Vožnja zaustavnom trakom
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Vožnja zaustavnom trakom
Ako si zaposlen, poslace ti sledeci put na adresu gde radis.
-
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 14:00
Pozdrav svima!
Ja sam medju "srecnicima" koji ocekuju kaznu za ovaj prekrsaj pa me zanima -
da li po novom zakonu o priznavanju krivice ima nekog "popusta" i za ovaj prekrsaj?
da li neko zna gde i kako ja to mogu da proverim, posto su pozivi poceli da mi stizu?
naravno najbitniji mi je moguc faktor NE oduzimanja dozvole, posto citam po novinama da se sporazumom o priznavanju krivice za 1.2 promila placa 6 hiljada i ne oduzima dozvola, pa se nadam da i ova drakonsko nebulozna kazna mozda spada u te za koje je moguc sporazum o priznavanju krivice.
Ja sam medju "srecnicima" koji ocekuju kaznu za ovaj prekrsaj pa me zanima -
da li po novom zakonu o priznavanju krivice ima nekog "popusta" i za ovaj prekrsaj?
da li neko zna gde i kako ja to mogu da proverim, posto su pozivi poceli da mi stizu?
naravno najbitniji mi je moguc faktor NE oduzimanja dozvole, posto citam po novinama da se sporazumom o priznavanju krivice za 1.2 promila placa 6 hiljada i ne oduzima dozvola, pa se nadam da i ova drakonsko nebulozna kazna mozda spada u te za koje je moguc sporazum o priznavanju krivice.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Na tvoju žalost odgovor na sve je negativan... Sporazum o priznanju se primenjuje za prekršaje gde tvoj ne spada, i nije uopšte tako velikodušno kao što su novine prvobitno najavile. Npr za pomenute promile se samo za do cca 0,8 zabrana skrati sa 3 na 2 meseca
-
Nisam ovaj prekrsaj video na spisku ni onih za koje je moguce sklopiti sporazum, a ni onih za koje nije.
A vidim i da je ostavljeno siroko polje za dogovor
E sad sto kazes sve je to iz novina i sve je to sveze...
A vidim i da je ostavljeno siroko polje za dogovor
E sad sto kazes sve je to iz novina i sve je to sveze...
- Grujic
- Moderator
Lupiću broj, ali mislim da se dogovor odnosi na prekršaje iz stava 332. a tvoj to nije...
Kad je bio prekršaj?
Kad je bio prekršaj?
- H4wkeye
Da da, samo za 332. vazi. To jest za prekrsaje od 6 - 20.000 dinara.
-
pre 11 meseci se desilo
citam u novinama da se krenulo sa blazim prekrsajima ali sada ispade da moze sporazum za sve osim za nasilnicku voznju i tesku alokoholisanost preko 1.2 promila
citam u novinama da se krenulo sa blazim prekrsajima ali sada ispade da moze sporazum za sve osim za nasilnicku voznju i tesku alokoholisanost preko 1.2 promila
Poslednja izmena od nightrider u 14 Sep 2014, 14:47, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
Imaš još do slobode, a o dogovoru definitivno ne može da se razmišlja jer pored člana on važi samo za prekršaje posle 1. marta ove godine.
-
Ja sam procitao da moze za SVE kojima nije krenuo postupak pre tog datuma
- Grujic
- Moderator
Za to me čudi jer je to omogućeno novim zakonom o prekršajima, znači nema logike da bude za prekršaje pre toga.
A za ovo drugo daj link, baš me zanima, poslednji info koji sam video je bio samo za član 332.
A za ovo drugo daj link, baš me zanima, poslednji info koji sam video je bio samo za član 332.
- H4wkeye
Ne moze za prekrsaje pre 1. marta kao sto rece Grujic i moze iskljucivo za neke lakse prekrsaje. Voznju zaustavnom trakom oni tretiraju kao tezi prekrsaj, tako da nema nista od dogovora tu.
-
Citao sam uglavnom u Blicu on line prethodnih dana,
pratim na sve strane u nadi da ce neko da se prizove pameti zbog ove drakonske kazne i omoguci neko prihvatljiviej resenje.
Evo jednog od naslova ali ima ih jos
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/483005 ... -policijom
pratim na sve strane u nadi da ce neko da se prizove pameti zbog ove drakonske kazne i omoguci neko prihvatljiviej resenje.
Evo jednog od naslova ali ima ih jos
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/483005 ... -policijom
Sporazum može za sve prekršaje osim one za koje se izdaje prekršajni nalog.
Drugi problem je što se svi prekršaji učinjeni pre 1. marta (dana stupanja na snagu zakona) vode po starom zakonu koji nije poznavao sporazum.
Problem je što policija neće da pregovara osim u slučajevima za koje su oni smislili.Član 233
Kada se prekršajni postupak vodi za jedan prekršaj ili za više prekršaja u sticaju, ovlašćeni podnosilac zahteva, usmeno ili pisano, može predložiti okrivljenom i njegovom braniocu zaključenje sporazuma o priznanju prekršaja (u daljem tekstu: sporazum o priznanju), odnosno okrivljeni i njegov branilac mogu ovlašćenom podnosiocu zahteva predložiti zaključenje takvog sporazuma.
Kada se uputi predlog iz stava 1. ovog člana, stranke i branilac mogu pregovarati o uslovima priznanja prekršaja koji se okrivljenom stavljaju na teret.
Sporazum o priznanju se podnosi sudiji do donošenja prvostepene odluke.
Sporazum o priznanju se ne može zaključiti u vezi sa prekršajem za koji se izdaje prekršajni nalog.
Drugi problem je što se svi prekršaji učinjeni pre 1. marta (dana stupanja na snagu zakona) vode po starom zakonu koji nije poznavao sporazum.
-
Kako su opisali po novinama, pregovori su kao na pijaci, veliki je raspon dat policiji i tuzilastvu za odluke
Ono sto ja zdravorazumski ne mogu verujem je da za 1,2 promila pregovaras, a za voznju zaustavnom ne moze
Takodje negde sam procitao i da moze za prekrsaje nacinjene ranije ako nije poceo prekrsajni postupak
Videcemo, sve je ovo novo ...ostaje da se nadamo najboljem ili bar necemu
Ono sto ja zdravorazumski ne mogu verujem je da za 1,2 promila pregovaras, a za voznju zaustavnom ne moze
Takodje negde sam procitao i da moze za prekrsaje nacinjene ranije ako nije poceo prekrsajni postupak
Videcemo, sve je ovo novo ...ostaje da se nadamo najboljem ili bar necemu
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nema sta ti da se nadas, nacinio si prekrsaj pre stupanja zakona na snagu i ti nema sta tu da pregovaras.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk