Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od ADrei »

Laki021 napisao:Ebi ga to je drugi problem, kad bi tako gledao onda bi trebalo bojkotovati i placanje PDV-a i svih nameta, ne moze tako drzava da funkcionise.
ja sve koje znam bojkotuju, u manjoj ili vecoj meri ;)

da ne zalazimo u detalje mislis da je ovaj primer najpriblizniji auto forumu... eto ja imam druga koji je lepu lovu zaradio preprodajuci automobile, vozi auto od 40k eura koji je sam kupio a nema ni jedan dan da je bio zaposlen, ne placa nikom nista...

sa druge strane ti otvoris auto plac, placas lokaciju, placas PDV na zaradu, placas radnike + doprinose za njih, pa jos pored toga moras da das i neku garanciju na tog lesa koji prodajes...

eee vidis, tako je manje-vise u svakom poslu :) za firme su sve kazne do 1.000 000 din, a ako nemas firmu onda su kazne 0 din
Poslednja izmena od ADrei u 09 Sep 2014, 16:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

http://youtu.be/HzeLjCUn5rY

Fina reklama za Cortanu :D Dodajte slobodno video okvir, nema na tapatalku...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Laki021 napisao:U principu das mi 10% profita Telekoma i ja cu se ubiti da taj Telekom posluje dobro jer je meni tih 10% ogromna cifra, a nusprodukt je da ce i ostalih 90% biti takodje super brojka.
A onda shvatiš da možeš da uzmeš 20% ako kreneš da se tališ s ovim i onim i ode mast u propast.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Laki021 napisao:
Rakhil napisao:
Laki021 napisao:Sve sto treba uraditi je da se rukovodstvo nagradjuje na osnovu rezultata, da se dozvoli da se plate slobodno formiraju (dakle da ne bude naslova u novinama, direktnor ima platu 1100e!!!) i dozvoliti da se otpusti visak, sve ostalo dolazi samo, sve u svemu da funkcionisu kao najobicnija firma.
Lepo ja pitao, jel ima jos neka fantazija? Ti fino navedes kako si ti u sigurno u pravu, samo treba da se desi second coming of Jesus. Tako i ja mogu da imam vrhunske ideje, nikakav problem. Ajd onda da mi nastavimo ovu pricu recimo kad nam zemlja postane bolja od Svajcarske, vazi?

Znas u cemu je razlika, moja ideja je isitna tesko ostvariva, ali jedina dugorocno moguca, tvoja je siguran put u propast, tu nema dileme.

Inace mislim da je veliki problem u ovoj diskusiji sto vi niste svesni koliko je u razvijenim zemljama drzava prisutna u vlasnistvu velikih firmi na nacin koji sam opisao, nisam ja to izmislio, pa samo vicete privatizacija!!! jer mislite da je tako na zapadu i da je to dobro...
Ako vec hoces u detalje, osnovna razlika je sto se ti ne razumes u to sto pricas, bez uvrede. Ja sa tobom ne ulazim u diskusije na temu tvoje profesije, ali si ti ubedjen da si ekonomski jako potkovan, sto nije tacno. Otuda i takve izjave koje se temelje samo i jedino na tvom ubedjenju da si u pravu.

Svestan sam vrlo i veoma gde je sta drzavno i privatno, i ne vicem privatizacija na sve redom, a ponajmanje razmisljam u tim prostim kategorijama kao sto je "zapad dobro, istok lose". Moze se konkretno voditi prica o tome STa je dobro da bude drzavno, i ZASTO je to dobro, ali kad krenes da tripujes da je Iphone nacin izvlacenja kapitala iz zemlje, meni se place a ne diskutuje dalje.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

ADrei napisao:
Laki021 napisao:Ebi ga to je drugi problem, kad bi tako gledao onda bi trebalo bojkotovati i placanje PDV-a i svih nameta, ne moze tako drzava da funkcionise.

da ne zalazimo u detalje mislis da je ovaj primer najpriblizniji auto forumu... eto ja imam druga koji je lepu lovu zaradio preprodajuci automobile, vozi auto od 40k eura koji je sam kupio a nema ni jedan dan da je bio zaposlen, ne placa nikom nista...

sa druge strane ti otvoris auto plac, placas lokaciju, placas PDV na zaradu, placas radnike + doprinose za njih, pa jos pored toga moras da das i neku garanciju na tog lesa koji prodajes...

eee vidis, tako je manje-vise u svakom poslu :) za firme su sve kazne do 1.000 000 din, a ako nemas firmu onda su kazne 0 din
Svako bi imao auto od 40k da krade od države i građana.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sad sam se malo zanimao :)

Interesano je u Nemackoj sta sve drzava poseduje, pa sam tako pogledao za 3 firme: Nemacki telekom, Nemacka Posta (DHL je njihov, samo najveca takva kompanija na svetu), Volkswagen (ipak je ovo auto forum), interesantno:

Telekom: 31.3%
VW:20%

Ovo je samo ono sto je direktno posedovano od strane drzave ili republika, okolo naokolo ima tu jos kroz posed drugih investicionih fondova i posed firmi koje poseduju akcije...

