Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ma to pickin dim.
Ljudi po opstinama drknu na konto dnevnica po 100-200,000 mesecno. Sve po zakonu. Platu ni ne dizu i sve se bojim da ce ih ovo smanjenje pogoditi. Naravno pogodoce buraniju po opstinama, ali one koje stvarno treba da pogodi i koji su zreli za biro do kraja zivota, nece.
Ljudi po opstinama drknu na konto dnevnica po 100-200,000 mesecno. Sve po zakonu. Platu ni ne dizu i sve se bojim da ce ih ovo smanjenje pogoditi. Naravno pogodoce buraniju po opstinama, ali one koje stvarno treba da pogodi i koji su zreli za biro do kraja zivota, nece.
Zbog tog drugog problema ne treba da se zanemaruje prvi. Pored nerealnog rasta budžetskih plata i penzija najveći krivac za sadašnje smanjenje su upravo ti stranački viškovi. Najmanje 100.000 parazita puta 40.000 din u proseku svakog meseca. Da li se tako radi u CH? Zapošljava i finansira iz budžeta koji se dopunjuje zaduživanjem? A sve radi socijalnog tj stranačkog mira. Pa nije to perpetuum mobile.Floyd napisao:Ne kažem da treba iz kredita finansirati izmišljena radna mesta već da samim otpuštanjem ne rešavaš ništa. Tačnije, rešiš jedan problem a otvoriš nove.
Mnogo veći problem je što ogromne količine novca cure iz državne kase u privatne džepove (često u inostranstvu) nego što neki čuvar kancelarijske stolice po zanimanju primi 30k mesečno koje svakako vrati u budžet.
Pre neki dan je bio članak da je procena da imamo izumeđu 100 i 170 agencija, direkcija, uprava.... tačan broj se ne zna, a procena je da godišnje koštaju oko 300 miliona €.
Woodoo napisao: Zbog tog drugog problema ne treba da se zanemaruje prvi.

Ali pitanje je da li zbog manjeg problema zanemarujemo veći? Političari su uspeli u jednom: dok se radnici privatnog i javnog sektora svađaju i slobodno mogu reći mrze, oni na miru rade ono zbog čega su se i uhvatili politike.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Upravo, deluje kao da cemo se lansiramo u nebeske visine cim otpustimo tu besposlenu rulju.
Ne kazem da nisu bitan faktor u citavoj nesrecnoj prici, ali nisu toliko bitan kao sto se podmece.
Ko je taj ko ce da razdvoji zito od kukolja? Mene vec jeza da ce mnogo vise zita da bude poseceno.
Ne kazem da nisu bitan faktor u citavoj nesrecnoj prici, ali nisu toliko bitan kao sto se podmece.
Ko je taj ko ce da razdvoji zito od kukolja? Mene vec jeza da ce mnogo vise zita da bude poseceno.
Pa tu se onda vracamo na pocetak problema. Ne moze lopov da sedi na celu suda i odlucuje ko ce u zatvor, a ko na ulicu. Zar ne?
Dokazano smo se posrali na svaku implementaciju bilo čega. Dedukcijom se može zaključiti da ćemo se posrati i na tu. Nije da sam pesimista, mada nada umire poslednja - uvek mogu da nas iznenade.
Cime da nas iznenade? Koliko mogu da nas jebu i koliko mogu da ukradu?
Nema nama spasa, nemojte se dzabe nadati 

Evo vam u novinama najvaljuju i toliko prizeljkivana otpustanja iz javnog sektora a sve po nalogu kreditora.
Penzioneri najavljuju tuzbu za otimacinu od penzije...

KiM, sumnjiva privatizacija, namesteni tenderi, lova od donacija itd.
Zaposlene koje bi otpustili iz javnog sektora i dalje ostaju na teretu drzave.
Penzioneri najavljuju tuzbu za otimacinu od penzije...
Eh da je jedan, nikakav problem ne bi bio pa sve i da svaki dan iznosi lovu u dzakovimaftj napisao:To je u najmanju ruku netacno al ajde. 100,000 ljudi po 30k mesecno je bar 250m evra godisnje. Cenis da je moguce da neki politicar ukrade 250m evra godisnje?

