Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Ne brže od života!

Post od stefanan »

Uroš S. napisao:Jel postoje pravni sistemi u kojima tužilaštva snose posledice za svoj (ne)rad i kakve su npr te sankcije?
Spremao sam ovo izmenjeno KPP u januaru i ne secam se da su u knjizi pominjali tako nesto (a znas da vole da navode primere iz uporedne prakse).
U sustini bi verovatno trebalo da postoje fakticke posledice kao u americi, da bolji tuzioci napreduju ali kod nas od toga nema nista
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To piše u ugovoru o radu :)

Za svakog propuštenog ubicu 10% od plate :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A kako ti znas da je neko ubica ? Dok ga ne osude on je samo osumnjicen za ubistvo :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Paja napisao:Ne znam ni ja. Čekam Cosma da nam objasni. :mrgreen:

Može zato što nemaju gram odgovornosti za svoj rad. Evo danas vest da je pravnosnažno oslobađajuća za jedan od predmeta Kolubare. Da li će neko da strada zbog toga? Neće narano, a svi mi ćemo da platimo par miliona advokatskih troškova okrivljenima.
Posto je Apelacioni sud doneo oslobadjajucu presudu, to moze jedino da znaci da je tuzilastvo sjebalo stvar i nije obezbedilo adekvatne i cvrste dokaze tj. traljavo su odradili sve. Vidim da im je i zalba odbijena. Jos jedna stvar koju sud treba da promeni malo je pritvor i duzina istog. Recimo ovde je bilo slucajeva da se ljudi za neku sitnu kradju drze u pritvoru po vise meseci, a da ljudi osumnjiceni za teske pronevere budu u pritvoru jedva mesec dana ili krace. Nidje veze.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

H4wkeye napisao:Posto je Apelacioni sud doneo oslobadjajucu presudu, to moze jedino da znaci da je tuzilastvo sjebalo stvar i nije obezbedilo adekvatne i cvrste dokaze tj. traljavo su odradili sve.
Ili to ili dela nije bilo od početka. Tu dolazimo do sledećeg problema, a to je kontrola optužnice. Kad se optužnica napiše i uruči svi imaju pravo na prigovor, a sud bi morao da ima više hrabrosti i da na tom nivou prekida ostupke za koje je očigledno da nema dokaza, ali oni to ne rade.

Problem pritvora je posebna priča. O tome sam više puta pisao i nemam snage ponovo. Ali dužina pritvora nema direktne veze sa krivičnim delom za koje se nekome sudi već sa postojanjem razloga za pritvor, a ti razlozi se jaaaaaako slobodno tumače i tu nastaje igranka.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Uroš S. napisao:Jel postoje pravni sistemi u kojima tužilaštva snose posledice za svoj (ne)rad i kakve su npr te sankcije?
Tipican primer su ti pravni sistemi gde se tuzioci biraju direktno na izborima. Samim time mu funkcija bude vise pod lupom javnosti.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Losa procena vozaca autobusa, ali tekst je hit :kezo:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/488395 ... ref=fbblic

edit: promasih temu, treba u "Kršenje saobraćajnih propisa - FOTO i VIDEO"
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Rakhil napisao:
Tipican primer su ti pravni sistemi gde se tuzioci biraju direktno na izborima. Samim time mu funkcija bude vise pod lupom javnosti.
Glupo je uopšte pričati o sistemu dokle god sudstvo ne postane nezavisno a to će se ovde desiti, nikad :)
Zna se kako se postavljaju sudije, tužioci i glavešine u mupu, otuda i nema mesta čuđenju onakvoj izjavi tužioca
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kvar motora na Mišeluku ili nešto drugo? http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Poli ... eluku.html
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mene zanima da li uopšte familija Divac ima Kantrimena ili je ovaj običan jedini Mini?

Btw, ko je Ana, ćerka?

edit: Hm, gledam sad ovaj snimak, jel sam ja poludeo ili se na ovom "obrisanom" snimku nalazi običan Mini?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I ja vidim obican, ali ne razumem koje mogucnosti otvara pojavljivanje ovog snimka.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima neki beli auto na početku?

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Otvara mogućnost da je ipak drugi krivac a da je sve sa Kantrimenom farsa.

Doduše, nema mi logike da je blicu uopšte dat "pogrešan" snimak, pa da su ga onda skidali i menjali da je stvarno sve štela ne bi se takav kiks dogodio.
Odgovori