alfi nema granice, i ti nisi sposoban da bilo sta lose o njoj prihvatis.
Slican sam i ja bio prvih godinu dana kada sam kupio C klasu, koja je uvek morala sve da ima na nivou drugih, ili bolje...
Razlika je u tome sto sam se ja promenio.
Ne, auto je daleko od loseg, pripada premium segmentu, u kom nije najbolji ni u cemu, cak je sveukupno, pored IS,C,3,4, verovatno i najlosiji.
Kao sto sam i rekao, to su nijanse koje ne mogu da opravdaju duplo vecu cenu Nemaca pri kupovini polovnjaka, usled nerealnog padanja cene Alfi ,koja je tacno procenjena kao nov auto, sa otprilike 20% manjom cenom, jer je toliko ,sveukupno i losija.
Mozes ti sada da budes nerealan, i da kazes kako nije tako, ali je ovo sto sam napisao, skroz realna procena.
Ja te samo pitam, da li je veca verovatnoca da je nas 4,5 u pravu za menjac, ili ti jedan, koji si pritom zaludjen Alfom?
I nisi mi odgovorio, da li je tvoja Alfa stock, i ako nije, sta joj nije stock?
@Mitar
Jos je zanimljivije da neki ovde daju misljenje o drugim automobilima koje su samo na ulici videli.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.