Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Vladapetr »

Sinoć sam se vratio iz Mađarske, išao sam do Moraholoma pa odatle do Debrecina i nazad.
Do Debrecina ima nekih 220km, tamo sam otišao jednim a vratio se drugim putem. Oba su regionalna tj magistrale, super obeleženi, put je sve vreme ravan itd...

Kako se vozi u Srbiji? U odnosu na ono što sam doživeo u tih 400+km puta: maestralno!
Donekle mogu i da razumem ove što divljaju po Ibarskoj(sa naglaskom na "donekle"). Put je takav da je opterećenje veliko a ima dosta krivina pa mesta za obilaženje baš i nema. Kome se u glavi žuri ili mu se zaista žuri, mora da koristi svaku izglednu priliku za potapanje gasa. E sad, što mnogi ne umeju da ocene šta je "izgledno", druga je stvar...
Ovde je magistralan put sastavljen od milion pravaca, opterećenje puta neznatno, vidljivost dobra. Ograničenje je uglavnom 110, dakle krstarimo oko 130. I pored svega toga sam nekoliko puta gledao uletanje u makazice, kasno kočenje, preticanje na krivini itd... u 99% su to bili automobili sa domaćim tablicama, dakle nije varijanta neki indijanci sa strane.
Na stranu što se tamo bandere ne arče na "obične" puteve, nazad sam išao predveče i vozio skoro svih 200km u totalnom mraku! Uhvatila me depresija jbt...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Xepoj87 napisao:Meni u poslednjih godina bas retko blicaju za patrolu... Ne znam koji je k ljudima... Ja uvek blicam,barem narednih 500m.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Sa novim radarima, postavljenim na pravom mestu 500m je malo.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Brate,gde imas pravac na magistralnom putu veci od svega 200,300m? Bas retko.
Ali je poenta da im blicam narednih 3,4,5 krivina...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Pa sve zavisi na koju magistralu misliš. Na putu za Ša ima pravaca koji su duži od 500m dosta.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Prekjuče se vraćam iz CG, kiša lije na sve strane a onda se susretnem sa budalom za volanom. I on ima dozvolu... Nisam imao vremena ali mi je došlo da ga zaustavim, isučem kurblu i dovalim preko face.
Sve vreme od Bara do BG me pratila kiša ali se može dosta brzo voziti ako ne sretneš idiote, na koje sam potrošio najviše energije da ih na vreme primetim i regulišem prolaz.
Dakle svakakvi pacijenti imaju vozačku...
http://www.youtube.com/watch?v=PYhyo6N9Jgk
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ovo je za teške batine. Popizdim kad mi ovo urade na auto putu u mnogo benignijim uslovima, a kamo li na magistrali.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Klasican idiot. Meni je jedan tako iskocio na AP pre par dana. Bukvalno ispred mene.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Razumem bes, i ja popizdim
Ali shvatim da kamion retko kad moze da pretekne, pa neka ga

Drugo je kad ugrozi bezbednost, sto je retkost, a ovo klasifikujem u ablend,ablend ,kogajebe,pretecicuzaminutkasnije
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

Ugrozio je bezbednost itekako.
Na snimku se ne vidi baš najbolje, ali kad je mercedes krenuo, ja sam nagazio gas pošteno i već sam nagurao popriličnu brzinu i morao sam da kočim baš muški. Da je bio neki auto sa ćelavim gumama ili kočnicama sa pločicama iz turske pokrajine "vukojebina", ili bi se zakucao u budalu ili bi se okrenuo na putu. Kiša je padala, put je bio skroz mokar, na moment je bilo akvaplanunga, uopšte nije bila naivna situacija....
Jedan od razloga zašto kupujem malo jače i bolje automobile. Baš za duge puteve i ovakve i slične situacije. Uz odgovarajuće gume i kočnice i naravno pažnju, ovo se može izbeći kao problem, ali trenutak neopreznosti bi značio da sad pišem iz bolnice.
Srećom te imam stotine i stotine hiljada km u dupetu i nikad se ne opuštam pa sam budalu "snimio" i pripremio se na eventualni kretenizam, koji je naravno usledio. A to da je dao žmigavac, nije ga ni morao dati, toliko ga je kasno dao, kad je već krenuo.

