Škoda octavia - voda u gepeku
-
- Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
- Garaža: škoda octavia 1.9 tdi
Škoda octavia - voda u gepeku
Imam pitanje za sve koje je mučio isti problem.Primetio sam posle svake kiše a bilo je ove godine da mi je desni deo tepiha u gepeku vlažan ali nisam otkrio kako je voda došla unutra. Ono što sam primetio kad otvaram 5 vrata (gepek) izlazi tanak mlaz između plastike (obloge) i lima . Kako najednostavnije rešiti problem ne poznajem majstora koji bi se bavio time.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
-
Re: Škoda octavia - voda u gepeku
Zagledao sam 5 vrata sa svih strana ali nisam primetio nigde odvodni kanal.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Za početak probaj sam da vidiš odakle voda dolazi, povedi drugara, u perionicu sa puškom, ti sa lampicom iđi u gepek i gledaj a on nek puškira. Možda ne vidiš ništa, al je jednostavno tako da vredi probati
kada trazi mesta gde prolazi voda, uvek je bolje da se ne koristi puska, nego crevo. Tako ce voda lakse proci slobodno kuda i prolazi u gepek.
Pogledaj kako stoji dihtung na gepeku, mozda se negde izvukao ili pomerio.
Pogledaj da nema lisca i blata na gornjem delu, iza dihtunga, kod sarki gepeka.
Da nisi menjao sijalicu, pa nije lepo dotegnuto stop svetlo?
Pogledaj da nema lisca i blata na gornjem delu, iza dihtunga, kod sarki gepeka.
Da nisi menjao sijalicu, pa nije lepo dotegnuto stop svetlo?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ako curi iz samih vrata definitivno su odvodi zapušeni i trebalo bi da se nalaze sa pri dnu bočnih ivica vrata, po jedna ili više rupica
-
Za štop ne verujem auto je kod mene pola godine,blata i lišča nema. Zagledao sam ali nisam nigde primetio odvode zadnje staklo je fabrički lepljeno pošto je reč o modelu octavia tour ali prva generacija ako ništa drugo pokušaću za vikend sa crevom da polivam da vidim šta će se dešavati pomislio sam da neko nije imao sličan problem.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Čitao sam davno na Briskodi da hoće gore kod šarki da se stvori zazor na mestu gde su spot varovi, pa se bukvalno napravi mini oluk koji usmerava vodu unutra. To se popuni silikonom i gotovo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
Samo malo vremena bez kiše i tražim.Da li je normalno da kroz mali otvor na sredini kod brave izlazi voda pošto deluje kao da je fabrički otvor u plastici namenjen za oticanje vode
Verovatno nije vezano za tvoj problem, ali mozda pomogne, na mom starom PUG 206, imao sam isti problem a auto sam uzeo polovan, ispostavilo se da je zadnja plastika fara, gde treba da je dihtung, polomljen i fali pola "kruga". Zamenjen far i problem resen. Jedino sto nije moglo da se provali dok se nije skinuo far...
-
Znam da će delovati smešno polivao sam crevom peta vrata i par dana je auto na kiši ništa nisam našao ali najbolji deo priče je da je gepek suv i nigde nisam mogao napipati da je mokro.Stvarno mi ništa nije jasno.
Znači da voda možda dolazi odozdo.
Gde je rezervni tocak? Da možda ne nedostaje centralni šraf?
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro