Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Fiat 500L

Post od Saša »

1.4T sa plinom, gledano u parama... Naravno, ne znam mu tačnu potrošnju ali cenim da su u lovi tu negde (a potajno se nadam se da 1.4T troši i manje)... :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za 16k + doplate se vidim u Octaviji 1.4 TSI.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Za gradsku vožnju, pre bih mali MPV nego sedan.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Jazz ostaje, traži se upgrade koji menja Fabiju 2.0. Naravno, van grada bi se putovalo većim kolima. A tu treba i veći gepek od 400 l.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Saša ja volim benzince i da sam mogao da biram 1.4 Tjet ili 1.6 Mjet verovatno bih izabrao Tjet, ali to ne znači da bi racionalno odlučio.

Svi tvoji argumenti su načelno tačni ali u realnosti teško da piju vodu.

Jeste Tjet jači, ali ta razlika bi jako retko dolazila do izražaja.

Jeste Tjet i tiši na papiru, ali je pitanje kakav je u praksi jer dizeli uvek imaju daleko bolju izolaciju. Kod mene motor čuješ da štekće kad su otvoreni prozori, a motor hladan. Kad su prozori zatvoreni jedva da se čuje. Drugo pitanje je koliko su glasne plinske dizne na Tjet-u. Na kraju me ne bi iznenadilo da Mjet ispadne tiši.

Priča o dva rezervoara koja povećavaju domet je apsolutno nebitna. Svi koji voze na plin voze na plin i njima je vožnja na benzin kazna, a i u realnim uslovima veći domet može da bude prednost jednom godišnje kad se krene na more, a neće biti ni tad jer ćeš tankovati plin čim bude pri kraju.

Priču o smrzavanju dizela zaboravi kod modernih motora i modernih goriva. Jeste se desilo zimus nekoliko slučajeva, a razlog je bilo loše gorivo kupljeno na lošim pumpama. Ko sipa na Daki petrolu i sličnim nek snosi posledice. Sam je birao.

Što se mene tiče Mjet je jedan ozbiljno dobar zaokružen sistem koji se pokazao bez ozbiljnih mana. Za razliku od njega ugradnja plina u turbo bernzinca me ne privlači ni malo, a s druge strane svi ti plinski sistemi su budževine. Može njih da ugradi fabrika, ali za mene oni neće biti OEM sve dok ne naprave vozilo koje ide na plin, koje ima plinski rezervoar na mestu benzinskog i neki malecki benzinski rezervoar. Kad mi stave bocu u gepek isto mi je da li je stavio Fiat ili Rašić.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Heinz napisao:Za 16k + doplate se vidim u Octaviji 1.4 TSI.
Slatke muke... No kod 500L za tu cenu već imaš lepu opremu + fabrički plinski uređaj... I mnogo cool i svež auto... :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Heinz napisao:Jazz ostaje, traži se upgrade koji menja Fabiju 2.0. Naravno, van grada bi se putovalo većim kolima. A tu treba i veći gepek od 400 l.
Kao vangradski auto Oktavia je pun pogodak.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pajo, ja imam verovatno najbučnije dizne na planeti i opet se čuju samo kad stojim na semaforu (i to ako baš obratim pažnju, odnosno naćulim uši), zato što je motor ultra-tih... Čim dodaš gas taj zvuk nestaje u zvuku motora i točkova... 120 konja je 120 konja, kako god da okreneš, trebali ti ili ne... A bolje da ih imaš nego nemaš. Jeste da je benzin "kazna", ali evo ja se sutra samokažnjavam jer nameravam da napravim 100 km na benzinu, verovao ili ne... itd, itd...

I ne bih se složio da nema razlike između fabrike i naknadne ugradnje, ima, itekako, no to smo već davno prežvakali pa da se ne ponavljamo... :)
Poslednja izmena od Saša u 06 Sep 2014, 13:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

500l za 15-16k nema alu felne (+400€), maglenke (+150€), metalik boju (+400€), ili automatsku klimu (+600€).
Da ne spominjem što su grejači sedišta tek u najjačem paketu i to uz doplatu +550€. Neka hvala.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

A u kom su paketu grejači sedišta kod Oktavije?
Zar se kod Škode metalik boja ne naplaćuje posebno?
Zar ne bi bilo bolje uzeti lounge paket nego doplaćivati za klimu, alu felne?
Za duža putovanja je sigurno oktavija bolji izbor. Ne znam doduše kako je rešena zadnja klupa na novoj, na pošloj mi je bila prilično neudobna.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ne znam čemu fajt, samo sam rekao da za 16k + doplate sebe vidim u Octaviji.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Više auta za iste pare realno. Doduše 500L je trendy, Škodilak nije.

Ali pošto tema nije Octavia nego 500L, neću da napišem da i ja sebe vidim isključivo u njoj ako bih kupovao nov auto.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Babe i žabe :kuku:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Danas videh bordo metalik 500L. Nisam viđao ranije... Izgleda da su ubacili nove boje...

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Heinz napisao:Ne znam čemu fajt, samo sam rekao da za 16k + doplate sebe vidim u Octaviji.
Moj post se više odnosio na tvoje obrazloženje.
Pitanja sam postavio zato što mi nisu jasne pojedine zamerke.
Siguran sam da bi i ja dobro razmislio pre nego bi se odlučio za 500l (naročito ako mi auto treba uglavnom za putovanja, zapravo u tom slučaju gotovo sigurno ne bi on bio moj izbor), ali svakako mu ne bi kao zamerku stavio nešto što se kod svih (u tom cenovnom rangu) doplaćuje, kao metalik boja, grejači sedišta... pri tome nisu grejači 550 evra, nego čitav paket u kome su grejači samo jedna stavka.
Dakle, nije fajt, nego pitanje zašto baš te zamerke od svih mogućih.

@bozza1979
I? Stoji li mu ta boja?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori