Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od Day Walker »

Poziramo :)
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Mila je dobila ovu hranu na kraju, jede kao luda jedini problem je sto su malo tvrde granule pa ih za sada potapam u vodu. Ova aleva je skupa za mene, limit mi je bio nekih 250din za 1kg. Kupio sam joj i 5-6 onih manjih konzervi,bile po 60din i uzeo clansku kartu u pet shopu

Slika
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Odlicna je i ova Brit, ja sam davao mom jedno vreme Brit Sport, onda su prestali da ga dobijaju pa sam se vratio na Allevu, sad vidim je opet imaju. Nego mozda si trebao da uzmes JUNIOR Large Breeds (nacrtan je vucjak na pakovanju :D ) a ne ovaj Extra Large, mada je sve to manje vise isto, te Extra su samo veci briketi :) .
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Dvoumio sam se,ali sam uzeo ove imaju 2% vise proteina. Mada sam mozda trebao samo large,upravo zbog velicine ove joj prave problme pri zvakanju
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Stavi ih u krpu i udari par puta cekicem ako su joj prevelike. Nije neki posao, a ne rizikujes da se udavi njima.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Baš ovih dana razmišljam o fenomenu da kučići laju i reže na pojedine ljude pa me zanima jel zna neko objašnjenje za to?

Znam za slučajeve da laju na mentalno zaostale osobe, alkoholičare/pijane, rase sa tamnijom kožom i uniformisane (vojska, policija, pa i poštare). Za prva dva nekako i mogu da smislim razlog, sem što oset alkohola može eventualno da ih provocira, kod tih osoba mogu da osete neku neartikulisanost koju dožive kao pretnju, bem li ga... Al za druga dva nemam ideju, a nagledao sam se tih primera, nije da ih nema..
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja razmišljam da kupim zmiju ili majmuna ili patuljastog kengura, i stvarno se ne zezam nego razmisljam o tome. Verovatno neće biti ništa od toga ali sam se na vašaru igrao sa zmijom i pre par dana bio s devojkom koja ih ima kući i sad mi postalo baš zanimljivo.
Zveroljub
Reactions:

Post od Zveroljub »

Hteo sam i ja pre par godina da nabavim majmuna. Jako je tesko doci do njega legalnim putem, propisi su takvi (divlje zivotinje) da te teraju da odustanes. Mozes da ga nabavis na crno za oko 1000 evra (cena kad sam ja gledao, mozda se nesto promenilo).
Problem je i sto su osetljivog zdravlja i cak obicna ljudska kijavica moze da dovede do smrtnog ishoda kod njih, a po recima veterinara kod kog sam se raspitivao u zoo vrtu.
A zamisli i da ti se razboli, koji vet u Srbiji ima iskustva sa majmunima?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Zmija :kuku: SlikaSlika

Ovo je ekstra :D

https://www.youtube.com/watch?v=7z8KLlCfzwc

:siriruke:
Zveroljub
Reactions:

Post od Zveroljub »

Slika

I ovo, a ne brines da ce te pojesti na spavanju :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Scuderia napisao: https://www.youtube.com/watch?v=7z8KLlCfzwc
Enzo! :sreckovic: :sreckovic: :sreckovic: Kako je gotivan :thumbup:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Aco, ja ne bih držao majmune, iz ovih razloga koje je Zveroljub napisao. Kad imaš mačku ili psa, nijedna njihova bolest ne može da pređe na tebe ili tvoja na njih (osim besnila, od koga mogu da obole sve toplokrvne životinje, i koje je praktično 100 % smrtonosna bolest, pa ima poseban tretman - obavezna vakcinacija, itd). Majmuni i ljudi mogu da se zaraze istim virusima i bakterijama - i kao što napisa Zveroljub, neki koji kod nas izazivaju samo blage bolesti ili ih imamo u sebi, a ne izazivaju ništa, za majmune su veoma opasni. I obrnuto - držanje majmuna je jako veliki rizik za zdravlje ljudi.

---

Tigar je baš cool, ali đe nađe najveću od svih mačaka. :D Koliko li samo mesa to čudo pojede dnevno i koliki mu je prostor potreban za život. Ja ne bih mogao da se brinem ni o Maine Coon rasi (najveća od Felis silvestris catus, tj. običnih mačaka):

Slika Slika Slika Slika Slika

P. S. Ovo na slikama su mačići. :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Zveroljub napisao:Stavi ih u krpu i udari par puta cekicem ako su joj prevelike. Nije neki posao, a ne rizikujes da se udavi njima.
Znam za to,danas sam i uradio i zakljucio da mene ona zajebava. Ostalo joj od dorucka nekoliko briketa, i ja dodam ove izlupane. Ona uzme pojede one cele sto su joj ostali a izlupane nista :kezo:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

AcaKayak napisao:Ja razmišljam da kupim zmiju ili majmuna ili patuljastog kengura, i stvarno se ne zezam nego razmisljam o tome.
Aco ozbiljno sam zabrinut za tebe. Posle onih slika u temi dobro vece,citam ovde sta bi zeleo da imas kao kucnog ljubimca... :mrgreen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

@Misha

Ma dečku je samo dosadno. :)

Nego kad smo već kod zmija, jel zna neko kako se kaže "mala zmija"? :djavo:

:kezo:
Širim haos!