Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od bane valjevo »

stefanan napisao:Bravo Bane :)
Jel ujeda ili to samo ovaj moj antihrist ? :kezo:

Da ujeda, grize, grebe... Na pocetku je bila super, valjda je bila premala da bi bilo sta mogla da uradi. Negde oko trece nedelje, mozda cak i cetvrte all hell broke loose. Bila je bukvalno nesnosna, a zubi kao zileti... Kasnije se malo stabilizovala...

Trenutno je u procesu menjanja zuba, tako da sada ponavljamo ciklus, ali nije toliko strasno...

Problem sa njom u ovom trenutku je taj sto je jako agresivna kada jede. Pokusavamo da to iskorenimo tako sto je hranimo iz ruke, dodajemo u cinijicu, mazimo, sklanjamo ciniju sa hranom itd, ali bez vajde. Takodje je zajebana kad joj se spava, tako da mozda i nije problem agresija neko naprosto karakter i temperament psa (citaj nadrkani kreten i namcor)

Sa drugim ljudima je savrsena, iako je zensko neretko se upiski kada vidi nekoga ko hoce da je mazi, makar ga videla po prvi i jedini put u zivotu. Sa drugim psima, muzjacima ili zenkama je slicna situacija, tako da je generalno jako druzeljubljiva u svim varijantama...

EDIT

Za sve fensere i hipstere...

http://youtu.be/LvzVpw9hWbs
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Ovo joj je omiljena pozicija za dremku, resetke kao jastuk

Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Medved pravi. A cenim da bi odgrizao ruku onome ko pipne devojcicu :kezo:
http://www.youtube.com/watch?v=uBTaMDfRFtI#t=25
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ja mislim da bi na te ujede stenaca trebalo uzvratiti slicnom merom, tj da ga/je lupite po dupetu nekom motkom (neka grana da je elasticna) ili novinama (sa novinama moze i po njusci). Ne kazem da psa treba prebijati, treba ga malim intenzitetom "udariti" tom motkom/novinama cisto da shvati da te ne sme grickati.
Ili ako imate problem sa psom koji skace na vas, jednostavno mu nogom stanete na zadnju sapu dok se prednjim naslanja na vas. Naravno ni tu ne treba preterivati sa intenzitetom.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Tako neko ko ne zna šta radi (većina vlasnika pasa) može samo da napravi još goru stvar. Da pas počne da se plaši, da ne shvati zašto je kažnjen, da uzvrati tebi (ili nekom sledećem ko ga zgazi na šapu...) itd. Kod štenaca je normalna pojava da grizu, reže i tako se igraju. Ne mora odmah da znači da je pas toliko domintantan da će kasnije biti problem.

Inače, skakanje se može rešiti mnogo elegantnije, tako što nagradiš psa svaki put kada ne skače. Kroz nekoliko treninga biće sve ok. :)
Isto važi i za izlazak iz boksa/kaveza: puštaš psa kada ne skače i kada je miran. Brzo oni skapiraju da skakanjem ništa ne postižu.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Ovaj moj kreten je zna da ne treba da ujede,ali je zabole za to. Igramo se neko vreme lepo, i ona krene da ujeda. Svaki ujed,ja nju ustinem,ali ona ne odustaje vec sve vise krece i na kraju se toliko iznervira kad joj ne dam vise da me ujede jer je uhvatim za vrat da poludi i krene da trci u krug i glodje od besa neku flasu :kezo:

Za kucicu je naucila manje vise,pravi i dalje probleme ponekad kad je neizigrana pa hoce da ostane napolju. Ali je skontala da ce u kavezu dobiti hranu pa to olaksava stvari
Evo jedna slika,proteze se jer je prespavala ceo jutro
Slika
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Uf,kad se samo setim dana kada je Bak bio kuce...sta je on nama radio,a zubici k`o zileti :D
Doduse,on koliko je infantilan i kakva je maza i sad sa 4 i po godine je isti onakav kakav je bio kad smo ga uzeli :D
Mada,tacno oseti po glasu kada nesto bas niskako ne sme,a kada :ne bi trebao"
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Mila je provalila da joj je upala kasika u med i da moze skoro sve da radi. Kali je tek povremeno ulazila u kucu i znala je da se ponasa,legne u hodniku i to je to.
A ova napravi haos,i dalje ne shvata da ne treba da prelazi prag i ulazi u kucu,gospodjica cim su otvorena vrata zapuca unutra i sama se setka po sobama. Isteras je,ona odmah udje cim okrenes ledja :uf:
Bas voli da se inati... I za sada jedino caleta slusa kad se razdere, mene kako kad, bas kad poludim ona skapira da nema zezanja, kevu ne ferma 2%
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Burazer od tetke ima Vucijaka, koji je bio sladak samo prvih par meseci, i onda je postao zvrina.
Burazera slusa, jedino s njim moze bez povodca da se seta i da nece da se odvoji od noge. Teca kad ga seta, moze bez povodca al zna da otrci kad vidi drugog kera ili njemu nesto zanimljivo.
Voli da rezi na nepoznate..
Tetka ne moze nikako da ga seta jer je vuce kao sanke :kezo:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

KAd im je neko kuci, ovaj se ne odvaja od njega, tacnije gleda ga kao uljeza...
Ako ustanes do wca da odes, odmah je ispred tebe i onako neprijatno te gleda :rofl:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Bas je lep :bravo:
Pravi traume ljudima koji dodju u posetu :kezo:
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Bak u svom prirodnom stanistu :
Slika

A,isto svi dobijaju frasove kada ga vide,ili ne daj Boze,samo cuju :D A,on je stvarno ogromna dobrica i maza
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ahaaa :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Bukvalno, ima jedan komsija takvu mazu od nemackog ovcara, i stvarno je maza. Dok jedan kreten nije resio to da testira sa vlasnikom,pa se dogovore da ga kao udari. Epilog- Astor mu skocio na grudi i oborio na zemlju, da ga vlasnik nije zadrzao verovatno bi ga prilicno povredio jer je bio spreman da ujede

I Bak je prelep :)
Ne znam dal ste svesni koliko je tesko naci ovako normalne,radne NO. (pod normalne mislim na NEizlozbene,krupne primerke, bez spustenih nogu). Ja sad kad sam gledao naleteo sam na razne, neki su bili sinovi svetskih prvaka bla bla, na kraju sam kupio od lika u GM koji ima zenku kao kucnog ljubimca pa je pustio da se pari.
Ovi odgajivaci u sve fanatici i najbitnije im da kuce ima tacnu duzinu usiju,kilaza u gram, zadnje noge pod odredjenim uglom,a kucice po ceo dan u kavezu drze :glavomuzid:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Juce sam isprobavao nesto kameru na telefonu i napravio nekoliko fotki mog medveda :D

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Te odgajivace, sto drze kucice da bi zaradjivali, i prema njima se odnose kao sa masinama bi sve zabranio.

ja imam zenkicu, i isto sam prodavao stence, ali nikako da bi zaradio sad neke pare i da bi pario po nekim rodoslovima i vodio na glupe izlozbe, najnormalnije sam prodao obicnim ljudima, vecinom su kucice kupili bas maloj deci, po razumnim cenama, kad cujem tamo neke stotine i hiljade eura, neke sampione, i ostale gluposti pobesnim. takvima ti sampioni cuce po kavezima cesto metar sa metar i zive bas ko u zoloskom vrtu, strasno je to.
meni je pas 90 posto vremena pusten po dvoristu, jedino je u boksu kad niko nije tu, ili kad neko dodje pa ne bih da mu pas smeta i ostalo...
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Odgovori