Astra G 1.7 dti ili Focus 1.8 TDCI ?
Astra G 1.7 dti ili Focus 1.8 TDCI ?
Prijatelj me zamolio da se raspitam, pa reko da ovde pitam posto ima ljudi koji vole i razumeju u ta dva proizvodjaca. Dakle, kakve mane ima Astra 1.7 DTI, a kakve Focus 1.8 TDCI? Kako se porede ta dva modela?
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Re: Astra G 1.7 dti ili Focus 1.8 TDCI ?
Astra G 1.7 DTI...info iz prve ruke.
Potencijalni veci kvarovi:
- Mesanje ulja i vode (hladnjak ulja ili ulozak dizni)
- Protokomer
- ECU bosch pumpe
- EGR (standardna boljka dizelasa)
- Katalizator (takodje standardno)
- Ventil bosch pumpe
Sve ostalo ti je manje vise potrosni materijal koji se menja sa nekom razumnom kilometrazom. Jeste malo tvrdji auto ali moze da ti se desi da na trapu nista ne zamenis 40.000 (npr kao kod mene) i da onda ulozis 100 eur i bude sve kao novo.
Gore napisani potencijalni kvarovi su standardna prica ljudi koji se zale na forumima, naravno jer su vozila koja su kupili presla mnogo vise od stvarno napisne kilometraze.
Ja mogu da ti kazem da sam za 2,5 godine presao oko 50.000 i da nisam nista od potencijalnih kvarova imao. Samo redovno odrzavanje i auto ide kao nov. Naravno, ja 90% kilometraze napravim na otvorenom ali opet nisam auto kupio iz salona i kao takav smatram da je odlican polovnjak za ulozeno/dobijeno.
Tako da ako se obrati paznja i malo te vise posluzi sreca
, vozice se taj tvoj ortak lepo i bezbrizno.
Potencijalni veci kvarovi:
- Mesanje ulja i vode (hladnjak ulja ili ulozak dizni)
- Protokomer
- ECU bosch pumpe
- EGR (standardna boljka dizelasa)
- Katalizator (takodje standardno)
- Ventil bosch pumpe
Sve ostalo ti je manje vise potrosni materijal koji se menja sa nekom razumnom kilometrazom. Jeste malo tvrdji auto ali moze da ti se desi da na trapu nista ne zamenis 40.000 (npr kao kod mene) i da onda ulozis 100 eur i bude sve kao novo.
Gore napisani potencijalni kvarovi su standardna prica ljudi koji se zale na forumima, naravno jer su vozila koja su kupili presla mnogo vise od stvarno napisne kilometraze.
Ja mogu da ti kazem da sam za 2,5 godine presao oko 50.000 i da nisam nista od potencijalnih kvarova imao. Samo redovno odrzavanje i auto ide kao nov. Naravno, ja 90% kilometraze napravim na otvorenom ali opet nisam auto kupio iz salona i kao takav smatram da je odlican polovnjak za ulozeno/dobijeno.
Tako da ako se obrati paznja i malo te vise posluzi sreca

Kum je sa Astrom prešao oko 200kkm za par godine bez nekih ozbiljnijih problema. Bio je prvi vlasnik.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Focus 1.8TDCI ima plivajuci i krajevi spona se menjaju na 20ak hiljada (ali ne kostaju puno). Za druge stvari nisam cuo, ali moguce da ih ima.
Sto se tice Astra G vs. Focus mk1, mislim da je Focus daleko bolji auto, udobniji je, izolovaniji, i meni licno ostavlja utisak kvalitetnijeg automobila. Vozio sam se u oba, Focusa sam i vozio i po meni je Focus bolji auto. Ali svakako ako se Astra nadje u boljem stanju onda nju treba uzeti.
ADrei je pre mozda godinu dana kupio Focusa za radnike ili tako nesto, pa ako vidi temu, mozda on moze reci nesto vise.
Sto se tice Astra G vs. Focus mk1, mislim da je Focus daleko bolji auto, udobniji je, izolovaniji, i meni licno ostavlja utisak kvalitetnijeg automobila. Vozio sam se u oba, Focusa sam i vozio i po meni je Focus bolji auto. Ali svakako ako se Astra nadje u boljem stanju onda nju treba uzeti.
ADrei je pre mozda godinu dana kupio Focusa za radnike ili tako nesto, pa ako vidi temu, mozda on moze reci nesto vise.
ih pretera ga za spone, ispade mali servis - ulje, filteri i spone
18tddi ako se ne varam nema plivajuci, ako je uopste u igri i hocete da ga izbegnete...
ovde opet treba uzeti ocuvaniji auto, s obzirom na starost i kilometrazu nijedan nije toliko bolji od drugog ni po cemu da bude bolji izbor...

