Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Mislim da je Čume ubio pešaka koji je prelazio autoput i oslobodili su ga.
Veljo dobra si pitanja postavio.
Ovo nije bas cista situacija, vec saobracajna nesreca, sa smrtnim ishodom.
Nije mi jasno ni zasta ce ga osuditi, mislim da je Petra oslobodjena, gde je bila situacija u sivoj zoni, ovde je samo pitanje da li je vozio nedozvoljenom brzinom(takodje napustanje mesta nesrece, i neukazivanje pomoci, mada to sleduje i suvozacima...).
Mada nisam ja u toj materiji strucnjak, samo pisem kako meni izgleda situacija.
Ovo nije bas cista situacija, vec saobracajna nesreca, sa smrtnim ishodom.
Nije mi jasno ni zasta ce ga osuditi, mislim da je Petra oslobodjena, gde je bila situacija u sivoj zoni, ovde je samo pitanje da li je vozio nedozvoljenom brzinom(takodje napustanje mesta nesrece, i neukazivanje pomoci, mada to sleduje i suvozacima...).
Mada nisam ja u toj materiji strucnjak, samo pisem kako meni izgleda situacija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Ovde je mislim ipak nešto drugačije, auto put je u tom smislu posebna priča.
Ali će ovaj naj...ti više zbog bežanja sa lica mesta, skrivanja, nego zbog samog gaženja, bar tako mislim.
Ali će ovaj naj...ti više zbog bežanja sa lica mesta, skrivanja, nego zbog samog gaženja, bar tako mislim.
Evo, čisto poredjenja radi, nabaciću par detalja iz te nesreće od pre tačno 34g. na osnovu policijskog uvidjaja koliko se sećam iz priča.
Magistralni put kroz klisuru, 2 sata posle ponoći, na izlasku iz nepregledne krivine (sa desne strane vertikalna stena, a sa leve provalija), na kolovozu starica u crnini (pobegla iz obližnje kuće) udarena kolima koja su se kretala po svim propisima. Jedino što je vozač bio pod dejstvom alkohola, al' je stao i otrčao u tu kuću i probudio ukućane koji su nazvali policiju.
Vozač dobio 4 godine zatvora koje su bitno uticale na njegov život i cele njegove porodice, pošto se radi o malom mestu.
Da li bi čovečan postupak ovog Marka sa Brankovog mosta bio za njega spas?
Magistralni put kroz klisuru, 2 sata posle ponoći, na izlasku iz nepregledne krivine (sa desne strane vertikalna stena, a sa leve provalija), na kolovozu starica u crnini (pobegla iz obližnje kuće) udarena kolima koja su se kretala po svim propisima. Jedino što je vozač bio pod dejstvom alkohola, al' je stao i otrčao u tu kuću i probudio ukućane koji su nazvali policiju.
Vozač dobio 4 godine zatvora koje su bitno uticale na njegov život i cele njegove porodice, pošto se radi o malom mestu.
alkohol celoj prici bitno menja tok...
Po zakonu imaju pravo da se zaustave ako je auto u kvaru i da ga odguraju na sigurno mesto. Upalili su sva 4 (tako pise u zakonu dok se auto pomera), sto se vidi na snimku. Jedini deo zakona koji nisu ispostovali je da imaju reflektujuce prsluke.Velja napisao:Ponoviću pitanje od pre xy stranaca iz ove teme.
Kolika je odgovornost pred zakonom vozača koji je ubio pešaka koji je stajao u srednjoj traci, neobeležen, na sred mosta iz bilo kog razloga. Znači, da zanemarimo drugi deo ove tragedije, gde ubica beži sa lica mesta, ponaša se kao djubre, ima kriminalnu prošlost, ne ustaje starijima u tramvaju itd.
"Vozač koji je zbog neispravnosti na vozilu, saobraćajne nezgode ili drugog opravdanog razloga, prinuđen da vozilo zaustavi na kolovozu, dužan je da preduzme određene mere (da spreči samopokretanje vozila, da obezbedi vozilo od neovlašćene upotrebe) da ne bi svojim vozilom doveo u opasnost druga vozila i da ga što pre ukloni sa kolovoza."
"Prilikom zaustavljanja ili parkiranja vozila na javnom putu moraju biti uključena sva četiri pokazivača pravca - migavca."
