Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

Heinz izdominirao :rofl:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Patrijote :ccc: Nadam se da neće uspeti da prekinu utakmicu...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Da, sigurno su to isplanirali... :ccc: :loool:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

CR7 napisao:a sta treniras?
Manekenise :mrgreen:
Heinz napisao:Skok s motkom, sudeći po niku :)
Ahaha :kezo: :rofl:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao:Ne znam za hleb, ali znam da drva u nemackoj moraju da se suse min 2g pre lozenja.
To je verovatno zbog ekologije, jer suva drva manje dime. Čudi me da nisu potpuno zabranili loženje drva i uglja, kao što je pre 20-30 godina zabranjeno u Engleskoj.

Ali verujem da će ove zime svi ti ekološki zakoni biti ukinuti... i da će ponovo otvoriti rudnike uglja u Rurskoj oblasti i Velsu. :mrgreen:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Tamo neće sigurno, UK , DK i NO imaju ogromne rezerve gasa. Mi na istoku i jugu Evrope ćemo, naravno, najebati.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Grujic napisao:A član lošu provokaciju ;)
Zar je takvom rezonovanju potrebna provokacija? Ja mislio da to ide po 'difoltu'.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

snork napisao:
nikaragva napisao:Ne znam za hleb, ali znam da drva u nemackoj moraju da se suse min 2g pre lozenja.
To je verovatno zbog ekologije, jer suva drva manje dime. Čudi me da nisu potpuno zabranili loženje drva i uglja, kao što je pre 20-30 godina zabranjeno u Engleskoj.

Ali verujem da će ove zime svi ti ekološki zakoni biti ukinuti... i da će ponovo otvoriti rudnike uglja u Rurskoj oblasti i Velsu. :mrgreen:
Nije zbog dima, nego zbog energije. Sto manje vlage ima u drvetu, vise energije plasira ka nasim guzicama. Inace trosi tu energiju prvo na izbacivanje vlage iz drveta, kada prakticno nista ne greju, a izgore ko licna.

Jednom mi je ostalo 3,4 metra drva starih 2 godine i kusur. Razlika izmedju njih i drva koja su iscepana pre 2,3 meseca je ogromna.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

3 godine je minimum susenja ogrevnog drveta kod nas. Osim besmislenog sagorevanja vode posledica lozenja mokrih drva je i poveliko stvaranje kreozota kao taloga u dimnjaku, znatno opadanje efikasnosti grejnog sistema, povecani troskovi za ciscenje peci i dimnjaka.
Usled kreozota se pojavljuje problem pozara unutar dimnjaka.

Ukratko, tvrda goriva se loze iskljucivo u suvom stanju.
Nazalost vidjam ne tako retko da se koristi mokar ogrev, ne kapiram da li je odraz bahatosti/ razbacivanja novca, neobrazovanosti o osnovama koriscenja peci, nedostatak smisla za organizaciju ili nesto trece.

Ne samo u Nemackoj, svuda je slicno pravilo, 2 ili 3 godine prirodnog susenja zavisno od lokalnih uslova.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koliko sam ja imao prilike da vidim u pitanju je neobrazovanost.

Npr. jedan covek sa FG lozi mokra drva, jer je uveren da gore duze nego suva. Kaze da suva gore kao papir i da se nista ne ugreje. Nisam hteo da se nastavljam, nisam imao snage :)

Gde si nasao podatak o min 3 godine susenja kod nas?

Vise bi tu ustedeli, da zveknu koju kaznu, nego sto j.bu ljude za 26 dinara za struju ...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne mogu sada iz glave tacno da ti kazem, citao sam u upustvima i izvestajima sa ispitivanja, nesto je davao i Sumarski fakultet iz ZG u brosurama, uglavnom ima po knjigama tabela po vrstama drveta koje treba duze a koje krace susiti.

Mnogi proizvdojaci uslovljavaju garanciju susenjem drva pre lozenja. Moram da proverim, Fisman mi se cini da navodi bas 3 godine susenja za svoje kotlove.

Moze termometrom da se izmeri posredno da li je drvo dovoljno suvo za lozenje, nekih 210C je minimalna zdrava temperatura dimnih gasova pri lozenju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Paja napisao:Vruhinski!!! Švercovanje prekršaj!!!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/493982 ... o-prekrsaj
Da ne bude da gorespomenuti direktor ima naace ideje, pobrinuo se VD GSP-a:

"U GSP “Beograd” odlučili su da nagrade putnike gradskog prevoza koji kupuju kartu. “U saradnji sa ‘Soko štarkom’ odlučili smo da od sutra ulazimo u vozila gradskog prevoza i delimo putnicima koji imaju kupljenu kartu čokoladice u znak zahvalnosti. "

Ja ne verujem. Pored svega sto finansiram porezom, sad castim sugradjane cokoladicama. Pa ne verujem.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Jbg, evro skocio, srbija opet poplavljena, treba o necemu da se prica i kupuju glasovi, ipak je bg najvece biracko telo...
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Rakhil napisao: Da ne bude da gorespomenuti direktor ima naace ideje, pobrinuo se VD GSP-a:

"U GSP “Beograd” odlučili su da nagrade putnike gradskog prevoza koji kupuju kartu. “U saradnji sa ‘Soko štarkom’ odlučili smo da od sutra ulazimo u vozila gradskog prevoza i delimo putnicima koji imaju kupljenu kartu čokoladice u znak zahvalnosti. "

Ja ne verujem. Pored svega sto finansiram porezom, sad castim sugradjane cokoladicama. Pa ne verujem.
:plusone:

:o :uf:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pa ovo je vr'!!! Nema dalje!!! :kezo:
Odgovori