Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Re: Putevi u Srbiji

Post od Libero »

Pitanje i pomoć...

Juče sam u večernjim satima, kod savamale, oštetio prednje gume i felne. Felne ulubio, a gume su mi na tim delovima
dobile "stomak".
U pitanju su aluminijusmke felne, i nove novcijate gume, stare 10ak dana.
To sam malopre video kad sam prao kola, tačnije felne. Hoću da tužim nadležne i da tražim oštetu. Pošto ovo nije normalno. Vozio sam maksimalno 40km/h. Ništa video nisam samo je lupilo, mislio sam da će točak da mi otpadne.
Pošto sam žurio, pustio sam volan video sam da nije "povukao", i nastavio sam dalje.
Pošto nisam čitao detaljno pravilnik o vožnji po Srbiji, dal posle svake vožnje trebam da izađem iz kola i da detaljno
proverim kolko su mi delova na autu a kolko su mi ispali u toj vožnji... :glavomuzid:
Spreman sam da plasiram u sve medije, ako treba do Strazbura ću se goniti sa odgovornim. Ovo je prevršilo svaku meru.
Kome prvo da se obratim za štetu? Ko je nadležan za to?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mislim da prvo treba da pozoves policiju koja ce da sacini zapisnik, a zatim da ti napise prijavu za ne prilagodjavanje voznje uslovima puta.
A ako imas kasko, idi odradi to na kasko i zajebi tuzbe..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Libero
Reactions:

Post od Libero »

Day Walker napisao:Mislim da prvo treba da pozoves policiju koja ce da sacini zapisnik, a zatim da ti napise prijavu za ne prilagodjavanje voznje uslovima puta.
A ako imas kasko, idi odradi to na kasko i zajebi tuzbe..
Kakvo prilagođavanje??? Jel si ozbiljan?

Inače, nije Astra u pitanju na svu sreću...nego Golf...i naravno da nemam kasko za njega...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Mozda ce neko reci da je muljanje, ali, ako planiras da krenes u borbu za odstetom, mozda ne bi bilo lose da ides tamo i da od tamo pozoves muriju, da se na licu mesta napravi zapisnik i slika.

Sent from my HTC One V
Libero
Reactions:

Post od Libero »

Svakako ću da odem, ali gde? Kome da se obratim za to? To je problem.
Svakako da je zbog štete, to je sigurno 200 evra šteta. Ali još više iz principa, da je nedaj bože bio motorista, sad bi bio vrv pokojni već...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja ti kazem kako je meni bilo kad sam naleteo na prepreku koju putari nisu sklonili (postolje od znaka za signalizaciju radova)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam mislio na lice mesta, tamo gde si udario. Uverljivije je, iako nista ne mutis.

Sent from my HTC One V
Libero
Reactions:

Post od Libero »

Šta mogu da mutim, udario sam u ne znam ni sam šta, kontam neki krater na sred ulice sa 40 km/h u centru Beograda.
Pa ne znam kolko trebaš biti lud da oštetiš nove novcijate gume i felne...
Misliš da odem tamo stanem, pozovem policiju, kažem da sam udario sad i da dođu?
Ili da im lepo kažem da sam udario sinoć?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Možeš da se slikaš ako im kažeš da je bilo sinoć. To mora odmah da se prijavi i da ekipa izađe na lice mesta. Naoružaj se strpljenjem.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nema od toga nista...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako ćeš da se žališ nekome, onda je to jedini način. Moraju da naprave uviđaj, pa kad dobiješ izveštaj onda ideš dalje. Verovatno Beograd put ili Putevi Srbije, neko od njih je nadležan. Koliko sam informisan ovako sa neta, uglavnom su ljudi dobijali odštetu ako odrade proceduru sa lica mesta.

A ovo što ti kaže DW da pišu prijavu za neprilagođenu brzinu, to im je po defaultu. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Delija napisao:Nema od toga nista...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Batajnička petlja od novembra
http://www.beobuild.rs/read.php/693.html

U martu ove godine ponovo su pokrenuti radovi na glavnom vijaduktu petlje Batajnica, i sada se ovaj veliki objekat nalazi u završnoj fazi gradnje. Tokom leta završeno je rušenje starog i izgradnja novog vijadukta, pa bi novi pravac mogao biti pušten u saobraćaj već prve nedelje novembra.

Pošto je u prethodnom periodu završeno premošćavanje Batajničkog puta, radovi su se premestili na nasip, gde se trenutno postavljaju kanalizacione cevi i priprema podloga budućeg prilaza mostu. Novi vijadukt koji je izgrađen povezaće Novosadski autoput sa Obilaznicom u punom profilu, što će omogućiti da sva vozila u tranzitu budu preusmerena na nju, dok će Novi novosadski put postati lokalna gradska saobraćajnica.

Međutim, pored glavnog ukštanja na ovoj petlji, veze autoputa sa lokalnim putevima u Batajnici podrazumevaju izgradnju većeg broja prostorno zahtevnih uključenja i rampi. Čitava petlja se prostire na impozantnih 100 hektara, pa su se tokom procesa eksproprijacije javili brojni problem sa vlasnicima na više građevinskih parcela. Realizacija ovog projekta je zbog toga doživela višestruko probijanje rokova, a prvo otvaranje najavljeno je još 2012.

Dobra vest je da su konacno rešeni imovinski problemi na rampama za vijadukt u pravcu Dobanovaca, pa će se nastaviti gradnja ove dve rampe čim stigne građevinska dozvola. Na gradilište je za te potrebe već dovedena mašina za bušenje šipova i sve je spremno da otpočnu radovi. Sa ovim pozitivnim obrtom i jako dobro iskorišćenom ovogodišnjom građevinskom sezonom, petlja Batajnica u osnovnoj funkciji mogla bi da bude otvorena u relativno kratkom roku.

Svi betonski radovi na glavnom pravcu će biti završeni u narednih 15 dana, posle čega ostaje zaštita konstrukcije i postavljanje asfalta. Ukoliko vreme posluži naše neimare, otvaranje novog vijadukta se očekuje prve nedelje novembra. Pored toga, nasipi za ulazno-izlazne rampe vijadukta ka Novom Sadu su takođe pripremljeni, a do novembra biće završena i manja petlja sa mostom za vezu između autoputa E75 i Novog novosadskog puta.

Nakon otvaranja ovih delova petlje početkom novembra, radovi se još neko vreme nastavljaju na završetku preostale dve rampe na pravcu ka Dobanovcima. Njihovo kompletiranje se očekuje ubrzo posle toga. Ostaju imovinski problemi na trasi budućeg Batajničkog bulevara, pa na tom delu projekta jos uvek nije moguće govoriti o konkretnim rokovima.

Izgradnja petlje “Batajnica” finansira se iz kredita Evropske investicione banke, a vrednost radova je procenjena na skoro 40 miliona evra. U prilogu pogledajte trenutno stanje radova.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako odrade do kraja novembra biću izrazito impresioniran. Prolazim tuda svaki dan.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Bilo bi stvarno krajnje vreme da ovo završe, ovo do sad s ovom petljom me asocira na Skadar na Bojani.
Odgovori