Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od Grujic »

Pa i treba, dzabe sta ja imam od toga sto se neki model rerko krade ako bas moj bude taj? Ne treba sad nacionalna garda da cuva kola, al bar neka zastita da se ima
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Treba zaštitu auto da ima, tj najmanje se mora imati alarm.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dobro, ja imam Focusa sa alarmom i blokadom, u garazi, i generalno jako pazim gde parkiram i kako. Jel za mene vazi sve isto kao i za nekog sa Golfom koji parkira u mraku u blokovima? Pricam o generalizaciji, ne da ne treba imati nista.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ti si onda okej. U svakom slučaju igra ulogu statistika, tj šta je verovatnije da će neko da ukrade - to treba dodatno zaštititi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Rakhil napisao:Aj ne baksuziraj, zivota ti. Ako cemo tvojom logikom, treba svi da imamo zeder i alarme bez obzira sta vozimo i gde parkiramo.

I treba da imamo - bar nešto. Što više to bolje. Meni su do sada ukrali dva auta (nijedan nije imao nikakvu zaštitu) ali treći zato neće sigurno... :kafa:
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Bitno je imati bilo šta od zaštite, jer automatski odbijaš bar 95% potencijalnih lopova za tvoj auto na prvoj lopti.
A to da se Honda ne krade...mom dobrom drugaru, su novu Hondu Accord, probali iz garaže da mu ukradu.
Prvo mu obili kapiju, onda su pokušali garažu, ali su iz nekog razloga odustali. Pošto je to bilo možda oko 3,4 ujutru,
sigurno ih je nešto omelo. Jednostavno tipovali su ga.
Bez pardona što su svo četvoro bili kod kuće, spavali su nisu čuli ništa. Sve se krade nažalost....
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ključno je "probali" :mrgreen: Ali skoro je bila vest - najkradeniji automobili u npr. US su upravo Honde :)
during 2013, according to the NICB, with total units cited:

Honda Accord, 53,995
Honda Civic, 45,001
Chevrolet Silverado, 27,809
Ford F-150, 26,494
Toyota Camry, 14,420
Dodge/Ram Pickup, 11,347
Dodge Caravan, 10,911
Jeep Cherokee/Grand Cherokee, 9,272
Toyota Corolla, 9,010
Nissan Altima, 8,892
Ali kod nas se u principu ne krade već odnosi, na HCS forumu je bila priča o jednom slučaju ali to na kraju i nije bila krađa (?!)
Boringly average, but also perfect for school run mums
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

Svaki auto treba da ima neku vrstu zaštite, nema više pravila ''ovaj se krade, onaj se ne krade''.
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

sa novim kolima dosta ljudi prave grešku što se oslone samo na Kasko.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Rakhil napisao:E jebiga sad, taj sto je ukrao Alfu 75 je hteo bas taj auto, ne ulazi mi u statistiku trazenosti vozilo cijeg lopova mozes posle da nadjes na ARCS forumu, recimo :kezo:
Stvarno ne vidim zasto bi neko ko vozi slabo trazen auto ispanicio ako je iole pazljiv sta radi i gde ga ostavlja.
:kezo: jedna od 4 1.8 Turbo u Srbiji, na vidnom mestu sa alarmom i još jednom zaštitom . ni staklence nisu našli , samo je nema.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Wicker, kada budes predstavljao svoju 75icu, slikaj i tu da vidimo u kakvom je stanju. :kezo:
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

Libero napisao:sa novim kolima dosta ljudi prave grešku što se oslone samo na Kasko.
To je tek posebna priča. Ne znam, ja ne bih mogao da imam auto bez bar jedne zaštite.

Sećam se kada vozio sam Golfa trojku, od 2001 - 2004god. Imao sam na njemu lavlju kandžu i Bullock za pedale + neki alarm sa kojim je došao. Ne izađem ni do kioska a da ne stavim kandžu, da ne pominjem da sam kao i sad svakodnevno išao u Beograd.

Sreća pa je volan bio takav da je kandža bila jako mala, inače bih se nabildovao :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kuzmanovic napisao:Wicker, kada budes predstavljao svoju 75icu, slikaj i tu da vidimo u kakvom je stanju. :kezo:
:zbunjen: :kezo:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Nije bas u duhu naslova, vise kao neka kulturna, fina kradja...

http://forum.cars.rs/forum3/viewtopic.php?f=2&t=12975
Želim da prenesem svoje sveže i gorko iskustvo sa kupovinom automobila.
U auto kući “Kompresor” u ulici Žorža Klemensoa 19 u Beogradu sam sklopio ugovor o kupovini vozila Nova Dačia Daster. Prodavačica je bila veoma ljubazna i u ugovor mi je unela i aluminijumske felne koje dobijam kao poklon.
Par nedelja posle me je ponovo pozvala ista ljubazna prodavačica i ponudila mi da učestvujem u akciji - besplatni kasko i obavezna registracija ako platim auto unapred. Ponovo odem, porazgovaram, pristanem. Sutradan dođem sa novcem, gotovinom. Ona me upita - želite li da date novac meni ili da odemo do blagajne? Hm. Idemo do blagajne. Novac dam blagajniku, on izbroji, stavi novac u fišek i vrati prodavačici. Vratimo se za njen sto, potpišemo novi ugovor sa svim detaljima i potvrdom o plaćanju. Sve potpisano i pečatirano.
Ono što sledi može se pretpostaviti. Posle par nedelja pozovu me iz auto kuće i kažu da imaju problem. Pitaju šta sam i koliko platio. Odem kod njih. Bivši generalni i sadašnji zamenik generalnog direktora. Desila se prevara, novac nije uplaćen na naš račun. Radnica suspenodavana i prijavljena policiji. Objasnim im da sam novac dao blagajniku, kako je blagajnik izgledao, on je vratio prodavačici, ne znam ko treba da uplati na račun. Imam potvrdu da sam platio. Zgledaše se za trenutak. Rekoše mi da treba da odem u policiju i dam izjavu. Ne pominju automobil. Ispričam sve i u policiji. Nisam jedini. Izgleda da nas ima 3-4 koji su prevareni. Pošaljem pismo Kompresoru - kažem da nije u redu, imam sve potvrde i ugovore, sve se desilo kod njih, nije moje da isterujem pravdu sa prodavačicom. Ona je njihova kao i odgovornost za sve što se desilo. Odgovor: mi smo ozbiljno privredno društvo, štitimo svoje klijente, bićete obavešteni za 10-15 dana. Prođe mesec dana. Ponovo pitam - šta se dešava, auto samo što nije stigao iz fabrike. Sutradan konačan odgovor - na osnovu procedura i svega ostalog mi smo utvrdili da vi niste novac uplatili na blagajni. Preporučuju da se pridružim ostalim oštećenima u tužbi protiv prodavačice.
To je cela priča za sada. Preostaje da se pokuša pravnim putem što će da traje i košta. Iako slučaj deluje i sa pravne strane čist, ko može da garantuje ishod? Kažu mi neki - vlasnik firme je taj i taj, veze sa politikom, medijima, pravosuđem. Šta je - tu je. Ako ništa drugo, mogu da se izjadam na ovaj način.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ima u temi dobro veče... Neverovatna priča.
Odgovori