KiM, sumnjiva privatizacija, namesteni tenderi, lova od donacija itd.
Zaposlene koje bi otpustili iz javnog sektora i dalje ostaju na teretu drzave.
Ne moze CH da se poredi sa jednom Srbijom ni u sali. Za pocetak, penzije ovde nisu budzetska kategorija te lepljivi prsti kojekakvih poluskolovanih politicara do njih ne mogu da dodju.Woodoo napisao:Zbog tog drugog problema ne treba da se zanemaruje prvi. Pored nerealnog rasta budžetskih plata i penzija najveći krivac za sadašnje smanjenje su upravo ti stranački viškovi. Najmanje 100.000 parazita puta 40.000 din u proseku svakog meseca. Da li se tako radi u CH? Zapošljava i finansira iz budžeta koji se dopunjuje zaduživanjem? A sve radi socijalnog tj stranačkog mira. Pa nije to perpetuum mobile.
Poslednja izmena od Floyd u 23 Sep 2014, 18:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da ne može da se poredi, mi smo glup narod. Ovo nije napisano kao želja da bilo koga uvredim, ja cenim forumaše i zato i volim ovde da pišem a ne da idem na neki drugi forum jer je ekipa stvarno dobra, ali ako se gleda da su političari pokazatelj naroda (većina ih je odabrala pa je većina za to), mi smo kretenski narod, nema drugog objašnjenja. Evo recimo, ovo je teza ako nas predstavljaju političari koje smo odabrali mi... :
A mi volimo mazohizam. Mnogo ga volimo, ne postoji drugo racionalno objašnjenje. Volimo da budemo poniženi. Volimo što nam je predsednik države pod stare dane falsifikovao diplomu, što ne ume da bekne engleski a ni sa maternjim jezikom se ne snalazi bolje od prosečnog radnika u magacinu Matijevića. Obožavamo što nam je premijer istripovao Isusa Hrista pa hrani celu državu veknom hleba i dvema tovljenim pastrmkama. Ponosni smo jer svo “verski tolerantni” i što u vlasti 15 godina sedi Rasim Ljajić, čovek koji je svima potreban zbog nekoliko desetina hiljada muslimanskih glasova. Obožavamo jer iz fotelja nikad neće izaći pijana seljačina iz Čačka, magistar koji ne ume da objasni razliku između kardanskog vratila i kamena za kupus, Palma, jagodinski erudita, ponos pomoravlja, dušebrižnik i iskorenitelj bele kuge i Mrkonja, vrli inženjer, emeritus, graditelj kilometra i 200 metara regionalnog puta godišnje i snabdevač i rentijer turbo folk kurvetina o trošku poreskih obveznika.
A mi volimo mazohizam. Mnogo ga volimo, ne postoji drugo racionalno objašnjenje. Volimo da budemo poniženi. Volimo što nam je predsednik države pod stare dane falsifikovao diplomu, što ne ume da bekne engleski a ni sa maternjim jezikom se ne snalazi bolje od prosečnog radnika u magacinu Matijevića. Obožavamo što nam je premijer istripovao Isusa Hrista pa hrani celu državu veknom hleba i dvema tovljenim pastrmkama. Ponosni smo jer svo “verski tolerantni” i što u vlasti 15 godina sedi Rasim Ljajić, čovek koji je svima potreban zbog nekoliko desetina hiljada muslimanskih glasova. Obožavamo jer iz fotelja nikad neće izaći pijana seljačina iz Čačka, magistar koji ne ume da objasni razliku između kardanskog vratila i kamena za kupus, Palma, jagodinski erudita, ponos pomoravlja, dušebrižnik i iskorenitelj bele kuge i Mrkonja, vrli inženjer, emeritus, graditelj kilometra i 200 metara regionalnog puta godišnje i snabdevač i rentijer turbo folk kurvetina o trošku poreskih obveznika.
To je nazalost nasa realnost koja traje od '45.
Ja iskreno, ne vidim kvalitetno resenje problema u kom se Srbija nalazi. Sve ovo sto se trenutno radi je presipanje iz supljeg u prazno a rezultat ce biti jos gori. Skontao je Krstic da nema nista od tog posla pa se zato izvukao na vreme, bez putera na glavi.
Ja iskreno, ne vidim kvalitetno resenje problema u kom se Srbija nalazi. Sve ovo sto se trenutno radi je presipanje iz supljeg u prazno a rezultat ce biti jos gori. Skontao je Krstic da nema nista od tog posla pa se zato izvukao na vreme, bez putera na glavi.
AcaKayak napisao:Naravno da ne može da se poredi, mi smo glup narod. Ovo nije napisano kao želja da bilo koga uvredim, ja cenim forumaše i zato i volim ovde da pišem a ne da idem na neki drugi forum jer je ekipa stvarno dobra, ali ako se gleda da su političari pokazatelj naroda (većina ih je odabrala pa je većina za to), mi smo kretenski narod, nema drugog objašnjenja. Evo recimo, ovo je teza ako nas predstavljaju političari koje smo odabrali mi... :

Ali zna za ono što usisava.AcaKayak napisao:magistar koji ne ume da objasni razliku između kardanskog vratila i kamena za kupus

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...