GPS navigacija
Re: GPS uredjaji
iGO_2013.Q4_HERE_Europe_Maps se pojavile.
koja je poslednja mapa za gamrin od navteqa 2014.40?
pise da je izaso update garmin city navigator nt 2015.10 ali meni preko garmin expresa ne pokazuje da ima update?imam lifetime update za garmin uredjaj,do sad sve islo super.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Imam prestigio 4500 navigaciju, igo primo instaliran, tako kupljeno, nista dirao nisam. Skinuh sad neku mapu Bugarske koju sam nasao na torentu, za Igo, medjutim navigacija je ne vidi. Samo sam taj fbl fajl prekopirao tamo u folder Maps, na mesto stare mape za Bugarsku. Gde sam se zeznuo??
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako je u uređaju i dalje originalni softver - verovatno zato ne vidi tu "krekovanu"/piratsku mapu. Moraćeš ga verovatno promeniti i onda ćeš moći da koristiš mape koje hoćeš.
- djiuliju
Tj, da instaliram npr Igo primo 2.4 to je cini mi se najnovije, da ubacim mape i onda ce da radi?
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da, trebalo bi. Mada u principu sve zavisi od konkretnog uređaja, ni ja na svom Beckeru nisam mogao da koristim nikakve druge mape sem njihovih originalnih dok nisam ubacio drugi softver (a tako je i na većini uređaja). Na drugu stranu, recimo kolega sa posla isto ima neki Prestigio i nosio ga je u servis i tamo su mu rekli (u poverenju) da taj model nije "zaključan" i da može da koristi bilo koje mape ali - samo sa kartice. No svejedno smo mu ubacili Primo (na karticu - u internoj memoriji je ostao i dalje originalni softver) i sada koristi mape koje hoće.
- djiuliju
Ranije sam na jednoj drugoj bez problema menjao mape, verovatno je bila otkljucana. Uspeo sam da bekapujem sve, tako da sad radi, posluzice valjda i ova stara mapa, nemam kad da se bakcem instaliranjem, morao bih i neka uputstva da potrazim, nissam to radio.
Hvala
Hvala
- Saša
Na Prestigiu je to vrlo jednostavno, skini odnekud kompletnu instalaciju i kopiraj taj folder iGO na karticu, a onda kroz "launcher" (ili kako se to već tačno zove na Prestigiu, već sam i zaboravio) na uređaju podesiš šta da se pokreće odnosno odakle i to je to. Kada upališ uređaj prvo kreće taj osnovni, pokretački softver kao i ranije, a potom se startuje iGO koji si ubacio sa kartice. Ne možeš ništa da zezneš, ako izvadiš karticu - pokreće se stari softver i sve radi kao i ranije.
- djiuliju
Probacu kad budem imao vremena, pa cu pitati ovde ako negde zapne 

- Gabau
- Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
- Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1
Ne vidi mapu zato sto sve mape treba da budu iz istog kvartala, recimo Q1 2014 ili Q4 2013.
- Saša
Re: Одг: GPS uredjaji
Netačno, nema to veze, možeš da staviš šta hoćeš. Jedino neće da rutira dobro kroz više država ako staviš karte različitih proizvođača.
TT
TT
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Baš tako nego kad pomenu prestigio, davno sam kupio jednu koju sam dao drugaru kad mi vise nije trebala i skoro me pita kako da ubaci sveže mape a ja jedino što znam je da je softver zaključan i da navigacija nema sd card slot već 1GB interne memorije. Da li tu postoji varijanta za otključavanje?
- Saša
Re: Одг: GPS uredjaji
Mora da postoji, pregaziš verovatno postojeći softver novim u toj internoj memoriji, a za svaki slučaj bekapuješ stari negde. Nisam probao, ali verujem da može (može kod svih drugih, pa što ne bi i kod Prestigia). 
TT

TT
Retko mi treba navigacija u voznji, danas mi zatreba.
Jurija Gagarina 34, Novi Beograd.
Garmin nema pojma da postoji. Naravno ne radi, odnosno ponudi broj 33 koji odvede na deseti kraj.
I Go ista prica, nema pojma da postoji adresa.
Mape su stare svega nekoliko meseci, Novi Beograd nije negde na kraj sveta. Razocaran sam potpunom beskorisnoscu.
Naravno, mapu gledaju seljaka pitaj, pa tako cim sam spazio taksi stanicu pitao i dobio pravilnu informaciju gde je i kako se dolazi.
Jesu li ove navigacije sto ubacuju prozivodjaci automobila (kada se kupi novi auto) akutelnije sa mapama ?
Jel moze ko je ove godine kupio auto da u svojoj fabrickoj unese J. Gagarina broj 34 kao odrediste, da proba da li prihvata?
Zanima me cisto kolike su razlike ako ih ima u upotrebljivosti mapa.
Jurija Gagarina 34, Novi Beograd.
Garmin nema pojma da postoji. Naravno ne radi, odnosno ponudi broj 33 koji odvede na deseti kraj.
I Go ista prica, nema pojma da postoji adresa.
Mape su stare svega nekoliko meseci, Novi Beograd nije negde na kraj sveta. Razocaran sam potpunom beskorisnoscu.
Naravno, mapu gledaju seljaka pitaj, pa tako cim sam spazio taksi stanicu pitao i dobio pravilnu informaciju gde je i kako se dolazi.
Jesu li ove navigacije sto ubacuju prozivodjaci automobila (kada se kupi novi auto) akutelnije sa mapama ?
Jel moze ko je ove godine kupio auto da u svojoj fabrickoj unese J. Gagarina broj 34 kao odrediste, da proba da li prihvata?
Zanima me cisto kolike su razlike ako ih ima u upotrebljivosti mapa.