Codemaker bloguje

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Codemaker bloguje

Post od methane.master »

Daj bre Code ne zezaj, samo propala fora a ti u tom trenutku bio na tapetu. Ni prva ni poslednja takva na forumu.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja nisam ovo povezao sa proseravanjem. Ubijanje foka je bilo u vezi sa smarajućim postovima recimo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zar foke ne ginu zbog dugackih postova? :)

I ovo nije bila provokacija, glupa ili ne, nego samo foka :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Geza napisao:Foka je bila pogrešno shvaćena, očigledno. Nikome ne smeta tvoje pisanje.
Ogi odavno zna da je na kratkom lancu.
Cini se da taj kratak lanac ima bas mnogo metara :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja iskreno nisam citao post, vec sam se nadovezao na njih, da fora bude kompletnija. Nesto na foru onoga kada riba sanja da je decko vara, pa ga osamari, te je on pita o cemu se radi, a ona mu odgovori sa: "Znas ti dobro o cemu se radi!" A nisam ni propratio foru sa fokom od strane Rakhila za dugacko pisanje, vec to povezujem sa ekologijom, kao sto je neko pomenuo da, kad god se upali motor od broda, jedna foka umre... Iskreno sam mislio da siradio nesto neekoloski, tipa stiskao auto da trosi 20l, pa da su ti zato to rekli, a ja sam samo poklopio salu dalje...

Nikakvih zlonamernih namera nisam imao :) Obicno moram da budem isprovociran od strane nekoga, da bih mu nesto iskreno lose rekao.

I da, ja svakako nikome ne mogu da kazem nista vezano za dugacke postove...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Xepoj87 napisao:Ja iskreno nisam citao post, vec sam se nadovezao na njih, da fora bude kompletnija
Isto..

Daj bre, šta ti je, šta se femkaš tu. Većina je ovde pretrpela sitna i krupna podjebavanja i to je jedna od draži ovog foruma. I sam sam ponekad preterivao, a bogami i mene su guzili.
Ovo sa fokom je skroz simpatično i bzvz je da se drndaš i prozivaš ljude. Ajd' iskuliraj, što bi rekli ovi omladinci, pa nas počasti jednim maratonskim postom :pivo:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja sam licno protiv toga da se hejtuje necije pisanje u "licnoj" temi...

ima na ovom forumu, da ih tako nazovem, privatnih tema gde se zna sta mozes ocekivati... code je covek koji ima svoj neki fazon i nacin pisanja i to moze da ti se svidi ili ne. ako neko ne voli nacin kako on pise onda mi nije jasno zasto uopste ulazi u "privatnu" temu coveku i onda hejtuje pisanje.

meni je ovaj konkretan post code-a bio zanimljiv, ok, mozda malo "neadekvatno" napisan ali nikako nije bio los... sa druge stane ne razumem ni to sto se code naljutio, nadam se da ce promeniti odluku, i da ce prihvatiti "pravila" ovog na neki nacin "ortackog" foruma...
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Ja mogu samo da potvrdim da je Čika Code jedan vrlo zanimljiv i inteligentan čovek a pre svega drugar. Jebivetara ima svuda i na svakom forumu i koriste maksimalno i najbezobraznije to što im se toleriše i onda drugi dolaze u neprijatnu situaciju. Da li se štite zbog ličnih interesa ili čega drugog ne znam i ne zanima me. Ali to nije u redu.
Ja bih ovu priliku iskoristio da kolega Vagenovac pripazi kako mi se obraća i da bez ikakve potrebe uopšte ne komentarise moje postove pošto je u najmanju ruku bezobrazan.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ŠKPM?
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Code buduci da si me prozvao osetio sam duznost da ti odgovorim.

Nismo se upoznali, ne poznajem te, i tacno je da nemam prava da komentarisem tvoje pisanje sto, priznaces i nisam radio.

Isto tako ni TI NEMAS PRAVA da nekoga nazivas razlicitim licnim epitetima pomenutim u tvom "oprostajnom" postu.

Buduci da si stariji covek i mozes otac da mi budes, treba da budes spreman na reakcije pretezno MLADJIH clanova (i to dosta mladjih od tebe) na tvoje pisanje, koje se opet ne mora svakome svideti. Ljudi koji posecuju forume UGLAVNOM citaju skoro sve teme pa tako i tvoje pisanje. Ako se nekome tvoje pisanje ne svidi IMA PRAVO da izrazi svoje neslaganje sa istim. To sto si ti uvredljiv je zaista samo tvoj problem, nije to stvar nepostovanja, vec samo neslaganje sa tvojim stavovima, pisanjima itd.

