Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Sve u svemu resili su najvecu manu, malecki ekran.Takodje izgubili su prednost dobrog dizajna, ovo izgleda jadno...

Ladno sad predstavljaju i igraju neku igru jer nemaju sta drugo da pokazu...
:plusone:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

Ove cene su na ugovor kad se uzme?
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

hvala scuderia :doubleup:

meni se svidja, svakako nije tesko napraviti lep telefon kad ti je samsung konkurencija :kezo: mada mi je 5s i dalje lepsi...

koje je boje ovaj crni pozadi, siv ili isto crn?
jel su spomenuli kad krece prodaja u evropi?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

19. septembar release date, kontam da je to world wide.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Sad je velicine plastikanera S4, to je bas ciglja :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Za sada mi se svidja, videcu uzivo.
Cene su i vise nego ok ako budu ovakve i kod nas, makar i u eurima :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

S5 je 7.6mm debljine, dok je ip6 6.9 ako se ne varam. Meni se svidja samo mi je zaobljeni dizajn nekako meh, sve ostalo super.
Poslednja izmena od Dusan u 09 Sep 2014, 21:17, izmenjeno 1 put ukupno.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

S5 je prvi napred.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Oće li mi neko objasniti koji od modela je veći?
Naši "novinari" svuda pišu da je 6 veći od 6+, a na slikama, a i po ceni izgleda da je obrnuto.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

6 plus je veci, sto je jelte i logicno :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jeste, a i slike tako kažu, al je neki debil kontra preveo promo materijal pa sve naše novine prenele i zbunjuju me.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

5s mi je lepši...Trebalo je da zadrže i 4" ekran za hardcore fanove i kupce.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragan napisao:Ja bih se ovde slozio sa lakijem, nije problem u telekomu kao telekomu vec u nacinu vodjenja istog. Ako ta, ili bilo koja firma, može da posluje sa profitom, a moze, zasto bi bilo lose da je u drzavnom vlasnistvu?

Nacin upravljanja firmom direktno je posledica interesa kapitala. Drzava nema interes da pravi novac, prosto ne ume da se bavi biznisom i svaka drzavna firma zaostaje za privatnom konkurencijom kada imaju iste uslove poslovanja. To je po pravilu uz izuzetke koji se posebno pamte i beleze. Ne vazi samo za nas, opste je pravilo ali je kod nas dodatno izrazeno usled partijskog nacina formiranja uprave bez direktno odgovornosti prema bilo kome.

Telekom ne moze da posluje sa profitom, zato je lose da ostane u drzavnom vlasnistvu.
Inace, Telekom je u zescim dugovima i da je normalno stanje u drzavi odavno bi bio proglasen bankrot usled nevracanja kreditnih obaveza.

Telenor je drzavni monopolisticki telekom, gde god se pojavio i ukljucio u trzisnu utakmicu sa privatnim telekomima po svetu, ubrzo je bio doveden do stanja neodrzivog poslovanja pa se povlacio sa trzista. Ceska je direktan primer.

VIP je do nedavno bio drzavni telekom, skoro ista prica.

Problem sa drzavnim vodjenjem biznisa je sto i kada nastane problem, ide se u stanje nelikvidnosti, nista se ne menja u poslovnom modelu vec se drzavnim garancijam uzimaju krediti za popunu manjkova. I tako sve dok ne eksplodira problem.

Kada drzavna firma napravi dugove onda su oni zajednicki za sve poreske obveznike, a kada napravi kojim cudom profit onda ga dele medjusobom povlasceni iz kruga zaposelni, uprava, partija i slicno.

Jedna strana medalje je profit ili gubitak, druga strana medalje je nemogucnost da se prati brzina promena tehnlogije osnovnog biznisa. Privatni kapital ne zeli prosto da baca pare u drzavni bunar a bez prikupljanja privatnog kapitala nema odrzivog razvoja.

Bilo je nekih prica kako ce Telekom Srbija izaci na londonsku berzu, i sta je bilo od svega.
Prakticno nista. City Bank kredit od 600 miliona USD se vise puta prolongirao sa vracanjem, prestalo je i da se prica u javnosti da li je kredit zaista isplatio Telekom ili je i to drzava (SKupstina zakonom) proglasila za opsti javni dug kao i za stotiine drugih drzavnih gubitasa.

Koliko proftia kroz koliko godina treba da napravi Telekom Srbija da bi vratio tih 600miliona sa pripadajcuom kamatom...

Ako moram da biram, duznicko ropstvo koje stvara(ju) drzavna firma u odnosu na mokgucnost da privatni vlasnik kapitala pravi profit i uzima kajmak za sebe a meni omoguci povoljnu uslugu bez dugova na moj racun kao poreskog obveznika, onda biram ovo drugo.

Jos je bolje ako je taj koji moze da uzima kajmak iz dobrog poslovanja domaci gradjanin a ne stranac.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

starac vujadin napisao:5s mi je lepši...Trebalo je da zadrže i 4" ekran za hardcore fanove i kupce.
+1

Čak je logičnije bilo da idu na 4-4,3" i 5,5" nego ovako.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Na nemačkom Epl storu, SIM-free iP6 16gb je 699€, sa 64gb je 799€, 128 je 899€. Buhahahaha ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Odgovori