Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

Linerano smanjenje plata i penzija je jednako glupa mera kao i da se dodatno zaduzis, opet ce to morati da se ovako ili onako vraca. Smanjenjem plate svima u javnom sektoru de facto se tvrdi da su svi preplaceni, ali da nema viska radnih mesta, sto je sumanuto.

Ja vidim drugi, mnogo veci problem ovde: drzava jos i moze da smanji svima plate (teoretski sa uporistem u postojecim zakonima) jer je poslodavac javnom sektoru, ali kako da smanji penzije? Penzija je svakom pojedincu propisana resenjem koje je dobio pri obracunu kod odlaska u penziju. Smanjiti to linearno znaci krsenje nekih milion ugovora sa penzionerima, brda zakona i dva-tri ustava do sada. Penzije ne mogu da se smanje tako sto Vucic kaze "od novembra manje" i PIO odmah krene da racuna manje; to mora da se resi zakonski, a taj zakon odmah pada u vodu.

Srbija ima previse penzionera, i mnogi od njih su lazni invalidi ili penzionisani na mufte pre vremena ili korisnici porodicnih penzija koji poseduju firme u kojima ne rade itd. Svako zna sigurno mnogo primera POJEDINACA koji ne zasluzuju penziju uopste, a kamoli smanjenje, ali to ne znaci da svi redom treba da snose posledice nesposobnosti retardirane vlade da kaze: ako si dobio posao (ugalvnom na izmsljenom radnom mestu) preko stranke, ajd mars sad na biro pa se snadji na trzistu. Nije ni bitno da li takvih ima 500, 5000 ili 50 hiljada, njihovo izbacivanje sa drzavnih jasala je pitanje zakona i morala, tacka.

Pogasis preduzeca u restruktuiranju, ugasis zelezaru, prekines subvencije zeleznici, garancije Srbijagasu...to su konkretne reforme koje donose velike ustede. Penzije treba reformisati unapred, za one koji tek idu u penziju, a ne ovako. Ovo je bullshit nepojamni i nece se zavrsiti dobro...

Aco, navedi izvor teksta da ne najebe forum, nije po pravilima ovako
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Sramota.

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja ga smislio :D

Šalim se, pa kačio je tekst Dušan pre koju stranu, ja sam ovaj deo kopirao preko vibera pa sam ga tu sad našao. Mislim da je Tarzanija.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Potpisujem sta je napisao Rakhil i samo da opet dodam, razlog zasto su smanjenja plata prdez u vetar:
nikaragva napisao:Ma to pickin dim.
Ljudi po opstinama drknu na konto dnevnica po 100-200,000 mesecno. Sve po zakonu. Platu ni ne dizu i sve se bojim da ce ih ovo smanjenje pogoditi. Naravno pogodoce buraniju po opstinama, ali one koje stvarno treba da pogodi i koji su zreli za biro do kraja zivota, nece.
A za penzije nadam se da mogu da ih tuze. Pajo jel mogu? :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Videćemo na kraju kako će rešiti ali sva je prilika da će moći.
To je za mene najveći problem. Parola je boli nas za zakon. To se dešava sa penzijama, to je bilo sa "solidarnim porezom" to je sa notarima, to je sa parking servisom....

Aco jbt ja ti aplaudiram što si pametan i načitan :kezo: pa lepo pišeš, a ti se ugedao na ministre. :kezo:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa jesam načitan čim sam to pročitao, a što se pameti tiče, tu mi nema spasa :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Paja napisao:Videćemo na kraju kako će rešiti ali sva je prilika da će moći.
To je za mene najveći problem. Parola je boli nas za zakon. To se dešava sa penzijama, to je bilo sa "solidarnim porezom" to je sa notarima, to je sa parking servisom....

Aco jbt ja ti aplaudiram što si pametan i načitan :kezo: pa lepo pišeš, a ti se ugedao na ministre. :kezo:
Da ne zaboravimo hladno gaženje GUP i DUP-a sa Beogradom na vodi...itd, itd...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Niko to nije zaboravio
:)

Meni smanjenje penzija podrazumeva bankrot
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

starac vujadin napisao:Da ne zaboravimo
... švercovanje kao prekršaj...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bankrot države uopšte nije strašna stvar sem za poverioce, a time se gubi podrška stranih vlada, zato će se naši koprcati koliko god mogu da ga ne proglase.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

schonenk napisao:Upravo, deluje kao da cemo se lansiramo u nebeske visine cim otpustimo tu besposlenu rulju.

Ne kazem da nisu bitan faktor u citavoj nesrecnoj prici, ali nisu toliko bitan kao sto se podmece.

Ko je taj ko ce da razdvoji zito od kukolja? Mene vec jeza da ce mnogo vise zita da bude poseceno.
Ovo sto si napisao mi deluje kao ona veljina:

https://www.youtube.com/watch?v=gbwfYpVaKkg

Nisu toliki problem, pa ajde da ih pustimo da parazitiraju i dalje.

Necemo se lansirati u nebesa ali cemo resiti najveci problem. Slazem se samo oko kukolja.

Mislim da bi dovoljno bilo samo da otpuste one koji su na platnim spiskovima a ne pojavljuju se na radnim mestima (kupili posao u drzavnim preduzecima).
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

AcaKayak napisao:Naravno da ne može da se poredi, mi smo glup narod. Ovo nije napisano kao želja da bilo koga uvredim, ja cenim forumaše i zato i volim ovde da pišem a ne da idem na neki drugi forum jer je ekipa stvarno dobra, ali ako se gleda da su političari pokazatelj naroda (većina ih je odabrala pa je većina za to), mi smo kretenski narod, nema drugog objašnjenja. Evo recimo, ovo je teza ako nas predstavljaju političari koje smo odabrali mi... :
Većina od 20%. Koja je to većina? Većina i ne izlazi na izbore zato što je shvatila da nema za koga da glasa. Nismo baš toliko glupi ako smo to ukapirali.
Za našu situaciju ne vidim da postoji izlaz, odnosno vidim, ali kada bih napisao, obrisali bi mi post.
Zapravo je bankrot i najbolji izlaz iz ovoga, jer još par ovako pametnih reformi pa će i programeri da kukaju da im je mala plata. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ko ne izadje na izbore, taj ne bi trebao ni da komentarise stanje u zemlji.
Od 2 zla, izaberi manje.. Jbga.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Od dva gabora, ti bi cepao manje gadnu? :)

Msm, jebes politiku... Nema bolje kada je ista ekipa
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

@Day Walker
Zašto ne bi trebalo?
Pa mi 100 godina biramo manje zlo, pa gde nas je to dovelo? Po čemu je manje zlo ako me odžepari Žlka umesto Pere?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori