Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Dobro veče

Post od Milos »

Ja ustajem svako jutro u 7:59 :) ne videh te Stefane :(
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Sa drugog foruma :
Želim da prenesem svoje sveže i gorko iskustvo sa kupovinom automobila.
U auto kući “Kompresor” u ulici Žorža Klemensoa 19 u Beogradu sam sklopio ugovor o kupovini vozila Nova Dačia Daster. Prodavačica je bila veoma ljubazna i u ugovor mi je unela i aluminijumske felne koje dobijam kao poklon.
Par nedelja posle me je ponovo pozvala ista ljubazna prodavačica i ponudila mi da učestvujem u akciji - besplatni kasko i obavezna registracija ako platim auto unapred. Ponovo odem, porazgovaram, pristanem. Sutradan dođem sa novcem, gotovinom. Ona me upita - želite li da date novac meni ili da odemo do blagajne? Hm. Idemo do blagajne. Novac dam blagajniku, on izbroji, stavi novac u fišek i vrati prodavačici. Vratimo se za njen sto, potpišemo novi ugovor sa svim detaljima i potvrdom o plaćanju. Sve potpisano i pečatirano.
Ono što sledi može se pretpostaviti. Posle par nedelja pozovu me iz auto kuće i kažu da imaju problem. Pitaju šta sam i koliko platio. Odem kod njih. Bivši generalni i sadašnji zamenik generalnog direktora. Desila se prevara, novac nije uplaćen na naš račun. Radnica suspenodavana i prijavljena policiji. Objasnim im da sam novac dao blagajniku, kako je blagajnik izgledao, on je vratio prodavačici, ne znam ko treba da uplati na račun. Imam potvrdu da sam platio. Zgledaše se za trenutak. Rekoše mi da treba da odem u policiju i dam izjavu. Ne pominju automobil. Ispričam sve i u policiji. Nisam jedini. Izgleda da nas ima 3-4 koji su prevareni. Pošaljem pismo Kompresoru - kažem da nije u redu, imam sve potvrde i ugovore, sve se desilo kod njih, nije moje da isterujem pravdu sa prodavačicom. Ona je njihova kao i odgovornost za sve što se desilo. Odgovor: mi smo ozbiljno privredno društvo, štitimo svoje klijente, bićete obavešteni za 10-15 dana. Prođe mesec dana. Ponovo pitam - šta se dešava, auto samo što nije stigao iz fabrike. Sutradan konačan odgovor - na osnovu procedura i svega ostalog mi smo utvrdili da vi niste novac uplatili na blagajni. Preporučuju da se pridružim ostalim oštećenima u tužbi protiv prodavačice.
To je cela priča za sada. Preostaje da se pokuša pravnim putem što će da traje i košta. Iako slučaj deluje i sa pravne strane čist, ko može da garantuje ishod? Kažu mi neki - vlasnik firme je taj i taj, veze sa politikom, medijima, pravosuđem. Šta je - tu je. Ako ništa drugo, mogu da se izjadam na ovaj način.
:pop: :srbin:
Ovo je izgleda više za onu temu Zašto je Srbija...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Cudno, das kes, pa kazes sta je tu je
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Firmama samo preko tekućeg...

TT
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ako je sve istina, ja sam preneo kako piše, ovo je katastrofa...
Lično sam imao problem sa turističkom agencijom iz Leskovca kojoj smo nas četvoro uplatili aranžman za NG u Istanbulu 2011-2012, vlasnica zadržala pare, mi nismo otputovali, priveli je pa pustili, posle par meseci ponovo prevarila ljude za letovanje, opet je hapsili, sad je N. Sadu.
Još traje postupak, mi je tužili u Nišu, po službenoj dužnosti tužilaštvo u Leskovcu, sad "čekamo" naplatu...
U ovoj zemlji je sve moguće...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja pre neki dan porucio eibach distancere, dao avans 10k dinara i kaze radnik to je to zvacemo vas za 3-4 nedelje kad stignu...
pitam ga da mi da priznanicu neku, neki dokaz da sam dao avans, kaze da ne daju to i da sam prvi koji sam trazio :trljamoci: kaze mi da su oni ozbiljna firma i da posluju godinama :srbin:

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 10 Sep 2014, 18:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zato je kredit majka janja :D

"sta je tu je" :kezo:
Nisam siguran da bih mogao da se kontrolisem uopste, pogotovo ako bi mi neko napunio glavu kako je direktor firme, neka napredna stranacka licnost. Mislim da bi zakl'o nekog zubima :kezo:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ozbilja firma
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kakav vlasnik, takva firma (Komresor aka Mladen Grujic)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Proveriću šta se desilo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

:o

I ja sam u Kompresoru kupio auto. Dao sam i depozit i glavnicu, na ruke prodavcu, hrpa evra u kešu - über-seljačka varijanta :pardon: , ali od ovakvog nečega ni traga. Uredno potpisali da su primili novac, doduše preračunato u dinare, i posle dva dana zvali me da dođem po kola. Posle sam skapirao da su indijanci zbog drugih stvari, ali ovo je zaista neverovatno. :srbin:
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja čitam i ne verujem.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Tačna je priča, čuo sam pouzdano od drugara za još jedan gotovo istovetan slučaj... Male su razlike al se svede na isto.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Divim se ljudima, zrtvama ovakvih prevara, na prisebnosti. Ja bih im polupao ceo calon i sve sto nadjem u njemu pa neka i oni mene tuze. Da mi sibicar digne 10 soma pa i da progutam zabu, ali na ovakav nacin, bilo bi svasta.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sad iz tebe govori pravi zemo :)
Odgovori