Kazna za ovog sto je vozio Kantrimena:
Odlazak učesnika nezgode sa lica mesta ako je pričinjena velika materijalna šteta ili je bilo pvredjenih, odnosno poginulih, bez pozivanja I čekanja policije:
120.000 – 150.000 din ili zatvor najmanje 45 dana, 14 poena, minimum 10 meseci bez dozvole. Ako je delo ucinjeno nasilnickom voznjom, nema novcane kazne, vec zatvorske od 45-60 dana i 15 kaznenih poena.
Plus naravno krivicno zbog smrtnog slucaja, do 8 godina po zakonu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Dobio je zbog alkohola.Velja napisao:Evo, čisto poredjenja radi, nabaciću par detalja iz te nesreće od pre tačno 34g. na osnovu policijskog uvidjaja koliko se sećam iz priča.
Takodje i ponasanje familije nastradalog ima velikog uticaja.
Konkretno moj drug je ubio biciklistu, bila je noc, van grada, neosvetljen put, biciklista bio pijan, vozio sredinom puta bez svetla, nije bilo velike brzine. Familija nastradalog je razumela da nije njegova krivica te je siguran sam i to uticalo na sud, oslobodjen je bez ikakvih zalbi, zamerki i sl.
Ni ovaj na mostu ako nije jurcao nije nesto preterano kriv, veca je krivica nastradalog. Takodje kriv je i onaj ko je dopustio da auto kome otpada tocak prodje tehnicki, i njega bih pred sud bar za primer. A vozac kao sto rekoste najvise ce naderati zbog bekstva i medijske hajke.
O prici da je ovom u bekstvu pomogao taksista koji ga je zaklanjao od kamera vozeci pored njega stvarno ne znam sta da kazem...
Apsolutno se slažem, najverovatnije je i Marko bio cirke.Bax napisao:alkohol celoj prici bitno menja tok...
U vezi s tim, da je kojim slučajem vozač od pre 34g bio sasvim trezan i kocentrisan, možda bi refleksnom reakcijom na prepreku na putu sleteo u tu provaliju sa leve strane i to bi bila samo još jedna nejasna saobracajka sa još tragičnijim ishodom.
Dobro veljo, ima razlike izmedju nepregledne krivine i neosvetljenog puta, i potpuno preglednog i osvetljenog mosta.
Ne mogu da verujem da ovo citam, a da niko nije do sad rekao ( ili ja nisam procitao) da je pokojni bio pijan, da je setao kroz trake ili nesto slicno, nepredvidivo...
Na tom mostu, ako vozis u ogranicenju i po propisima jednostavno ne mozes da udaris nekog ko gura auto. Osim ako nisi pijan, nadrogiran, u debelom prekoracenju, ne cackas mobilni ikuckas poruke ili tako nesto...
Kako mislis nije preterano, koliko je preterano a koliko nepreterano? I cime je to vise nastradali kriv, time sto mu se pokvario auto?Laki021 napisao: Ni ovaj na mostu ako nije jurcao nije nesto preterano kriv, veca je krivica nastradalog..
Ne mogu da verujem da ovo citam, a da niko nije do sad rekao ( ili ja nisam procitao) da je pokojni bio pijan, da je setao kroz trake ili nesto slicno, nepredvidivo...
Na tom mostu, ako vozis u ogranicenju i po propisima jednostavno ne mozes da udaris nekog ko gura auto. Osim ako nisi pijan, nadrogiran, u debelom prekoracenju, ne cackas mobilni ikuckas poruke ili tako nesto...
Ne umanjujem Markovu krivicu. Pretpostavljam da je bio pijan, možda i drogiran, da je vozio brzo, da su ga ložile ove saputnice i da je u to doba most bio skroz pregledan.
Luka Jovanovic je postupio po zakonu, osim sto nije imao reflektujuci prsluk. To moze biti jedina olaksavajuca okolnost za ovog, ako je uopste i bude.
Inace su zakonski uklanjali vozilo sa javnog puta (odmah i sa sva 4 zmigavca).
Sta sad, mozemo da rokamo vozace kojima se pokvari auto i sklanjaju ga puta? I nikom nista?
