Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
nightrider
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 14:00

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od nightrider »

Polako Kuzmanovicu, nada umire poslednja, a ti si poslednji koji ce da mi kaze da li cu da se nadam ili ne u zivotu. Kazem jos jednom da sam procitao u novinama da MOZE i za ranije nacinjene prekrsaje ako nije zapocet suski postupak, nisam gledao u zvezde ili pasulj i nadao se,
naravno i novine nisu mera istine ali nekada bude i kako napisu.
Pozdrav i odoh da nastavim da se nadam offline :)
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Kuzmanovic napisao:Nema sta ti da se nadas, nacinio si prekrsaj pre stupanja zakona na snagu i ti nema sta tu da pregovaras.

+1
A i ovo je tezi prekrsaj, kao sto neko vec rece.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

nightrider napisao:Polako Kuzmanovicu, nada umire poslednja, a ti si poslednji koji ce da mi kaze da li cu da se nadam ili ne u zivotu. Kazem jos jednom da sam procitao u novinama da MOZE i za ranije nacinjene prekrsaje ako nije zapocet suski postupak, nisam gledao u zvezde ili pasulj i nadao se,
naravno i novine nisu mera istine ali nekada bude i kako napisu.
Pozdrav i odoh da nastavim da se nadam offline :)
Pa ako si procitao u novimama da ces se izvuci, zasto si dosao na forum da pitas? Lepo idi sutra u sud, kazi im "Dobar dan, ja dosao da se nagodim jer sam procitao u Blicu da to tako ide" i zavrsi posao.

Lepo ti kazu ljudi da to tako ne ide, a ti blic pa blic.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne dogovara se u sudu nego u policiji. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mozda u blicu pise sud, s obzirom da kazu da moze svaki dogovor. :mrgreen:

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

nightrider napisao:Kako su opisali po novinama, pregovori su kao na pijaci, veliki je raspon dat policiji i tuzilastvu za odluke

Ono sto ja zdravorazumski ne mogu verujem je da za 1,2 promila pregovaras, a za voznju zaustavnom ne moze

Takodje negde sam procitao i da moze za prekrsaje nacinjene ranije ako nije poceo prekrsajni postupak
Videcemo, sve je ovo novo ...ostaje da se nadamo najboljem ili bar necemu
Do 0.8 promila moze da se "pregovara". Znaci 0.5-0.8. Ne znam gde si cuo da do 1.2 moze? Ljudi pogresno misle da sada mogu za sve da se izvuku sa tim pregovorima. Nema nista od toga. Da bi uopste i mogao da pregovaras moras prvo da prethodne dve godine nisi ucinio ni jedan prekrsaj koji donosi prekrsajnu prijavu, i da si generalno cist sto se tice kazni. Pa tek onda mozda mozes da nesto izvuces.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Jel se racunaju mandatne? :mrgreen:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Koliko ja znam ne.
Korisnikov avatar
srbin
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2013, 14:40

Post od srbin »

nightrider : kako , posle 11 meseci ?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Pre neki dan sam gledao onog lika iz policije i upravo je tema bila te kazne i zablude koje su pojedini mediji donele.
Ponovio je da se radi o lakšim prekršajima tipa pojas, svetlo itd a ne o težim, alkohol, semafor itd.
Opisao je da se ide u policiju u roku od 7 dana i da se sa, nisam zapamtio kim, napravi izjava gde priznajete da ste to napravili i da vam se kazna umanjuje za polovinu.
Naglasio je da ne mora da znači da će svima biti odobreno priznanje i umanjenje kazne i da to ostaje da proceni policajac. :zbunjen:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa nije tačno rekao, barem po onome što je do sada pisano, lud zbunjenog... Ili si ti pomešao prekršajni nalog i dogovor sa policijom.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pomesao je. Pojas itd su mandatne kazne, za to se izdaje prekrsajni nalog. A za ovaj dogovor mora da bude prekrsajna prijava i to iz clana 332. tj. neki laksi prekrsaji ali naravno ni tada nije zagarantovano da ce sud uopste odobriti. Koliko sam video od kada je stupio na snagu taj dogovor do sada je svega 21 licu odobreno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pitanje je ko je pomešao, samo polako ili taj ko je trebao zvanično da objasni, ako je zvaničnik rekao pogrešno :glavomuzid:

Inače, kako sada liči, policija neće moći da odbije dogovor, ali će moći sud. Naime, policija je postavila jasne uslove kada je dogovor moguć, i kakav je popust i u tim uslovima uvek daju, odnosno ne daju ako nisu ispunjeni. To naravno zvanično za smrtnike, kako će biti mimo toga je neka druga priča.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sud neće odbijati, to je sigurno.

Drugo pitanje je što je uveden opšti institut koji se odnosi na sve prekršaje ako se primenjje u malom broju slučajeva? Da je to bila namera onda bi i institut bio u samom zakonu ograničen. Tako je bilo u ZKP-u gde se primenjivao za kr. dela do ini mi se 12 godina zaprećene kazne.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Katastrofa, presretaca u BG-u nema vec pola godine i ponovo enorman broj vozila ide zaustavnom.
Odgovori