Alfa 159, 2010y - maps update, voice change...
Alfa 159, 2010y - maps update, voice change...
Pozdrav,
Kupio sam alfu 159 pre neki dan, 2010 je godiste.
Ima navigacuju koja ima samo glavne puteve po Srbiji. Ujedno glasovne komande su na italijanskom.
Ima li neko iskustva, moze li se to updejtovati i promeniti?
Ovako izgleda navigacija, novi je model
http://ipocars.com/imgs/a/a/g/o/v/alfa_ ... 12_lgw.jpg
Hvala na pomoci
Kupio sam alfu 159 pre neki dan, 2010 je godiste.
Ima navigacuju koja ima samo glavne puteve po Srbiji. Ujedno glasovne komande su na italijanskom.
Ima li neko iskustva, moze li se to updejtovati i promeniti?
Ovako izgleda navigacija, novi je model
http://ipocars.com/imgs/a/a/g/o/v/alfa_ ... 12_lgw.jpg
Hvala na pomoci
Re: Alfa 159, 2010y - maps update, voice change...
Taj link nema veze sa ovom navigacijom.
Kao sto sam ti rekao u prosloj temi, samo original!
Kao sto sam ti rekao u prosloj temi, samo original!
kad kazes orginal, to znaci sta tacno da kupim? sd sa mapama?
hoce to da resi i glasovne komande?
hoce to da resi i glasovne komande?
Mislim da glasovne komande mozes da promenis bez problema.
Sto se tice mapa mozes na postojecu da stavis nove karte ili da kupis karticu koja na sebi vec ima nove mape.
Sto se tice mapa mozes na postojecu da stavis nove karte ili da kupis karticu koja na sebi vec ima nove mape.
@Roksab
bez uvrede, ali tvoji komentari mi ne pomazu bas puno.
Promena glasa bez problema, ne ide, ima problema, ne znam kako, ako znas ko kako sta gde posavetuj. To da moze je cool, ali to sam znao i pre dolaska ovde, pitanje je kako moze
Drugo oko mapa, nije bas updejtovanje mapa samo snimanje novih mapa na karticu. Tako da ni ovde nisi mnogo pomogao.
Zaista cenim svaciji trud, pa i tvoj, ali sam ovde jer mi treba pomoc a to za sad ne dobijam..
bez uvrede, ali tvoji komentari mi ne pomazu bas puno.
Promena glasa bez problema, ne ide, ima problema, ne znam kako, ako znas ko kako sta gde posavetuj. To da moze je cool, ali to sam znao i pre dolaska ovde, pitanje je kako moze
Drugo oko mapa, nije bas updejtovanje mapa samo snimanje novih mapa na karticu. Tako da ni ovde nisi mnogo pomogao.
Zaista cenim svaciji trud, pa i tvoj, ali sam ovde jer mi treba pomoc a to za sad ne dobijam..
Ako ti kazem da radi samo original, onda gledas gde mozes tako nesto da nabavis.
Imas opciju ovl. servis, navteq/here stranica ili oglasi.
Npr. http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... onMenu=YES
Sto se tice jezika, moze da budw preko same navigacije, setup diska, preko posebnih dugmica (npr. za podesavanje farova/nova Delta) ili u servisu preko dijagnostike.
Imas opciju ovl. servis, navteq/here stranica ili oglasi.
Npr. http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... onMenu=YES
Sto se tice jezika, moze da budw preko same navigacije, setup diska, preko posebnih dugmica (npr. za podesavanje farova/nova Delta) ili u servisu preko dijagnostike.
Neverovatno da nema opciju u meniju da promenis jezik...
Ali svakako, u njoj mora vec postojati visejezicka podrska, tako da je samo pitanje kako se to menja, a za to sluzi drugar Google, ako ne zelis da ides do servisa.
Ako se secam neke prica od ortaka, mora neki setup disk da se mece.
Ali svakako, u njoj mora vec postojati visejezicka podrska, tako da je samo pitanje kako se to menja, a za to sluzi drugar Google, ako ne zelis da ides do servisa.
Ako se secam neke prica od ortaka, mora neki setup disk da se mece.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
jezik menija sam promenio i to je ok
ali ovde pricam o jeziku glasovnih komandi...kad mi zaparla italijanski dodje mi iz koze da iskocim...
ali ovde pricam o jeziku glasovnih komandi...kad mi zaparla italijanski dodje mi iz koze da iskocim...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nacices odgovor u manualu: http://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/A ... lue&Me.pdf
Inace, google je izdvojio deo i izgleda da moras da ides u servis:

Inace, google je izdvojio deo i izgleda da moras da ides u servis:

Ako želiš da voziš na glas, bolje da naučiš italijanski. 
Tapatalk Pro

Tapatalk Pro
pa jes vala, ko kupuje alfu a ne govori italijanski...bogohuljenje....
Ovom ortaku na 156 sve na italijanskom. Ja nisam nesto u tom fazonu...
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Jezik sam uspesno promenio ali za mape mi se ne da..Evo odgovora od proizvodjaca
Thank you for inquiring about HERE Maps.
Unfortunately for your navigation system, HERE Maps does not have a map update available which includes Serbia. This decisions was made by the vehicle and navigation system manufacturers as HERE maps produce map updates for specific regions/countries when they are requested for by the vehicle or system manufacturers. Unfortunately at this time we have no further information available regarding a map release which will include Serbia.
Shit...
Thank you for inquiring about HERE Maps.
Unfortunately for your navigation system, HERE Maps does not have a map update available which includes Serbia. This decisions was made by the vehicle and navigation system manufacturers as HERE maps produce map updates for specific regions/countries when they are requested for by the vehicle or system manufacturers. Unfortunately at this time we have no further information available regarding a map release which will include Serbia.
Shit...
Lupaju gluposti, Srbija je pokrivena. Ovo pricam za verziju od prosle godine.