Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Neka ih, to malo boostuje ekonomiju, proizvodnja, porez.., a i pacijent je uvek negde vazan
Smanjuje konzumaciju i mistiku kod omladine...
Dobra je to stvar
Smanjuje konzumaciju i mistiku kod omladine...
Dobra je to stvar
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Čitao sam malo koliko je Kolorado zaradio od legalizacije. Lepa je to kinta.
A to si u pravu, čim je nešto legalno, klincima je manje zanimljivo
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
A to si u pravu, čim je nešto legalno, klincima je manje zanimljivo

Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Načelno jesam za legalizaciju, ali treba pogleati situaciju u Holandiji i to kroz cifre nego na licu mesta.
Koliko sam ja video duva se više nego da je zabranjena. Nije ni to rešenje. Pola države ti uduvano, a od tog broja veliki deo su klinci koji će lako skliznuti u nešto teže.
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ovo je po mom misljenju kljucna stvar kod legalizacije. Trava, uslovno receno, i nije neki problem (ne zelim da budem pogresno shvacenPaja napisao: a od tog broja veliki deo su klinci koji će lako skliznuti u nešto teže.

Имам једно потпитање...
Ima i ovakvih budala koji troše pare... Nije mnogo u poređenju sa partijskom armijom, ali s obzirom na količinu licemerja i gluposti koje proizvode, mnogo im je.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=902904
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=902904
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pravite razliku izmedju legalizacije i dekriminalizacije vutre, nije ista stvar uopste
Ono sto sam ja imao prilike da vidim dok sam odrastao, je da oni koji nastavljaju sa "necim tezim" uglavnom su bili klinci koji travu probaju jako rano (5 razred osnovne skole). Kasnije, u srednjoj, mnogo njih duva a niko nema potrebu ni zelju da ide dalje.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Odg: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Moraš da pogledaš malo taj problem u NL kroz istoriju, njima je osamdesetih, krajem, pola nacije bilo na pajdu. Zato su dekriminalizovali travu i drastično smanjili pajdomane.Paja napisao:![]()
![]()
![]()
Načelno jesam za legalizaciju, ali treba pogleati situaciju u Holandiji i to kroz cifre nego na licu mesta.
Koliko sam ja video duva se više nego da je zabranjena. Nije ni to rešenje. Pola države ti uduvano, a od tog broja veliki deo su klinci koji će lako skliznuti u nešto teže.
Prvo se počinje sa alkoholom a ne sa travom.
Da. Meni su mnogo veci problem ovi sto piju i puse u 5. razredu, to je bas siroko dostupno.
Nije dokazano, ali nesto se suska da na nerazvijen deciji mozak, thc moze da utice negativno, odnosno na razvoj. Sad ne znam za koliku decu, 5 godina sigurno, ali da li je i za 15, ne znam. I pitanje je kako tu uticu alkohol i cigare.
Druga stvar, sama marihuana, sem mogucih socijalnih, nema nikakvih drugih nus pojava, za razliku od alkohola i cigara.
A s obzirom koliko se antidepresiva uzima u Srbiji, onda i ti moguci socijalni problemi nece biti mnogo izrazeni
Nije dokazano, ali nesto se suska da na nerazvijen deciji mozak, thc moze da utice negativno, odnosno na razvoj. Sad ne znam za koliku decu, 5 godina sigurno, ali da li je i za 15, ne znam. I pitanje je kako tu uticu alkohol i cigare.
Druga stvar, sama marihuana, sem mogucih socijalnih, nema nikakvih drugih nus pojava, za razliku od alkohola i cigara.
A s obzirom koliko se antidepresiva uzima u Srbiji, onda i ti moguci socijalni problemi nece biti mnogo izrazeni

Nemam ja problem sa duvanjem i ponovo kažem da sam apsolutno za legalizaciju, ali istovremeno se plašim kako bi to uticalo na dečurliju.
Dekriminalizacija i legalizacija naravno da nisu isto.
Dekriminalizacija je legalnost duvanja, ali ne i prodaje i dovela bi samo dotoga da ljudi koi bi bili uhvaćeni sa nekom malom količinom trave ne bi bili krivično gonjeni. Problem je što kod nas nije jasno definisano koja količina čega se smatra da je za ličnu upotrebu i to pravi jako velike probleme u praksi.
Dekriminalizacija i legalizacija naravno da nisu isto.
Dekriminalizacija je legalnost duvanja, ali ne i prodaje i dovela bi samo dotoga da ljudi koi bi bili uhvaćeni sa nekom malom količinom trave ne bi bili krivično gonjeni. Problem je što kod nas nije jasno definisano koja količina čega se smatra da je za ličnu upotrebu i to pravi jako velike probleme u praksi.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Sem toga veliki je problem sto travu masovno prskaju svim i svacim pa i heroinom, i onda se cesto oni koji samo duvaju skidaju sa heroina
Jeste a ja sam čuo i da se na splavovima ubacuje kokain u piće pa je zato jedno pivo 400 din.
Postoji skank koji je genetski obrađena trava tako da je procenat THC-a mnogo veći. Ne bi me čudil i da je prskaju koječime.
Da može da se kupi u radnji bil bi sigurno bezbednije. Tu nema diskusije, a i država ne bi morala da otpusti baš sve botove.
Da može da se kupi u radnji bil bi sigurno bezbednije. Tu nema diskusije, a i država ne bi morala da otpusti baš sve botove.