Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
[/quote]
Jedino u Komercijalnoj i Societe Generale imaš e-banking koji je potpuno besplatan za neograničeni broj plaćanja. U prvoj je mesečno održavanje 200 din, u drugoj 170 din. Bilo je i u AIK besplatno, ali je posle promene vlasnika ukinuto.
Kome ne treba e-banking, u AIK je održavanje 100 din mesečno, što mislim da je najjeftinije.
.[/quote]
I u Aik banci su promenili tj. dozvolili e-banking neograniceno za 250 din mesecnog odrzavanja imas sledece>
AIK Pozitiv plus
250,00 RSD (mesečno)
Napredni paket tekućeg računa za zaposlena lica obuhvata:
Tekući račun
Debitna kartica – Master Card ili Visa Electron
Mesečni izvod po tekućem računu
Dozvoljeno prekoračenje bez naknade za obradu zahteva
Trajni nalog (5 naloga bez naknade)
Izdavanje čekova bez naknade
SMS servis
Devizni račun Visa electron debit (devizna)
Kreditna kartica po izboru bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
E banking bez naknade
Za penzionere je 150 din sa e-bankingom i 80 bez. Naravno za one koji su u penziji.
Jedino u Komercijalnoj i Societe Generale imaš e-banking koji je potpuno besplatan za neograničeni broj plaćanja. U prvoj je mesečno održavanje 200 din, u drugoj 170 din. Bilo je i u AIK besplatno, ali je posle promene vlasnika ukinuto.
Kome ne treba e-banking, u AIK je održavanje 100 din mesečno, što mislim da je najjeftinije.
.[/quote]
I u Aik banci su promenili tj. dozvolili e-banking neograniceno za 250 din mesecnog odrzavanja imas sledece>
AIK Pozitiv plus
250,00 RSD (mesečno)
Napredni paket tekućeg računa za zaposlena lica obuhvata:
Tekući račun
Debitna kartica – Master Card ili Visa Electron
Mesečni izvod po tekućem računu
Dozvoljeno prekoračenje bez naknade za obradu zahteva
Trajni nalog (5 naloga bez naknade)
Izdavanje čekova bez naknade
SMS servis
Devizni račun Visa electron debit (devizna)
Kreditna kartica po izboru bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
E banking bez naknade
Za penzionere je 150 din sa e-bankingom i 80 bez. Naravno za one koji su u penziji.
Da, ali to je ista cena kao za bilo koga na šalteru, tj. nema uštede. U tom slučaju je bolje platiti u pošti, gde je provizija 45 din (ili 1% za račune preko 4500). Unicredit je npr. još gora, 80 din na šalteru.steva_anya napisao:Ima e-banking uz osnovni racun, samo se treba traziti onaj mini cd. Svaka transakcija je 60din, a preko neke sume je 1%.snork napisao: U Intesi je 120 din održavanje za osnovni račun, sa kojim nema e-bankinga! Mora se platiti hit račun (300 din), sa kojim imaš 5 besplatnih plaćanja mesečno + ostala su po 30 din.
Meni plaća, i na dinarski i na devizni (onaj besplatni!). Tj. plaćala je sigurno do pre pola godine, kada sam imao sredstva, sada ne znam kako je. Obračunavaju kvartalno. Unicredit plaća, takođe obračunava kvartalno. AIK plaća, obračunava mesečno (poslednji put koristio pre promene vlasnika, ne znam kako je sada). Na devizni tekući nije plaćala.Velja napisao:snork napisao: Među navedenim bankama, Societe Generale je jedina koja ne plaća kamatu na sredstva na tekućem računu, što je prilično čudno. Ko ima velika primanja koja dugo ne podiže sa računa,treba to da uzme u obzir.
Ni Intesa ne plaća pozitivnu kamatu na tekućim računima.
Pa o toj sići pričamo.Heinz napisao:Kombank nema isto, možda neka sića u promilima.

