Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Računari

Post od AcaKayak »

Stigao mi je i za sada mi se sviđa :)

Videću u narednom periodu šta mi neće biti jasno, mada nadam se da ću naći sve na internetu već objašnjeno.

Ne mogu da kažem da mi je i bolji i lošiji od windowsa kad ga koristim 10 minuta tek, ali za sada mi deluje skroz ok :)

Safari daleko brže otvara stranice na kućnoj mreži nego moj bivši komp s bilo kojim browserom...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moje kolege programeri koriste mek za programiranje ios aplikacija, i to je to. Ali ono što svi kažu jeste da je mnogo bolje optimizovan sistem i da sve radi brže nego na istom hw pod Windows. Na ruku ide i veoma ograničen skup hw, na kojem može da radi ios. Ko je pravio hakintos zna o čemu se radi :) Windows radi na svakakvom smeću od hw-a.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Lepo primeceno. U poredjenju PC-ja i Mac-a bi trebalo gledati PC ekvivalentne cene, sto retko ko radi. Obicno je prica "imao sam Windows na laptopu od 500 evra ali od kad kupih Mac od 2500, sve leti" :D
Al da je upeglan i da radi glatko, stoji. Svi koje znam da se ozbiljno bave dizajnom ili arhitekturom cepaju samo Apple, PC stoji sa strane ako bas zatreba.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Laki021 napisao:Meni je u redu, ne znam zasto bi iko kupio Mac osim da bude "drugaciji".
Rade ljudi video obradu i montažu isključivo na Macu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Laki021 napisao:Meni je u redu, ne znam zasto bi iko kupio Mac osim da bude "drugaciji".
Bas je najgore kad napredni korisnici uzmu Mac da budu fancy pa onda instaliraju Win VM kako bi mogli da ga koriste...
Naravno da ti nije jasno kad si u postpunosti neinformisan. Da ne idem u teoriju, družim se sa ljudima koji koriste isključivo Mac u ozbiljnom programiranju, obrati slika i video montaži. Sigurno može da se koristi produktivno i u mnoge druge svrhe.

NE ne koriste VM pa win unutra, nego sve rade na OSX. Detalje ne znam, jer me Mac ne interesuje i ne sviđa mi se kao koncept, ali znam koliko ozbiljno i uspešno rade to što rade, tako da apsolutno nemam nikakvu dilemu da su OSX odabrali sa pravim argumentima.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Laki021 napisao:Bas je najgore kad napredni korisnici uzmu Mac da budu fancy pa onda instaliraju Win VM kako bi mogli da ga koriste...
Ne treba ti VM za Windows na Mac. Vidis da si neobavesten. Windows mozes da instaliras bez problema. Sto je najgore, i taj Windows na Apple masinama radi bolje nego na istom hardveru drugog vendora zbog prokletih drajvera koji PC vendori pisu nogama. Probaj da instaliras na VAIO (top-end konfiguracija) windows i drajvere od 0. Uradi to na isto na Apple masini iste/slicne konfiguracije. Javi sta ti ne radi na VAIO (+ gomila softwarecrap koji si dobio uz put) a postoji li nesto da ti ne radi na Apple. Uradili su toliko dobro posao koji im uopste nije prioritet (pisanje drajvera za Windows). Za mene je to vise nego dobar signal kakav pristup poslu imaju.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Rakhil, ja sam koristio lap topove do 1000e cenu da imaju i svaki je ubrzo počeo da me nervira. Da kupim lap top od 1500e koliko je ovaj moj sada koštao svestan sam da bi bio neuporedivo jači od ovog, ali neću da dam 1500e za nešto što će da počne da me nervira za pola godine ili godinu.

Ko god je od mog društva uzeo lap top na windowsu, uključujući i mene, svima je počeo jako da baguje u nekoj blioj budućnosti, baterija je krš i slične stvari koje nerviraju.

Ja imam baš loša iskustva s windowsom, ne kažem, svakakve sajtove gledam kao i svi mi i nakupim viruse i šta već i onda imam problem, popelo mi se to na glavu i neću to više da trpim.

Za stvari za koje ja koristim lap top, ovo mi je odlično. Što se tiče cene, to je već individualna stvar, i ja mislim da je dosta skup, ali hteo sam to uživanje sebi da priuštim i srećan sam sada :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Bolje da cutim oko ove teme... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Sto Delija, zeza te Safari? :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ma ovo je tema gde svako ima pored subjektivnih i objektivne razloge da nešto odabere.

Ja kažem da kao ne zahtevan korisnik neću da me zajebava mašina koju sam platio toliko i toliko, ali opet recimo Velja Stjepanović igra igrice po ceo dan kad nije na treningu i kupuje alien lap top čim izađe novi model. Niti je meni bolji taj alien niti je njemu bolji mac, svako uzima ono što hoće...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Heinz napisao:
Rade ljudi video obradu i montažu isključivo na Macu.

Ma rade ljudi svašta na Macu. Lepo sve to, poštujem, ali ga i dalje ne volim. :naughty:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Aco, da ne ispadne da sam se za tebe nesto zakacio, super je to kupovina. Bas kao sto si rekao, ima korisnika kojima je Mac ko budali samar. Meni su kompjuteri posao oduvek, ja svakodnevno radim na nekoliko sistema, i prilicno dobro mogu da poredim kakav je koji. Nema tu pravog ili pogresnog izbora, sve je to najbolje u necemu a dobro u svacemu :thumbup:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne ne ne, ne mislim da si se nešto zakačio, nego baš zbog tvoje objektivnosti tebi i pišem, ako mi neko napiše bilo da je savršen ili da je sranje onda nemam ni najmanje želje da bilo šta pišem dalje :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Delija napisao:Po meni se isplati 50 evra razlike za i3.
Dobio sam neku dobru cenu za i5. Pitanje koje sledi je da li dati dodatnih 50-60€ za i5?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno.
Odgovori