Zbog sličnih budala, nigde ne idem bez uključene kamere, došlo vreme da se koriste, kao što oni "ludi" Rusi to čine već odavno. Mada, nažalost snimak kamere izgleda da nije dokaz na sudu :(
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ono sto se vidi na snimku
- vozilo iz koga je snimano, ide u obilazenje preko pune linije. Po kisi.
- ispred njega je kolona vozila (1 putnicko i 2 kamiona vrlo gusto poredjana)
- tipican slucaj obilazenje 3 vozila zaredom, zakon kaze nasilnicka voznja
- i jos sve u uslovima slabije vidljivosti

Da je ovo pratio presretac iza i snimio, za ovakvo ugrozavanje bezbednosti moglo bi da sledi novcano kaznjavanje, bodovi i oduzimanje dozvole.
Na snimku se ne vidi jasno brzina kretanja, ali sudeci po odnosu vremena izmedju prekida linija horizontalne signalizacije, izvrseno je i prekoracenje dozvoljene brzine kretanja.
Citav niz prekrsaja napravljen.
Shodno naslovu teme, primer upravo kako se vozi u Srbiji, a ne treba.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

A na Antarktiku pokolj, jebote.....

Ajd sto par stvari nije tacno, ali i da jeste, jes tebi to stvarno realan komentar snimka?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Da nisam upućen u situaciju, pomislio bih da je ljubitelj neki kontraš :rofl:

Jedini ispravan komentar ovog snimka je: "Kamiondžija je bahati kreten".
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