Ђенерал Јанковић
Pet godina sam kod Intese, Hit TR, zbog subv kredita petnaestak dana u svakom mesecu držim lepu svotu u plusu i ne obračunavaju pozitivnu kamatu. Pitao sam, bunio se još pre pet god i dobio odgovor da oni to ne plaćaju iako druge banke to rade. Ne znam kako je bilo ranije. Pre toga sam bio u RF i PŠ dugo i one su plaćale, da ne pominjem banke iz SFRJ.
RF ne placa godinama piz kamatu
Ebank im je besplatan
Ebank im je besplatan
Kod njih sam bio od kada su došli kod nas , pa do 2009-e. Uglavnom sam naivno koristio tadašnju novotariju ,,dozvoljen minus'' , valjda po inerciji iz onih divljih vremena. Poprilično sam siguran da su tada imali poz kamatu na TR, što je složićeš se nešto najnormalnije. Sasvim je druga priča na šta smo sve navikli vremenom.
Slazem se
U NL ima mozda jedna banka koja daje neku kamatu na platni racun,ali zato redovno naplacuju troskoveusluga od par eua mesecno
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
Video sam bankomat 

I ne video ga, s obzirom gde radis 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja im nesto gledao uslove povrsno, deluje mi da necu otvoriti racun iz istih razloga iz kojih nisam na 063
Telenor - klasična državna firma (doduše norveška
). Milion zaposlenih, ne zna se ko je za šta odgovoran, pre nekog vremena su objedinili održavanje transportne mreže, pa su neki ljudi u Srbiji, neki u Mađarskoj, verovatno i po drugim zemljama regiona, ne znaš na koga ćeš naleteti i da li da im se obraćaš na srpskom ili engleskom. Prostor u Airport Cityju je odvratan, sa nekim rampama kao u zatvoru i pri tome nema nijedne reči na srpskom. Čak su i parking mesta obeležena na engleskom... ima npr. "mail delivery" za poštansko vozilo. Furaju te zapadnjačke fore sa natpisima, putokazima i propagandnim posterima... S druge strane, zaposlenima verovatno nije loše, imaju 13. platu, razne dodatke, itd.
Grujo, radiš kod njih ili u drugoj firmi u blizini?

Grujo, radiš kod njih ili u drugoj firmi u blizini?

Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nije li tako u svakoj velikoj firmi...prebacivanje odgovornosti sa jednog na druge, gomila nekih sacuvaj Boze pozicija i sve se na kraju svaljuje na nekolicinu mucenika, izmisljanje nekih totalno bezveznih zadataka da bi se opravdale te miki maus pozicije, milijarde mailova... A spolja sve gala, ultra, mega. Pitanje samo koliko ljudima ostave prostora za disanje sa nadoknadom.snork napisao:Telenor - klasična državna firma (doduše norveška). Milion zaposlenih, ne zna se ko je za šta odgovoran

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kolege, potreban je savet, ne meni, ali svejedno. Novac treba da se salje iz UK u Srbiju na devizni racun, naravno uz najmanju proviziju. Vidim da ako se ukljuci posrednicka banka provizija raste, a ukoliko su potpisani ugovori ili su banke u istoj grupi provizija je simbolicna. Saveti, iskustva, u kojoj banci otvoriti racun, itd...
"Što se tiče uplate iz inostranstva na devizni račun postoji provizija banke za priliv novca.
Provizija prema važećoj tarifi Banca Intesa za priliv novca iz inostranstva se naplaćuje:
-do 100 EUR – bez naknade
-od 100,01 do 10 000 EUR – 0.25% od iznosa , minimalno 300 dinara.
-preko 10 000 EUR - 0.15% od iznosa, maksimalno 40 000 dinara.
S obzirom da za transfer novca iz inostranstva u Srbiju (i obrnuto) postoje troškovi korespodenske banke koje može snositi uplatilac sredstava ili primalac sredstava ili zajedno uplatilac i primalac sredstava.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money