Sto se tice otpadanja tocka, video sam mnogo novije aute, stare po 2-3 godine sa otpadnutim tockom - mozda je nesto radjeno, menjane gume i slicno pa nije zategnuto bilo. Naravno moze i da bude do starosti Lade. Meni se desilo na Bubi da mi zamalo otpadne tocak pre nekih 20 godina jer nije zavrnut tocak od strane vulkanizera kad je menjao gumu. Na srecu krenulo da klapara nesto i ja stao, a tocak samo sto nije spao.
Inace su zakonski uklanjali vozilo sa javnog puta (odmah i sa sva 4 zmigavca).
Sta sad, mozemo da rokamo vozace kojima se pokvari auto i sklanjaju ga puta? I nikom nista?
Sto se tice otpadanja tocka, video sam mnogo novije aute, stare po 2-3 godine sa otpadnutim tockom - mozda je nesto radjeno, menjane gume i slicno pa nije zategnuto bilo. Naravno moze i da bude do starosti Lade. Meni se desilo na Bubi da mi zamalo otpadne tocak pre nekih 20 godina jer nije zavrnut tocak od strane vulkanizera kad je menjao gumu. Na srecu krenulo da klapara nesto i ja stao, a tocak samo sto nije spao.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Trougao kao obavezna oprema, ne stavlja se on bezveze, dalje od mesta zastoja.
Tuga je sto je decko poginuo, ali ova situacija je vristala od opasnosti.
Nije slucajno zabranjeno parkiranje na mostovima i tunelima.
Tuga je sto je decko poginuo, ali ova situacija je vristala od opasnosti.
Nije slucajno zabranjeno parkiranje na mostovima i tunelima.
Poslednja izmena od Bax u 19 Avg 2014, 11:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Postupio po zakonu osim što....cozmo napisao:Luka Jovanovic je postupio po zakonu, osim sto nije imao reflektujuci prsluk. To moze biti jedina olaksavajuca okolnost za ovog, ako je uopste i bude.

Marko je ispao glup kao što to biva sa nadobudnim ljudima koji uvek misle da će zajebati sistem. Da je ostao na mestu događaja pitanje je šta bi se desilo i koliko bi dobio. Sada će mu suditi za smrtnu saobraćajku, ne pružanje pomoći, a meže da se tu ugura i neki falsifikat zbog ukradenog automobila, ako isti ikada bude pronađen.
Verovatno i jeste problem u tome što je auto sa opranim papirima pa je to bio jedan od razloga za bekstvo, a realno je i predpostaviti da je bio pijan.
Naravno. Ja ni sa prslukom ne bih stajao u srednjoj traci, barem ne dok se most sasvim ne raščisti. 'beš auto, zdravlje je najvažnije. Dapače, ne treba ni izlaziti iz automobila dok nije čista situacija.
Trebao je izaci iz auta, obeleziti trougao, i skloniti se sa strane.
Slicno je kao da ti stane auto na auto putu, i ti ostnes u kolima, cesto se ovako nesto slicno desava i na auto putu, a opste je poznato da preko Brankovog mosta nocu vozaci voze kao na auto putu, i to 90 posto njih.
Te zvati slep sluzbu, policiju, ali lako je biti pametan kasnije.
Momak koji je pocinio nesrecu, je svakako najvise kriv, ali zbog onoga sto je bilo posle, sam udes je bio vrlo izgledan u datoj situaciji.
Npr, preko puta Piramide, cesto stoje kola parkirana u Jurija Gagarina, onaj ko ne zna za taj obicaj, lako moze da se zabode, prilikom prestrojavanja, ukoliko ga neko vozilo markira u tom trenutku.
Slicno je kao da ti stane auto na auto putu, i ti ostnes u kolima, cesto se ovako nesto slicno desava i na auto putu, a opste je poznato da preko Brankovog mosta nocu vozaci voze kao na auto putu, i to 90 posto njih.
Te zvati slep sluzbu, policiju, ali lako je biti pametan kasnije.
Momak koji je pocinio nesrecu, je svakako najvise kriv, ali zbog onoga sto je bilo posle, sam udes je bio vrlo izgledan u datoj situaciji.
Npr, preko puta Piramide, cesto stoje kola parkirana u Jurija Gagarina, onaj ko ne zna za taj obicaj, lako moze da se zabode, prilikom prestrojavanja, ukoliko ga neko vozilo markira u tom trenutku.