Slanje novca iz Švedske u Srbiju

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Slanje novca iz Švedske u Srbiju

Post od AcaKayak »

Interesuje me da li neko zna koje je najbolje rešenje za slanje novca iz Švedske u Srbiju?

Meni pada na pamet da se uplati u banci s računa na račun, ako je to moguće. Video sam recimo da banka intesa ima i tamo neku banku s kojom radi, može li u toj banci da se uplati na intesin račun u Srbiji?

Iznosi nisu ništa spektakularni, tipa 200-300e mesečno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Slanje novca iz Švedske u Srbiju

Post od Rakhil »

Uskoro bi trebao i PayPal da proradi dvosmerno, pa vidi i to. Ima dosta nacina, razlike su u cimanju i proviziji, samo bezi od WU jer oni nisu normalni.

U Intesi moze sigurno, otvoris devizni racun i daju ti instrukcije za placanje koje posaljes u Svedsku i to je to. Ako ti odande salje pravno lice, onda je komplikovanije jer moras prijaviti poreskoj upravi.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne, devojka je otišla da igra košarku u Švedskoj i treba roditeljima da šalje svakog meseca da joj plate ratu za fakultet i za lap top.

Misliš da ako bi njeni roditelji otvorili devizni račun u intezi da bi im mogla slati s manjom provizijom nego da iz neke banke šalje u njihovu neku drugu banku?

Za sada je našla na 300e najniže 16e provizije, a u WU je oko 30.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Srbija nije u SEPA pa preko banke nije bas jeftino slati novac, pogotovo ne tako manje sume jer ti ne gine pomenuta provizija.
Osim toga imace jos jedan problem, kada novac stigne u Srbiju iz banke ce ih zvati da dodju i napisu koji je razlog uplate, na osnovu cega... Onda bi, ako pocnu vise insistirati na naplati poreza posle mogao biti i problem da ne moraju da plate porez na to, da ih ne juri poreska...

Generalno, posalje po nekome ili ostavi kad dolazi za par meseci...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ovde je provizija mala, ali je pitanje kolika je tamo, tu ti ne mogu pomoci. Inace nije problem ako fizicko lice salje fizickom licu, narocito srodnici, nema posla sa poreskom upravom. 5% na 300 evra i nije neka posebna provizija, i PP bi ti uzeo tu negde.

Ako ti je do komfora, kostace provizija; ako ce njeni matorci da se iscimaju oko izjava o poreklu novca, IBANa, SWIFTova i ostalih ku...pa..., onda je skoro pa dzabaka
Poslednja izmena od Rakhil u 16 Sep 2014, 11:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

PP obicno uzima 4%, mada imaju opciju da ako su ti pare vec na PP racunu mozes da odaberes da saljes rodbini pa je besplatno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aco u banci postoji neki formular na kome se zaokruži da je u pitanju pomoć i kraj. Jbt pa dete šalje roditeljima pare. Kakva poreska, kakvi bakrači.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok, sad se javila s novijim informacijama, rekli su joj da ako iz banke u banku šalje da je onda 4-5% tako da će to uraditi.

Hvala Vam na odgovorima! :D
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

western union,skrill. sweden je opasna zemlja za akcione filmove :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Aco ako ti nešto znači, ja to radim preko Skrill . Vezao sam moju VISA karticu iz Belorusije i moju VISA Unicredit Banke. Lepo uradim upload novca sa BY VISA kartice i posle povlačenje na SRB VISA. To je to. Za nekih 160 eur platim 6-7eur. Upload na Skrill je trenutan a povlačenje na SRB VISA traje 5 radnih dana.

Mnogo manje nego 20 eur koliko banka uzima. Vodi računa, moze da se desi da ipak ne bude 5% već da postoji minimalni iznos provizije. I moja baka mi je ovde rekla 5% ili minimalno 20 eur

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Kako si povezao taj skrill sa nalogom u Srbiji? Ja na sajtu ovo malo što sam čačkao ne nađoh Srbiju...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Bez ikakvih problema. Dodaš Visa karticu, verifikujes i to je to
2.JPG
2.JPG (25.14 KiB) Pogledano 6193 puta
Mislim da te i ne pita "odakle si"

Evo za prosli mesec koliko iznosi provizija
1.JPG
Jos jedna dobra stvar je ako imas e-banking na tom racunu u Srbiji ne moraju njeni roditelji da idu do banke, uzimaju novac itd, vec direktno uplati kome treba (fakultet i sta vec). Zato se vredi potruditi preko nekog servisa da se odradi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Poslednja izmena od Dzoni_m u 16 Sep 2014, 19:07, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Mnogo je to para bre, nisu banke toliko skupe. Evo nasumice primer iz Komercijalne:
"Bankarska naknade se plaća u dinarskoj protivvrednosti, i snosi je primalac novca. Iznos nadoknada na uplaćen iznos do 250 EUR je 5 EUR, od 250 do 700 EUR je 7 EUR, a preko 700 EUR je 9 EUR. "
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Rakhil problem su banke napolju. One su te koje uzimaju vecu proviziju ako se salje u SRB. Banka u SRB nema nista sa tim. Kada se salje odavde pa da je tih 5 eur, tada je OK. Odprilike isto kao i za ovo sto ja saljem. Meni je lakse, ne moram da se setam do banke.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Fakat, komocija ima svoju cenu i ja sam uvek za tu opciju
Odgovori