Fabia Mk1 vRS
Fabia Mk1 vRS
Ima li neko iskustva sa ovim autom? Po mnogim testovima, jako je dobro ocenjen. Ono sto mene najvise zanima, da li je taj 1.9 tdi pd motor isti po svim komponentama kao kod Golfa 4, tj da nema posebnih delova? Fabiju kao Fabiju dobro poznajem, imao sam dve, 1.2 htp i 1.4 16v 100ks, i bio sam jako zadovoljan sa njima, a sada je doslo vreme da se uzme jedan auto pored golfa koji ce biti mami za svaki dan, a i ja da se posluzim. I jos nesto, kakve su cene delova za taj tdi motor?
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Re: Fabia Mk1 vRS
Sad ozbiljno.16_Valve_ napisao:a sada je doslo vreme da se uzme jedan auto pored golfa koji ce biti mami za svaki dan,

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ako nema istu oznaku motora kao TDI 130 u Golfu onda ima nekih razlika. Jedan od retkih dizela koji su mi zanimljivi.
Misha, koroli koju sada ona vozi je doslo vreme za zamenu, a golfa zelim da sacuvam sto vise iz razloga sto mi je ostao kao uspomena, i verovatno ga necu prodavati, samo cu ga sredjivati sve vise, tako da mislim da ta Fabija pruza najbolji odnos automobila koji ima snage a u isto vreme relativno mladjeg automobila, koji ne trosi previse, i nece se ukakiti pri preticanju sa upaljenom klimom
I Ibiza je u opticaju sa tim motorom, ali iskljucivo sa 5 vrata
Uros, moram proveriti da li je ista oznaka motora. Znam da je kod nekih Fiat-a i Alfi bilo situacija u kojima oba automobila imaju po 1.9 jtdm motor iste snage, a npr creva od interkulera se razlikuju... Ako je u potpunosti isti motor kao u Golfu, to ne bi trebao da bude problem za odrzavanje, problem je samo ukoliko su za nju potrebni neki specificni delovi

Uros, moram proveriti da li je ista oznaka motora. Znam da je kod nekih Fiat-a i Alfi bilo situacija u kojima oba automobila imaju po 1.9 jtdm motor iste snage, a npr creva od interkulera se razlikuju... Ako je u potpunosti isti motor kao u Golfu, to ne bi trebao da bude problem za odrzavanje, problem je samo ukoliko su za nju potrebni neki specificni delovi

Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ima je jedan clan, pa mozda primeti temu i da komentar.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
U fabiji vrs je 1.9 tdi 130ks (ASZ oznaka) isti kao u oktaviji mk1, ibizi mk3, leonu mk1, cordobi mk2, toledu mk2, a3 mk1, golf 4, bori, polu mk4, znaci delova ima, motor je odlican, mislim da creva interkulera ne pasu, sto je i normalno jer je razlicit oblik karoserije, pa su drugacije krivine izduvne grane, usisa, pozicije interkulera, ali svi kljucni elementi su isti.
Inace od kraja 2005 je krenuo BLT motor koji ima DPF.
Inace od kraja 2005 je krenuo BLT motor koji ima DPF.
I redak dizel hot hatch 

Da, ASZ motor je roditelj. Zaboravili ste trenutno najpopularnije Audije u Srba, A6 i A4 1.9 TDI sa ovim motorom 

Prava mrcina od motora. Ide odlicno, malo potrosac...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
U a4/a6/passatu/superbu je 1.9tdi AWX sa 5 brzina, a AVF sa 6 brzina i uzduzno je postavljen, a ASZ je poprecno 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jel vidite sa kakvim se znanjem pise po forumu? 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Reci kakav je solution provider 

Taj u superbu/passatu od 130 ima jaču turbinu i bolji potencijal za tjuning.
HahahaRakhil napisao:Reci kakav je solution provider

Uh ljudi, hvala vam na kvalitetnim odgovorima
Znaci to je manje vise proveren motor, bez decijiih bolesti. To nam i treba, neka raga sa kojom nece biti problema, naravno, necu uzimati auto sa velikom kilometrazom. Fabija mi se vise svidja od Ibize, ali mislim da neke sustinske razlike izmedju ta dva automobila i nema, plus se na jednu fabiju nalazi 3 ibize sa tim motorom, pa mi to zvuci i kao realnija opcija. Tacnije, trenutno u oglasima kod nas nema uopste fabije vrs. Postoji mogucnost da odem preko i da je uvezem licno.
Sto se tice tjuninga, ne treba mi za to, ostace 100% stock. Em imam Golfa za isterivanje buva kad me dodje, a em mi je u interesu da keva ima sto manje problema, tj da sipa i vozi

Sto se tice tjuninga, ne treba mi za to, ostace 100% stock. Em imam Golfa za isterivanje buva kad me dodje, a em mi je u interesu da keva ima sto manje problema, tj da sipa i vozi