nidza napisao:
ne postoji nikakva garancija da će vam ostaviti dovoljno mesta da se ubacite ispred kamiona u slučaju da neko naiđe veoma brzo u susret. Tako se gubi glava.
Moje lično mišljenje posle gledanja ovog klipa je vrlo jednostavno - nemojte ovo da radite.
Upravo tako. Ovako kao na snimku ne treba obilaziti nevezano za propis i zakon. (zabranjeno je na takav nacin).
Kao sto postoji i pravilo da kada se sustigne kolona vozila i ocigledno je (kao na ovom snimku) da se drugo vozilo u koloni sprema za obilazak da se onaj poslednji u koloni strpi da ovi ispred njega obave posao. I pored toga uvek se nadje neki mamlaz, narocito ako je traktor u pitanju, koji se odvazi da gazi preko onih u koloni ispred sebe.
Nedavno je to uradio jedan vozac autobusa, Ibarska u blizini mesta Vrbovno, samo jedan od mnogo slucajeva nasilnickog stava prema ostalim vozacima.
Osim toga, treba i shvatiti gde je greska da se ne bi ponavljalo.
Ove godine sam do sada proveo oko 80-90 dana na Ibarskoj, i nagledao sam se slicnih epizoda gde se krece u obilazenje ne obaziruci se na druge ucesnike.
Danas sam 2 puta odvozao deonicu na Ibarskoj, ako sam dobro prebrojao 3 obilazenja preko pune, jedno i kroz raskrsnicu.
Pre 3 dana, obilazenje preko pune u Stepojevcu u zoni skole, naravno kolone vozila.
Dzabe perfektna signalizacija i horizontalna i vertikalna, i viseci semafor i osvetljen pesacki, ima "pametnih" koji ne gledaju sta se oko njih desava. I jos se bune na sve druge dok sami cine prekrsaj za prekrsajem.
Tako se vozi, ne svi naravno, u Srbiji a Ibarska je eksplicitan primer.
Nije ona onako opasna zbog samog kolovoza vec prevashodno zbog samozivih vozaca koji preticu kad god im se prohte.
Na nacin kao sto je na ovom snimku je prosle godine obilazenje sproveo vozac kombija Hitne Pomoci, izazvao je karambol i bilo je poginulih. U blizini Vrbovnog, na onom pravcu.
Ibarska ne prasta ovakve egzibicije, stoga pamet u glavu zbog sebe i drugih, kasnije kada ode glava kasno je prisetiti se pravila voznje, zakona i propisa.