18tddi ako se ne varam nema plivajuci, ako je uopste u igri i hocete da ga izbegnete...
ovde opet treba uzeti ocuvaniji auto, s obzirom na starost i kilometrazu nijedan nije toliko bolji od drugog ni po cemu da bude bolji izbor...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tako mi je rekao drugar koji vozi tog Focusa nekih 5-6 godina.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije Astra neudobna, Astra je nemacki tvrd auto..
Sto se tice pouzdanosti, gore su navedeni neki potencijalni problemi. Inace vrlo zahvalan auto za odrzavanje.
Mesta ima vise nego Focus, ako to igra ulogu (bar je moj utisak takav)
Sto se tice pouzdanosti, gore su navedeni neki potencijalni problemi. Inace vrlo zahvalan auto za odrzavanje.
Mesta ima vise nego Focus, ako to igra ulogu (bar je moj utisak takav)
Brzine idu u H-a !!!

tdci ima i u fokusu 2, i on unutra sigurno nije manji od astre...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dal si ozbiljan, Astra nije veca od Fokusa unutra? Stvari koje su vece od Fokusa unutra ukljucuju Smarta, viseci element u kujni i postansko sanduce...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja koliko shvatam, pricamo o Focusu prve generacije.dragan napisao:tdci ima i u fokusu 2, i on unutra sigurno nije manji od astre...
Focus 2 je sigurno bolji, samo ti garantujem da nema vise mesta od Astre g ni on

Brzine idu u H-a !!!

Jeste Focus prve generacije.
Ako ti je stalo do ležanja na putu onda focus, ako ti to nije toliko važno onda uzmi ono u čemu se bolje osečaš
Nije focus iz naslova u pitanju, ali ja u sledecem modelu, ne mogu da sedim nazad. Udaram glavom u plafon 
Ako ti nije bas bas bitna motorizacija, onda pokusaj da nadjes ocuvan primerak astre sa 2.0 dizelom. Taj motor nema nikakvih mana. Dobro ima mozda sa pumpom, mada ja znam primerke koji su napravili par stotina hiljada i nisu je popravljali, dok su drugi sa mnogo manje km popravljali. Vrlo verovatno da nadjes primerak kojem je to vec sredjeno. Najteza stvar ce biti naci pristojan primerak, ti auti su gazili bas bas velike kilometraze.
I Astra g je generalno medju evropljanima dosta visoko po pitanju pouzdanosti na onim tabelama.
Ali da ponovim, za te pare i ta godista koja su u opticaju, tesko ces naci ocuvan primerak. Na tvom mestu bih cekao neki zicer, ako ti se ne zuri, od nekoga poznatog.

Ako ti nije bas bas bitna motorizacija, onda pokusaj da nadjes ocuvan primerak astre sa 2.0 dizelom. Taj motor nema nikakvih mana. Dobro ima mozda sa pumpom, mada ja znam primerke koji su napravili par stotina hiljada i nisu je popravljali, dok su drugi sa mnogo manje km popravljali. Vrlo verovatno da nadjes primerak kojem je to vec sredjeno. Najteza stvar ce biti naci pristojan primerak, ti auti su gazili bas bas velike kilometraze.
I Astra g je generalno medju evropljanima dosta visoko po pitanju pouzdanosti na onim tabelama.
Ali da ponovim, za te pare i ta godista koja su u opticaju, tesko ces naci ocuvan primerak. Na tvom mestu bih cekao neki zicer, ako ti se ne zuri, od nekoga poznatog.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
2.0 DTi je mozda bolji izbor kao sto si naveo.
Mislim da je Fokus o kome pricamo sa 90ks a ta verzija nema plivajuci ako sam dobro zapamtio.
Za novac koji planira da potrosi tvoj prijatelj, svako normalan ce dati savet da samo gleda sto bolje ocuvan primerak. Sa takvim budzetom nema mnogo igranja i pametovanja.
Mislim da je Fokus o kome pricamo sa 90ks a ta verzija nema plivajuci ako sam dobro zapamtio.
Za novac koji planira da potrosi tvoj prijatelj, svako normalan ce dati savet da samo gleda sto bolje ocuvan primerak. Sa takvim budzetom nema mnogo igranja i pametovanja.
prilicno sam ozbiljan, i bas cu da proverim sa kolegama prvom prilikom... fokus mnogo sta nije, ali nije i tesan unutra. od meg 3 je veci osetno osim od karavana. slicno bih rekao i za dw astru, a bice prlikie da proverimo...Rakhil napisao:Dal si ozbiljan, Astra nije veca od Fokusa unutra? Stvari koje su vece od Fokusa unutra ukljucuju Smarta, viseci element u kujni i postansko sanduce...