Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Re: Grčka

Post od Jumbo »

Mora da ima recept i u apoteci da udare pečat i zaheftaju fiskalni račun.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pa ko Nidzo kaze da sam kupovao lekove samoinicijativno, radi se o antibioticima i imam recept s tim sto se radi o privatnom lekaru pa je i recept onako na papiru a uz to imam i racun sa potpisom i pecatom koji doduse nije fiskalni, kapiram da bi mi dali fiskalni da ga inace izdaju. Za lekove imam fiskalni.

Malopre sam im poslao mail da se "najavim" jer ja nemam klasicnu polisu jer saradjujemo poslovno sa njima nego imam samo karticu visegodisnjeg osiguranja koja traje koliko i kreditna kartica uz koju sam je i dobio tako da formular na sajtu nije prilagodjen tom vidu osiguranja (trazi se broj polise koji nemam, ime ugovaraca osiguranja, pretpostavljam da je to Banka ali nisam siguran itd.)

Sve u svemu, 20 evra lekar + 20 evra lekovi, moglo je da bude mnogo gore.

Inace, to "upucivanje" na lekara mi je totalno maltretiranje, prvo garant ne znaju ni da postoji nesto sto se zove Pelion pa bi me verovatno uputili u Solun, drugo, covek nekada nema vremena da se zajebava i da ih zove, i to kosta uostalom i to dota, pa te stave na cekanje dok tebi prolazi vreme, nekada moras hitno da se javis lekaru. Znaci neka plate i nek ne jedu go.na, kada im se placa premija onda je sve super.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Imao sam isto iskustvo, isto privatni lekar sa ordinacijom u hotelu, isto antibiotici i jos neki lekici. Kada smo se vratili u zemlju, predali smo sve u Delta Generali i posle par dana dobili u evro koliko smo i potrosili.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne kažem da neće da refundiraju, samo sam naveo ispravnu proceduru. :-) Možda sve bude OK.

Tapatalk Pro
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Nista od refundacije, imam ucesce 50 evra.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Pa tebi to kao kasko.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za nas troje je polisa bila oko 30e tako da nije strašno.

TT
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Da, ja to osiguranje ne placam, bar ne direktno vec sam ga dobio sa karticom pa nisam ni birao uslove. To sluzi za bas neki veliki problem ne daj Boze.

Sutra se vracam u Srbiju. :uplakan:

Bili smo u Volosu, isli u Kala Neru, vozio sam na jug do Miline. Sin konacno razbio strah i poceo da pliva !! Sve u svemu savrsena lokacija i lepo i kvalitetno letovanje. Nasih ima u tragovima, u nasem kompleksu mi smo jedini.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Prođe brzo, mada lepše na moru nego na šljaci.

:-)

Tapatalk Pro
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Stigao sam iz Grcke. Secate se da mi je prosle godine pri povratku pukla soferka ? E ove godine zamalo isto da mi se desi s obzirom da me je tako jako pukao kamen koji je kamion u mimoilazenju bacio na mene da mi uopste nije jasno kako je ostalo citavo, eto ocigledne razlike izmedju markiranog i kineskog stakla. Zena je mislila da je pukla guma !? Naravno, nije proslo potpuno bez posledica s obzirom da na sred soferke sam zadobio 3-4 ostecenja, nije napuklo ali je kao skinut povrsinski sloj, od udarca...

O putu kroz Makedoniju je sve receno mnogo puta ali kao da to nije dovoljno. Niko od njih vise i ne ocekuje nov asfalt ali da ne mogu da ZAKRPE rupe na autoputu i onom magistralnom delu, onda one bukvalno lansirne rampe, meni je to potpuno neshvatljivo. Evo 5 godina uzastopno kako idem tim putem i jedna jedina zakrpa nije uradjena, odradili su samo nov asfalt tamo oko veleskog jezera... nisam siguran da igde postoji tako vazan i prometan put da je toliko ocajan... jos se i naplacuje... svaki auto koji preveze taj put i doveze kuci zivog vozaca i saputnike moze se zvati autom herojem...

Guzve nije bilo, od smestaja do moje kuce ima tacno 830km. Ukupno sam presao nesto manje od 2000km.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Noćas sam se vratio sa mora. Krenuli smo oko 2000 (1900 po "srpskom" vremenu) i stigli u Mitraju oko 0330. U povratku gužve nije bilo nigde, osim male gužvice kod Niša i na Bubanj Potoku (do 10 minuta, stim što sam na BP prvo stao na prvu rampu, pa sam skontao drugu rampu iza koja je bukvalno prazna - za razliku od prve koja je, blago rečeno - krcata!!!). Granice do 5-10 minuta, Makedonija je solidna (uz veliki oprez). Sve u svemu, zadovoljan sam putem - vožnja u okviru ograničenja, od 80 do 140 km/h - u zavisnosti da li je magistrala ili ap.
Što se tiče Olimpik Biča, utisci su odlični. Realno, ja sam se malo smorio, jer za plivanje nema nikakvih uslova - em što moraš otići 100 metara od obale da bi lepo i ronio i plivao - em što ima meduza. :kezo:
More jeste mutno (zbog plićaka, stoga najmanji talasi dižu pesak sa dna) i ima "trave" (što je znak da je voda čista!).
Što se dece - uslovi su odlični. Plićak za brčkanje, pesak za kule i valjanje po istom....ono, sa drugim ljudima pričam i pravim kule od peska dok nam se deca brčkaju u moru... :rofl:
Smeštaj smo imali na samoj pešačkoj zoni, iznad picerije Piperia (preeedobra pica, a prekoputa "giroserija" Do Eat sa odličnim girosom). Evo i jedne sličice iz večernje šetnje. :sesir:
Slika
Što se tiče parkinga - u samom naselju nema ništa posebno, a na prilazu iz pravca paralije i sa druge strane OB postoji neki improvizovani parking...na šta mi je auto ličio posle 10 dana.... :kuku:
Slika

Uglavnom, fino je bilo...iskupali smo se, nabacili lepu boju i uživali. :doubleup:
Poslednja izmena od Martin u 28 Avg 2014, 22:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Odg: Grčka

Post od Uroš S. »

Ogi napisao:Ja samo da kazem da je Grcka takav zakon da nemam reci ! A Pelion je nesto posebno.
I ja to mislim i obožavam Grčku, a onda sam otišao u Hrvatsku.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

U kojoj si ti Grčkoj bio? :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Prilično svuda, na konvencionalnim mestima i na 'egzotičnim'(Krf, Pefkohori, Parga, Ios, Paralia) . Lepo je, odlično je i ići ću opet sigurno, ali ću gledati da idem pre u HR.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Do 90-ih sam išao u CRO, pa posle bio pre 5 godina 2x u Istri. Od tada 4x na Sitoniji sa klincem. Ne bih menjao Grke i Grčku za CRO, a tamo mogu i za džabe da idem (Baška Voda kod Makarske, Premantura kod Pule).
Odgovori