Zaliti se moderaciji i traziti nekakvu zastitu, a druzis se po forumu sa ljudima koji mogu da ti budu deca je u najmanju ruku po mom misljenju licemerno. Znas ono, :" ko sa decom spava, upisan se budi," samim tim nema ljutis ako neko negativno komentarise tvoje pisanje.

Shvati da ovaj post nikako nije bio maliciozan vec samo pokusavam da objasnim reakcije nekih clanova ukljucujuci i sebe.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja i dalje ne kontam gde je on isprozivao sve, kao i gde su svo uvredili njega? Jel u nekoj drugoj temi?
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

nenad.fil napisao:Code buduci da si me prozvao osetio sam duznost da ti odgovorim.

Nismo se upoznali, ne poznajem te, i tacno je da nemam prava da komentarisem tvoje pisanje sto, priznaces i nisam radio.

Isto tako ni TI NEMAS PRAVA da nekoga nazivas razlicitim licnim epitetima pomenutim u tvom "oprostajnom" postu.
Prijavio sam se samo da odgovorim na neke postove ovde jer ne želim da odem sa nekim "repovima" koji bi možda ostali"

Nenade, nisam te isprozivao kako ti kažeš. Nisam nikom od vas koji ste pominjali foke nalepio nikakve etikete, pročitaj moj odgovor ako ti nije poredugačak. Kažeš da nemaš prava da komentarišeš moje pisanje. Mislim da imaš prava ali budi fer a foke baš i nisu način na koji bi se ja obraćao drugima
Nigde ništa loše nisam o nijednom od vas sa fokama rekao. Rekao sam da sam zaprepašten i to je sve. Čudi me ovaj tvoj odgovor koji kao da govori da nisi ni pročitao šta sam napisao u vezi toga. Gde sam vas "isprozivao"?

Pomenuo sam Ogija, ali on ne spada u kategoriju foka.
nenad.fil napisao: Buduci da si stariji covek i mozes otac da mi budes, treba da budes spreman na reakcije pretezno MLADJIH clanova (i to dosta mladjih od tebe) na tvoje pisanje, koje se opet ne mora svakome svideti. Ljudi koji posecuju forume UGLAVNOM citaju skoro sve teme pa tako i tvoje pisanje. Ako se nekome tvoje pisanje ne svidi IMA PRAVO da izrazi svoje neslaganje sa istim. To sto si ti uvredljiv je zaista samo tvoj problem, nije to stvar nepostovanja, vec samo neslaganje sa tvojim stavovima, pisanjima itd.
Apsolutno se slažem, ono što pišemo, ne mora se svakom svideti. To neslaganje se može izraziti na druge načine i bez uvredljivih konotacija. Sa druge strane, ajmo ovako: ideš Terazijama i prođe neka ružna devojka. Hoćeš li joj prići i reći da je ružna, samo da bi to rekao? Ili ćeš proći i imati svoje mišljenje, pogotovo ako to nema veze ni sa tobom ni sa njom u principu. Blogovi su neki sasvim drugi vid komunikacije na forumima.
Ne mislim da nisi smeo da kažeš svoje mišljenje ali ne vidim razloga da to bude na uvredljiv način.
Ja i ne pišem da bi od nekoga dobio priznanje, aplauz, tapšanje po ramenu, ali ni uvrede.
Pišem jer osetim potrebu, a kako pišem valjda nije razlog da me vređaš.
Mnoge pisce (mada sam ja daleko od pisca bilo koje vrste naravno i ne poredim se sa njima) ne volim ali im ne pišem i kažem da je to što pišu u rangu foka. Nadam se da si me shvatio.
nenad.fil napisao: Zaliti se moderaciji i traziti nekakvu zastitu, a druzis se po forumu sa ljudima koji mogu da ti budu deca je u najmanju ruku po mom misljenju licemerno. Znas ono, :" ko sa decom spava, upisan se budi," samim tim nema ljutis ako neko negativno komentarise tvoje pisanje.
Ja ne tražim ničiju zaštitu, vrlo dobro se mogu odbraniti sam. Od bilo koga, veruj mi.
Zatražio sam od moderatora da obrate pažnju na pisanje dotičnog Ogija jer me vređa i izigrava ni sam ne znam šta. Nakačio se na mene na temi "skakavci" a tema sa stvarno bez veze temom koliko hoćeš.
Ne volim kad me neko čačka bez razloga. Osim toga tema je bila u Kafiću i tema je isto toliko aktuelna kao i svaka druga koja nema veze sa automobilizmom.
Šta ja sad treba da radim, da se upustim u beskrajnu diskusiju sa njim i na njegovom nivou? Ne pada mi na pamet, zato sam prijavio post moderaciji pa nek oni donesu odluku. Nisam ja tu da ispravljam krive Drine i da urazumim nekoga ko to neće ili ne može da bude.