:) Tipična nevešta trolčina

Ljubitelju (ne znam čega), pričaš napamet. Pri celoj toj tvojoj analizi, kamion ni ne pominješ koji je napravio baem dva prekršaja (nije držao propisano odstojanje i obilazio je kad sam ja već krenuo. Bitno je da se kačiš na mene kao krpelj i to onaj inficirani.
ljubitelj napisao:Ono sto se vidi na snimku
- vozilo iz koga je snimano, ide u obilazenje preko pune linije. Po kisi.
Ako si pažljivo pratio, krenuo sam u preticanje, sačekavši da mercedes ispred bude bezbedno udaljen a znak prekida zabrane preticanja je bio ispred mene na 20 m vidljiv. Kad sam ja krenuo u preticanje, nagazio sam doduše punu liniju možda 4-5 m pre isprekidane, to je tačno i trajalo je 1 sekundu ali to se nikako ne može podvesti pod obilaženje preko pune linije. Nije tačno, šta pričaš bez veze, za ovo me ne bi kaznio ni ti da si kojim slučajem neka vlas'. Ili možda i bi, koj ga zna...
ljubitelj napisao: - ispred njega je kolona vozila (1 putnicko i 2 kamiona vrlo gusto poredjana)
O čemu ti pričaš, ti si gledao neki drugi video?
Nikakve kolone nije bilo a kamoli "gusto raspoređene" jer je mercedes odavno odmakao pretekavši oba kamiona. Ispred je bio kamion i ispred njega još jedan i to je sve, dakle nije bila kolona vozila a i sve da je mercedes vozio ispred kamiona "gusto poređan" ( a nije naravno), ko ti kaže da bih ja pretekao svu trojicu? A video si na videu da je mercedes daleko i brzo odmicao. Važno da si mi to pripisao kao prekršaj, drugo tebe i ne zanima. Dakle ni to nije tačno što pričaš.
ljubitelj napisao: - tipican slucaj obilazenje 3 vozila zaredom, zakon kaze nasilnicka voznja
Ti ne čitaš ni ono što sam napišeš a kamoli šta drugi pišu. Izgleda da je tvoje jedina svrha da se sa nekim na forumu sukobljavaš. Kakav sad tipičan slučaj obilaženja 3 vozila za redom? Ti si nešto pio večeras. Ne pij kad voziš ili pišeš po forumu, ispašćeš smešan. Ko je obišao 3 vozila za redom? Najviše što sam mogao da obiđem su dva kamiona, što nije zabranjeno a mercedesa nisam mogao stići sve i da sam hteo da se trkam sa njim. Zajedno smo vozili od Zlatibora i nije bilo preticanja jer je lepo vozio i nije bilo potrebe. Ni tu nisi u pravu.
ljubitelj napisao: - i jos sve u uslovima slabije vidljivosti
Ti si izgleda jedan od onih koji kad padne nešto kiše, prebaciš u treću pa polako oko 55km/h bez žurbe i napraviš kolonu gde stigneš bilo na autoputu ili na magistrali, kočiš saobraćaj u gradu gde voziš oprezno oko 30, sigurno je sigurno.
Ja sam sve vreme vozio oko 90, nešto iznad dozvoljenog kao i velika većina a mnogi i daleko brže.
Mada džabe ja to pričam, ti si već izmerio i presudio.
ljubitelj napisao: Da je ovo pratio presretac iza i snimio, za ovakvo ugrozavanje bezbednosti moglo bi da sledi novcano kaznjavanje, bodovi i oduzimanje dozvole.
Verovatno i 15 godina u rudniku.
Alo, o čemu pričaš ti čoveče?
Ti sanjaš nešto?
ljubitelj napisao: Na snimku se ne vidi jasno brzina kretanja, ali sudeci po odnosu vremena izmedju prekida linija horizontalne signalizacije, izvrseno je i prekoracenje dozvoljene brzine kretanja.
Svaka čast, tebi i ne treba brzinomer, da nema i GPS u toj tvojoj sveznajućoj glavi.
Kako si me samo provalio da sam vozio 170, svaka ti čast.
Nisi "jasno" video brzinu, a kako si je video "nejasno", baš bih da znam...
ljubitelj napisao: Citav niz prekrsaja napravljen.
Shodno naslovu teme, primer upravo kako se vozi u Srbiji, a ne treba.
Jes' vala, mudro, jako mudro zboriš...
Muda za bubrege prodaj na nekoj drugoj temi, mene zaobiđi sa pametovanjem i sve će biti ok. Nemoj se samo nervirati, šteti lepoti, pameti i zdravlju a i nema smisla da praviš nekoliko "failova" u jednom postu, rasporedi to malo, mudrice moja.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ako si mu rekao :kezo:
Osim idiota kamiondzije, ne vidim da je čkode nesto zgresio
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Ljubitelju neko hakovao profil. :mrgreen:

+100 za Čika Kodeta.

Kao profesionalni vozač, samo ću da potvrdim da kamion i te kako ima preglednost i odlično može da vidi,
dal može da pretekne ili ne, dal ugrožava nekog i sl.
Ovaj "kamiondžija", koji nije ni k od kamiondžije možda nešto drugo na K, je napravio par prekršaja, za koje se oduzima i dozvola u civilizovanim zemljama.
Kao prvo, ostojanje je kriminalno. ne dao Bog da pipne malo kočnicu ovaj ispred njega, ovaj K od Kamiondžije bi se još skidao sa špahtlom sa prikolice kamiona ispred....
Pod otežanim uslovima, ovaj sa kamionom ne bi smeo da pretiče....
treće, ovaj tehnički ne bi prošao ni u Africi regularno....
A ono najbitnije, ugrozio je i te kako čika Codeta. Nije ispoštovao prednost, i da Code nije bio priseban mogao je neko da nastrada...To se desilo zato što je ovaj K od kamiondžije, ljomber, koji misli da je uhvatio Boga za onu stvar, a do tad je čuvao ovce na livadi....
Odgovori