Ko ne veruje nek proveri, moze da vidi iznenadjujuce rezultate i za druge firme:

http://www.4-traders.com/DEUTSCHE-POST- ... 6/company/

http://www.4-traders.com/DEUTSCHE-TELEK ... 1/company/

http://www.4-traders.com/VOLKSWAGEN-AG-436735/company/
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Rakhil napisao:
Laki021 napisao:
Rakhil napisao:
Laki021 napisao:Sve sto treba uraditi je da se rukovodstvo nagradjuje na osnovu rezultata, da se dozvoli da se plate slobodno formiraju (dakle da ne bude naslova u novinama, direktnor ima platu 1100e!!!) i dozvoliti da se otpusti visak, sve ostalo dolazi samo, sve u svemu da funkcionisu kao najobicnija firma.
Lepo ja pitao, jel ima jos neka fantazija? Ti fino navedes kako si ti u sigurno u pravu, samo treba da se desi second coming of Jesus. Tako i ja mogu da imam vrhunske ideje, nikakav problem. Ajd onda da mi nastavimo ovu pricu recimo kad nam zemlja postane bolja od Svajcarske, vazi?

Znas u cemu je razlika, moja ideja je isitna tesko ostvariva, ali jedina dugorocno moguca, tvoja je siguran put u propast, tu nema dileme.

Inace mislim da je veliki problem u ovoj diskusiji sto vi niste svesni koliko je u razvijenim zemljama drzava prisutna u vlasnistvu velikih firmi na nacin koji sam opisao, nisam ja to izmislio, pa samo vicete privatizacija!!! jer mislite da je tako na zapadu i da je to dobro...
Ako vec hoces u detalje, osnovna razlika je sto se ti ne razumes u to sto pricas, bez uvrede. Ja sa tobom ne ulazim u diskusije na temu tvoje profesije, ali si ti ubedjen da si ekonomski jako potkovan, sto nije tacno. Otuda i takve izjave koje se temelje samo i jedino na tvom ubedjenju da si u pravu.

Svestan sam vrlo i veoma gde je sta drzavno i privatno, i ne vicem privatizacija na sve redom, a ponajmanje razmisljam u tim prostim kategorijama kao sto je "zapad dobro, istok lose". Moze se konkretno voditi prica o tome STa je dobro da bude drzavno, i ZASTO je to dobro, ali kad krenes da tripujes da je Iphone nacin izvlacenja kapitala iz zemlje, meni se place a ne diskutuje dalje.

I ti si ubedjen da ti rezonovanje ide a to nije tacno, pa sta sad (bez uvrede)? Vidim da su Nemci, Svajcarci i sicni ludi sto rade ovako kako ja pricam (ili ja pricam kako oni rade, svejedno)...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jebe kevu, ja prvi glasam za politicara koji kaze da ce da proda Telekom i za te pare kupi akcije Volkswagena. Ako je tebi to primer ili argument da podrzi tvoju pricu, a ti se drzi tvog stava, boze sakloni da ti ja pricam sta valja kad ne umem da rezonujem
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Uroš S. napisao:
ADrei napisao:

Svako bi imao auto od 40k da krade od države i građana.
od koga krade? kupi auto vozi ga nedelju - dve- tri, proda i uveze drugi :)
ne znam sta krade i od koga, ne radi nista sto nije legalno...

jel isto mislis i za molera da krade ako ti okreci stan a ne da ti fiskalni racun?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Naravno da krade, ti si duzan da svaki prihod preko odredjene cifre prijavis i posledicno platis porez.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa krade naravno, ali sam siguran da ga ni ti ne bi prijavio ako budes zadovoljan uradjenim poslom, a jos manje uzeo nekog ko ima firmu i platio ga 500e vise zato sto on placa sve obaveze drzavi.

dao sam najgluplji moguci primer, ali sve funkcionise po tom principu... lako je pricati, ali problem je kad trebas da das svoje pare, onda gledas sta ti se najvise isplati kao i svi mi...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Fiskalni račun treba da izdaje samo ako je u fiskalnom sistemu. Konkretno moleri su, pored ostalih, oslobođeni obaveze da evidentiraju promet preko fiskalne kase, ali siguran sam da nekakav račun treba da izda.
Poslednja izmena od Uroš S. u 09 Sep 2014, 17:04, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

naravno da nisu oslobodjeni...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Jedino ako uredba Vlade o oslobođenju sa taksativno navedenim delatnostima koje su oslobođene od fiskalnih kasa više ne važi, što je moguće. Mada je izašla u SG 58/2013. pa mi je čudno da ne važi.

http://www.overa.rs/uredba-o-odredivanj ... a-mif.html
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ima verovatno neki fazon do koje vrednosti radova, ali znam da za ozbiljnije kvadrature mora da se plati PDV
Odgovori