Ako ćemo tako da radimo kao ti ili Ogi, nastaće haos. Na svakoj temi će biti odgovora "ovo je bez veze" "odgovor nema veze sa mozgom" "gluposti" "nemoj da trućaš" "pišeš budalaštine" itd... Jel' to način diskusije na forumu kad ti se nešto ne sviđa u estetskom smislu? Blog nije diskusija.
Osim toga, nastao bi dugi niz svađa i prepucavanja i našta bi se onda forum pretvorio.

Ja nisam shvatio da sam na forumu sa decom.
I ako ste mnogo mlađi, valjda nećemo ovde diskusije pretvoriti u obdanište ili tinajdžerske fore i fazone. Za to postoji famozni FB pa se tamo može pričati sve i svašta.
Ovo je auto forum na kom sam razumeo da se ipak skupljaju specifični, barem malo ozbiljniji ljudi, a ne ljudi kojima je glavni fazon da "prosipaju fazone"

Nemam ništa protiv šale, veoma volim da se šalim i zaista volim ljude koji imaju smisao za šalu. Sam se najviše šalim na svoj račun. Veoma pazim da nekog ne uvredim pri tome, šala jako lako pređe u uvredu.

Ovo što ste vi meni namenili sa fokama, ne shvatam kao drugarsku šalu niti kao duhovito.
nenad.fil napisao: Shvati da ovaj post nikako nije bio maliciozan vec samo pokusavam da objasnim reakcije nekih clanova ukljucujuci i sebe.
Nisam ni pomislio da ti je post maliciozan, prema tvojim ranijim postovima ne vidim te takvog. Mislim samo da nisi razumeo zašto sam bio zaprepašten tvojim i rekacijom ostalih, pogotovo me čudi da se osećaš "prozivan". Ništa loše o tebi i drugima nisam rekao.

Ne razumem da se na jedan blog takve reakcije događaju.
Nažalost ne osećam se više prijatno na ovom forumu i zato mislim da je vreme da odem.
Ja ne živim forum, služi mi da naučim ponešto, saznam novosti, upoznam nove ljude. I to u dozama koje ne zadiru u moje privatno vreme previše.
Život je ipak negde napolju.

Žao mi je što se tako završilo.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

codemaker napisao:Ovo što ste vi meni namenili sa fokama, ne shvatam kao drugarsku šalu niti kao duhovito..
Shvati kao šalu, zato što napisano samo to. I nemoj da se primaš na provokacije kao Grk na plavušu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Neumesnu šalu iliti klasično klinačko prozivanje nečijeg truda. I još ti i uprava na to govori matori opusti se i uživaj tako se mi igramo.

Al zato ako se sa argumentima isproziva neko ko generalno priča gluposti ali po prirodi donosi dobru posećenost onda će uprava da odreaguje i da upozori člana da ne ulazi u diskusiju jer nije dobro za posećenost.

Inače priče su odlične i dati komentar da neko sere ko foka(ili sta god u tom fazonu) je krajnje debilno i ja to isto nisam video kao salu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Glupo je nekoga moliti da ostane, svako ima svoje razloge zašto je negde ili nije.
Smatram da za codovo pisanje ima mesta na forumu, kome smeta ne mora da čita. Opet, ako on ima već svoj blog, može i tamo.
Ja volim da čitam takve "putopise" jer su na neki način ipak od pomoći tuđa iskustva. Čovek je prošao Grčku i uzduž i popreko, za razliku od nas koji smo tamo bili par puta i obišli nekoliko plaža.
Odgovori